Een Travellerspoint blog

Dag 18: vrijdag 19 augustus (deel 3)

We zagen al snel, toen we onderweg waren, de plek waar de leeuw(en) gezien waren. Er stonden en stuk of wat auto's stil. Tot nu toe hadden we bij plekken waar wij dieren zagen onderweg enkel af en toe een auto gezien, meestal stonden we er gewoon in ons eentje te kijken!
We zagen behalve struikjes en veel geel gras niets. Een man in een hogere auto als de onze reed weg en wees ons waar we moesten kijken.

Het bleek dat er een leeuwin met haar verse prooi lag en af en toe kwam dan haar kop naar boven als ze wat vlees van de botten aftrok. Ook had ze eerder twee andere leeuwinnen weggejaagd als ze haar prooi probeerden af te pakken.
We hebben een hele tijd zitten kijken maar zagen enkel een black backed jackal achter de bosjes lopen. Die was natuurlijk ook uit op het eten van de leeuwin!

Na een tijdje reden we weer door en we maakten nog wat loopjes via zogenaamde waterholes en kwamen uiteindelijk bij Mopani Rest Camp aan.
Ook weer een kamp met een mooi uitzicht!
We aten ons laatste broodje op en besloten om een ijsje als toetje te nemen.

Nadat we nog even van het uitzicht en ons ijsje genoten hadden keken we op het gisteren & vandaag bord. We zagen dat op de route die wij moesten nemen buffels gezien waren, leuk! Ook weer leeuw(en) maar inmiddels weten we dat die erg lastig te zien zijn.

Deze route was qua auto's nog rustiger! We kwamen echt een heel stuk geen auto's tegen.
Ook veel droge rivierbeddingen, de zomer moet snel komen met de regen want het is echt heel droog.

Op een gegeven moment zagen we de buffels! Een flinke groep, een deel ervan kag rustig op de grond te luieren.

Verder troffen we nog olifanten, kudu, impala, zebra en nijlpaarden.

Tegen half drie waren we terug bij de lodge, waar ik dacht 'even' het blog te schrijven bij de rand van het zwembad terwijl Madeleine heerlijk aan het zwemmen was.
Omdat we in Kruger geen mobiel bereik hadden kwamen alle e-mails ineens binnen en zag ik de berg felicitaties op
Facebook. Iedereen van harte bedankt voor alle berichtjes danwel via Facebook, WhatsApp of e-mail.

Hildo belde met het restaurant ban de lodge en ze hadden hun levering gehad, we besloten dus, mede omdat we geen zin hadden om nog de auto te pakken in het restaurant te eten. Ik had een heerlijke struisvogel biefstuk en Hildo had zebra biefstuk.

IMG_2876.jpg

IMG_2879.jpg

90_IMG_2880.jpg

IMG_2881.jpg

IMG_2883.jpg

IMG_2884.jpg

IMG_2885.jpg

IMG_2888.jpg

Geplaatst door uhambo 11:55

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint