Een Travellerspoint blog

Dag 18: vrijdag 19 augustus (deel 1)

De wekker stond om 5uur, alledrie goed geslapen want de klamboes dicht gedaan dus douchen en aankleden maar!

Een tas gevuld met wat belegde bolletjes, crackertjes en flesjes water, je weet nooit wat je onderweg tegenkomt en dus hoe lang het duurt voordat je bij een Rest Camp aankomt.

Om klokslag 6 uur stonden we bij de Phalaborwa gate, samen met nog wat vroege vogels.
We waren ons kaartenboek van Kruger vergeten van thuis mee te nemen en wilden dus een nieuw kopen, allemaal uitverkocht! Enkel nog in het Duits aanwezig. Afrikaans, Engels of Nederlands had ik goed gevonden, want ook te lezen door Madeleine, maar Duits...

De TomTom er dus maar op gezet zodat we een idee hadden van de wegen, en toen bij de eerste wegmarkering gekeken welke Rest Camps erop stonden.
Besloten om naar Letaba te gaan, dat was zo'n 50km rijden. Als je niets onderweg tegenkomt en je je aan de maximum snelheid van 50km/u houdt is dat ongeveer een uurtje rijden.

Aangezien we een paar zogenaamde loops deden onderweg en het eea zagen deden we er ruim 2 uur over.

We parkeerden de auto en liepen als eerste snel naar de toiletten! Toen het winkeltje in en daar hadden ze behalve de kaartenboeken ook een kaart, die dus gekocht!

We vroegen of je ergens koffie kon krijgen, 'maar natuurlijk! Bij de Mugg & Bean.'
Wat zit die hier? Wat tof dacht ik. Koffie en eten zijn bij de M&B vinden wij altijd goed! Dus we namen daar een ontbijtje met het mooiste uitzicht wat je je maar kan wensen.

We raadpleegden de kaart en besloten dat we vanaf Letaba naar het noorden naar Mopani Rest Camp zouden rijden, en dan vanaf daar dan weer zouden afzakken naar Phalaborwa. Dan zouden we een mooi rondje maken.
Mede omdat we op het 'welke dieren zijn er gisteren en vandaag gezien bord' zagen dat er noordelijk van Letaba leeuw(en) waren gezien.

Onderweg naar Letaba waren we overigens genoeg tegengekomen: impala, olifanten, kudu, zabra, giraffe, nijlpaarden en veel, heel veel vogels.

(Vervolg in deel 2 en 3)

IMG_2847.jpg

IMG_2849.jpg

IMG_2850.jpg

IMG_2853.jpg

IMG_2854.jpg

IMG_2855.jpg

IMG_2856.jpg

90_IMG_2857.jpg

IMG_2858.jpg

IMG_2859.jpg

Geplaatst door uhambo 11:45

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint