Een Travellerspoint blog

Dag 14: maandag 15 augustus

We slapen uit en pakken de koffers weer helemaal in. Helaas vertrekken we vandaag uit BLC.
We brunchen rond een uur of tien en nadat we van iedereen afscheid hebben genomen brengt Allan ons naar onze auto. Dat is weer een ritje van een uur, onderweg zien we in de verte de giraffen nog even.

Bij de auto laden we de koffers en tassen in onze auto en rijden achter hem aan. Hij ons nog graag het huis wat ooit van zijn ouders was laten zien. Nu is het van hem en zijn drie broers.

We kijken onze ogen uit, wat een prachtig huis en wat een uitzicht! Geen foto's gemaakt helaas.

Nadat we alles gezien hebben, bij het huis horen ook nog twee cottages met elk een slaapkamer en badkamer en een mini loft waar matrassen voor kinderen zouden kunnen liggen, genieten we nog even van het uitzicht en we gaan terug naar de auto.

Allan en Lynsey brengen ons naar de parkeerplaats waar onze auto en die van Allan is blijven staan en we nemen afscheid.

We programmeren de TomTom naar Phalaborwa en gaan ervandoor.
Het is een mooie route en het verkeer is niet al druk dus we rijden lekker door.
Onderweg zijn er wel flink wat potholes (gaten in de weg) maar ondanks dat zijn we in drie uurtjes bij de Sefapane Lodge.

We melden ons bij de receptie en krijgen de sleutel van Lala Palm. We brengen de koffers en spullen naar binnen en rijden even naar de Spar voor wat boodschappen voor het ontbijt. Kunnen we morgen uitslapen en eindelijk weer eens in pyjama ontbijten.

Die avond dineren we wel in het restaurant van de Lodge.

IMG_2803.jpg

IMG_2804.jpg

IMG_2806.jpg

IMG_2810.jpg

IMG_2814.jpg

IMG_2816.jpg

90_IMG_2817.jpg

Geplaatst door uhambo 0:15 Reacties (0)

Dag 13: zondag 14 augustus

30 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Ik wil graag mee met de game-walk, Madeleine liever niet en Hildo maakt het niets uit, tja dan zal hij bij Madeleine blijven, want om haar nu vanaf 6:50 tot 9:00uur alleen te laten in de tent is ook zo wat.

Madeleine hoort mij opstaan, of ze wordt net zoals ik wakker van de 'kloink' het neerzetten van de thermosflessen met heet water voor thee/koffie.
In elk geval vraagt ze of ik even in haar tent kom en moet ik de badjas pakken zodat ze warm naar onze tent kan lopen. Daar duikt ze mijn bed in en achteraf blijkt dat ze nog een uurtje lekker heeft liggen slapen.

Ik loop naar beneden waar ik een kop rooibos thee en een rusk neem en daarna gaan we op pad. Dylan, het Italiaanse stel en ik.
We lopen eerst flink omhoog, de sjaal kan derhalve na tien minuten al af! Onderweg zien we veel sporen: baviaan, luipaard, zebra, kudu, bush-baby, impala en nog meer. Zien doen we enkel bavianen van een afstand en ook kudu, maar die zijn nog verder weg en met mijn zonnebril die niet op sterkte is, zie ik enkel rotsen :-)

Inmiddels kan het vest ook uit want het is al lekker warm!

Terug lopen we over een zogenaamde game-trail, een looppad van dieren door de lage struiken en het gras.
Zelfs mijn bescheiden maat 37 is groter dan de voeten van een kudu en bij het neerzetten van je voeten moet je dus ook steeds goed opletten: veel losliggende stenen en een zwik of val is dus snel gemaakt.

Zonder kleerscheuren komen we allemaal iets over 9uur weer bij de lodge terug, een kop rooibos thee smaakt me dan extra lekker.

Even later komen Hildo en Madeleine ook naar beneden gelopen en gaan we brunchen. De Italianen checken uit en moeten om 11uur op de parkeerplaats zijn en hebben dus wat haast.

Na het ontbijt zitten we nog een hele tijd met Lynsey en Eileen (een stagiare van de universiteit in George die een opleiding volgt met daarin oa field guiding maar ook lodge management) te kletsen.

Daarna is het tijd om te douchen! Ik kies ditmaal voor de buiten douche, heerlijk! De temperatuur wijst alweer zo'n 29 graden aan, het is weer een heerlijke dag!

We genieten verder heerlijk van de warme zon, ik lees buiten op de veranda mijn boek van Deon Meyer uit.
Gelukkig heb ik nog genoeg boeken op mijn iPad staan dus ik hoef me niet te vervelen!

Rond twee uur lopen we naar beneden voor de tea.
Tijdens het nuttigen van de tea houdt Eileen een presentatie over de leopard research. Daarna zet ze de documentaire die wij gisteren hebben gezien op, het Nederlandse echtpaar met hun twee zonen van 11 en 13 willen hem ook graag zien.

Rond 16uur vertrekken we met Eileen en de Nederlanders op game-drive. Het is nog heerlijk weer: zo'n graadje of 31!
Ons doel zal oa zijn het checken van het giraffen jong.

Onderweg zien we weer genoeg: impala, kudu, wilde beest, dyker, jackal en veel prachtige vogels.

Als we langs de giraffen rijden, zien we het jong niet, we zien wel dat moeder een paar keer met haar kop de struiken in buigt en ook de oudere broer van het jong zien we dat doen.

Als we terug zijn in de lodge zeggen zowel Dylan als Allam dat dit normaal gedrag is, gelukkig! We waren even bang dat het jong overleden was.

Na een heerlijk Mexicaans diner waarbij we onze eigen tortilla's mogen vullen met oa rulgebakken kudugehakt of kip gaat de muziek iets harder en doen we tijdens het kletsen 'wie raad het lied of de artiest'. Het zijn allemaal eighties en wat nineties nummers, het is erg gezellig!

Later pakt Dylan nog zijn gitaar en zingen hij en Allan enkele nummers van Neil Diamond. Tegen 22uur taait iedereen af naar z'n tent waar in het bed weer een kruik ligt. Het is deze avond een stuk warmer als de voorgaande nachten: het is nog zo'n 16 graden!

Geplaatst door uhambo 11:26 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 12: zaterdag 13 augustus

28 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

We moeten de wekker zetten! Om 7 uur gaan we namelijk bij de Kudu Ranch kijken naar het voeren van de sable antelope, buffalo en de witte neushoorns die men daar fokt.
Aangezien dat buiten Thabo Tholo ligt betekent dat dus in elk geval minimaal een uur rijden.
Om 5:50 wil Dylan vertrekken dus om 5:20 staan we op. Kleden ons snel aan, douchen doen we straks na de brunch, en lopen naar beneden voor thee en koffie en een rusk.

Klokslag 6 uur pikken we Lynsey en Ronnie op die ook meegaan en we rijden door het reserve.

Onderweg belt Lynsey met de Kudu Ranch dat we onderweg zijn en wat onze aankomsttijd zal zijn.

Nadat we het reserve uit zijn is het nog een klein stukje rijden.
We worden verzocht locatie-herkenning op telefoons en camera's uit te zetten ivm stropers.

Mike, een van de managers staat ons al op te wachten. We gaan als eerste kijken bij het voeren van de sable antelope. Er is recent een nieuw dier aangekocht met sterke genen en nadat deze geheel opgenomen zal zijn in de groep zal hier mee gefokt gaan worden.

Dan kijken we bij de buffels, machtige dieren en er zijn er een behoorlijk aantal! De kleine whartog's smullen mee van het voer wat de buffels krijgen, ondanks dat ze steeds weggejaagd worden door de buffels blijven ze terug komen!

Dan gaan we naar de witte neushoorns, deze dieren hebben ze aangeleerd dat ze voor de nacht in een grote boma moeten komen. Een grote lap grond voorzien van dubbele elektrische hekken. Tussen de hekken is een gang van zo'n drie meter breed waar in de nacht gepatrouilleerd wordt.

De dieren worden nu voor de dag uit de boma gehaald en lopen op hun gemakje naar buiten.
Het zijn drie vrouwtjes met elk een jong.
De vader van deze drie jongen is eind vorig jaar helaas gestroopt! Er was toen wel 24/7 bewaking maar toch is het de stropers gelukt de hoorn van de neushoorn af te snijden waarna de neushoorn helaas overleden is. Na dit incident hebben ze de boma met dubbel hek gemaakt en uit voorzorg zijn ook de hoorns van de vrouwtjes afgezaagd.

Na een koffie thee stop rijden we weer terug naar BLC.
Daar wordt ons brunch geserveerd en daarna gaan we terug naar de tent om te douchen en schone en luchtige kleding aan te trekken. Het kwik is inmiddels gestegen naar zo'n 28 graden!

Om 14uur wordt er 'tea' geserveerd, dit houdt in dat je koffie of thee kan pakken en dat er een schaal met zoete en hartige hapjes staat. Dylan zet voor ons een documentaire op die oa in Thabo Tholo is opgenomen. Het gaat over de mysterieuse zwarte luipaard.

Om 15:30 gaan we op game drive. Samen met ons gaat het Italiaanse stel en nog een Zuid-Afrikaans stel wat er oa is ook mee.
Dylan rijdt rond en we zien oa kudu, impala, waterbuck, zebra's en heel veel vogels.
We zien achter de zebra in de verte de kudde giraffen staan en Dylan rijdt een pad in zodat we dichterbij ze komen. Eentje is hoogzwanger en hij wil even kijken hoe het met d'r gaat.

Dan ziet hij ineens dat twee giraffen zich met hun kop naar de kont van eentje bewegen. Hij noemt het bijzonder gedrag, rijdt iets naar voren en zegt dan ineens: 'kijk de geboorte is aan de gang!' En idd er bungelen twee poten uit de moeder giraffe! Wat bijzonder! De giraffe lijkt even uit haar doen door de auto maar Dylan zet snel de motor uit en maant ons rustig te blijven.
We horen haar persen, het is een zware bevalling want het duurt een flinke tijd. Wij filmen en fotograferen er rustig op los. De stop om even de benen te strekken en wat te drinken slaan we over, we willen blijven kijken bij de giraffe.

Na wat eindeloos lijkt wordt het kleintje dan toch geboren! Samen met een grote plens vruchtwater valt het jong twee meter naar beneden. We horen een soort diepe zucht en Dylan vertelt ons dat dit de eerste ademteug van het jong is.

Ineens komt er een soort grote blauw/paarse bal (de nageboorte) uit de moeder zetten en deze valt samen met nog een grote plens vruchtwater naar beneden.
De moeder likt het jong, wat wij helaas niet heel goed kunnen zien vanwege de struikjes. Dan na een hele tijd, het begint al goed te schemeren, beweegt het jong zijn koppie een beetje. We besluiten omdat we nu niets meer kunnen zien, de zon is onder, om terug te gaan naar de lodge.

Terug bij de lodge is iedereen enthousiast en er wordt gespeculeerd of het een jongen of meisje zal zijn. Dit kan even duren voordat dat goed zichtbaar is en tot die tijd noemt men een jonkie dan ook gewoon baby.
De namen zijn ze uit: als het een meisje is dan wordt het Maddie (naar Madeleine) en een jongetje wordt Dyllie (naar Dylan).
Dit omdat een dier altijd genoemd wordt naar iemand die erbij was cq het gezien heeft.

Het eten, kudu steak met miliepap, chakalaka, salade en groente smaakt ons heerlijk.

Ons bed is weer voorverwarmd, het is overigens vannacht een stukje warmer met ruim 11 graden, maar toch is zo'n kruik wel lekker!

Geplaatst door uhambo 4:06 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 11: vrijdag 12 augustus

22 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Ondanks dat we al ingecheckt zijn voor de vlucht moeten we toch wel vroeg opstaan.
Om 5 uur gaat de wekker, rond 5:30 zijn we alledrie klaar en ingepakt om uit te checken.

We krijgen ieder een zak met een ontbijtje mee en laden alles in de auto.
De rit naar de luchthaven is, afhankelijk van het verkeer, tussen de 20 en 40 minuten. Vanmorgen duurt de rit zo'n 30 minuten. We rijden naar de 'car rental returns' en volgen het bordje AVIS.

Het inleveren gaat vlot en er staat natuurlijk al een 'porter' klaar om onze trolley naar de departures te duwen. We lopen achter de porter aan naar de Domestic Departures. Na het betalen van een 'bedank-tip' aan de porter lopen we naar de South African Airways balie.

Daar staan we in de rij te wachten om de bagage af te geven. Ineens zie ik dat in de tas van de trommel nog het zakje van Alcare zit! Vloeistoffen, creme's! Ik dacht dat ik dat bruine zakje in de koffer had gedaan! Zal dus wel een ander bruin zakje geweest zijn!
We openen snel Madeleine haar koffer en werken de tubes weg!

Na het afgeven van de koffers, die inmiddels respectievelijk 20, 23 en 23kg zijn liepen we naar de security check.
Wat zou er in de ontbijtzakjes zitten? Vloeistof? Komen we dan door de security?
We checken het en een medewerker zegt geen probleem hoor!
Zelfs mijn halfvolle flesje water is geen probleem! Enkel het zakmes wat Hildo in de foto-tas had gedaan komt er niet doorheen, logisch! Hij was het zakmes ook totaal vergeten.

We kunnen rustig even ontbijten voordat we moeten boarden.

Ik zit op 28A en Hildo en Madeleine op 22E en F. Als we geboard zijn willen we kijken of we eventueel kunnen ruilen of schuiven. We laten het uiteindelijk varen, er zit een 'Tanja' (onze benaming voor een zeer corpulent persoon) naast Hildo en eer die opgestaan is...
Ik zit aan het raam, naast me een lege plek en daarna een man die verdiept is in een boek. Ik kijk uit het raam totdat ik wolken zie en duik ook in mijn spannende boek van Deon Meyer: Cobra.

We landen voor tijd en ook de bagage is er snel, we lopen naar de Car Rental en Hildo gaat in de rij staan. Even later komt Andrew Rae naar me toe gelopen. Hij had een tijdje geleden twee potjes Spur frietkruiden voor ons gekocht, hij zou ze opsturen maar was er nog niet aan toegekomen en wilde wel even naar de airport komen om ze af te geven. Omdat wij niet veel speling hebben qua tijd zat een bak koffie er helaas niet in.

Nadat we alles in onze huurauto geladen hebben en de bestemming hebben geprogrameerd gaan we ervandoor.

Het gaat voorspoedig ondanks dat het best druk is onderweg. Na het verlaten van de snelweg gaat het wat langzamer, veel grote vrachtwagens onderweg, en inhalen kan niet altijd.

Onderweg heb ik contact met Lynsey en geef vast onze lunch bestelling door voor het Oppie Berg restaurantje. Verwachte aankomsttijd is namelijk 13:45. De pick-up is om 14uur dus veel speling is er niet.

Als we aankomen staat Dylan ons al op te wachten en meldt aan de keuken dat we er zijn. Onze lunch staat binnen 3 minuten op tafel en smaakt ons goed.

Dan komen de andere gasten die mee moeten ook aanrijden, zij hebben een 4wd en rijden dus met hun eigen auto Thabo Tholo Wilderness Reserve in.

Na de rit van een uurtje worden we bij Black Leopard Camp ontvangen met een fris sapje.
Nadat de koffers en wij naar onze tent zijn gegaan wisselen we even schoenen en pakken de cadeautjes uit de koffers.

We lopen weer naar beneden en even later komt Lynsey met Ronnie aangelopen.
De cadeautjes vallen in de smaak en we kletsen gezellig bij.

Op het menu staat huisgemaakte hamburger van kudu vlees op huisgemaakte broodjes. Het smaakt heerlijk!
Na het eten voeren we de bush-pigs (al het natte kook-afval) en de bush-baby (een stukje banaan) nog.

Als we terug in de tent zijn is het inmiddels flink afgekoeld, Madeleine en ik hebben speciaal voor hier een pyjamabroek meegenomen om in te slapen! Het is namelijk nog maar een graad of 8! Gelukkig ligt in onze bedden een warme kruik, we slapen dan ook heerlijk in het zeer comfortabele voor-verwarmde bed!

Geplaatst door uhambo 7:24 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

Dag 10: donderdag 11 augustus

22 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Beetje bijtijds opgestaan, we moeten namelijk zorgen dat we voor 11uur langs de wegwerkzaamheden zijn want ze gaan stenen laten springen en derhalve wordt de boel tussen 11 en 13uur volledig afgesloten.

Na een heerlijk ontbijt en nog een keer extra afscheid genomen te hebben van Bernhard en Fida laden we de auto in en programmeerden we de TomTom om naar de Paarl Mall te gaan. Deze mall is op de route naar Kaapstad.

Zonder vertragingen kwamen we bij de Paarl Mall aan en liepen het grote winkelcentrum door naar Viljoen Jewelry.
Vorig jaar mei had ik daar namelijk voor mijn verjaardag een Trollbeads kraal besteld, de Cape Town trinity, en die kwamen we nu dan eindelijk ophalen.
De eigenaar van de zaak had ons vantevoren gevraagd of we eventueel tijd voor koffie hadden en derhalve gingen we na het afrekenen van de kraal even een bakkie doen bij het café van de naastgelegen Woolworths.

Na een gezellig gesprek namen we afscheid en nadat ik nog een kralen armbandje scoorde welke Woolworths in samenwerking met Relate op de markt brengt gingen we voor de lunch naar Spur.

Van de Paarl Mall reden we naar Century City om een vriend van Hildo te treffen. Tegen drieën kwamen we daar aan. We kregen een rondleiding door het kantoor, prachtig, en kletsen gezellig bij met hem en zijn zus, tevens zijn PA en HRM dame.

We reden in de spits terug naar de stad, gelukkig viel het stad in wel redelijk mee, enkel in het CBD was het druk.

Terug in ons vertrouwde hotel in Kaapstad begon ik de meiden koffers te reorganiseren. Ik wilde zoveel mogelijk zware aankopen (boek, creme's, fudge, huis-parfums en weet ik veel wat nog meer) in Madeleine haar koffer kwijt aangezien zij met haar 16 kilo ver onder de 23 kilo zat.

Nadat ik daar ver mee gevorderd was wilde ik nog een laatste keer proberen in te checken.

In de ochtend had ik het via de KLM website geprobeerd, dat lukte niet omdat je op de dite geen SA vluchtnummer jan selecteren. Op de SAA website lukte het me toen ook niet. Ik heb toen met de SAA klantenservice gebeld en zei zeiden dat het toch echt moest kunnen maar anders moest ik gewoon anderhalf uur voor vertrek op de luchthaven zijn.
Daarna had ik nog eens met KLM ge-tweet en zij gaven me een telefoon nummer van hun service desk op de luchthaven.
Onderweg had ik die gebeld en hun advies was, naast dezelfde anderhalf uur, om het toch nog eens via de SAA website te proberen.

Met redelijk stabiel wifi in het hotel de iPad dus gepakt en wonder boven wonder mijn boekingcode werd geaccepterrd!
Na het doorlopen van wat stappen, de stoelen durfde ik maar even niet te wijzigen, lukte het allemaal. Enkel nu nog het printen van de boarding passen die ik per e-mail toegestuurd kreeg.
Bij de receptie wilden ze dat wel voor me doen dus ik liep zeer blij naar het restaurant waar Hildo en Madeleine op me zaten te wachten.

Geplaatst door uhambo 4:48 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 9: woensdag 10 augustus

sunny 28 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Lekker uitgeslapen, het bed in de Mimosa Lodge slaspt heerlijk.
Aangekleed, lange broek en vest want het was zo rond half tien nog maar 9 graden, best fris dus!

Na het ontbijt even een rondje door de hoofdstraat van Montagu gelopen, besloten om naar Robertson te gaan, wellicht een wijn-estate bezoeken oid.
Dus de auto in en koers gezet naar Robertson. Waar we even vergeten waren rekening mee te houden was het werk aan de weg onderweg. Een aantal stop & go's: verkeer van de ene rijbaan moet wachten omdat er maar een rijbaan open is. In sommige gevallen kan dit tot 20min duren.

Tegen de tijd dat we in Robertson aan waren gekomen was het wat later dan gepland. Enkel de Ribertson Wynery ingegaan. Dit is een coöperatie van 42 boeren, net zoals bijvoorbeeld de KWF Stellenbosch.
Ze hebben een mini-museum en de dame vertelde ons welke route mooi was om te rijden zodat we langs de leukste wijnhuizen zouden rijden.
De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 28 graden en we wilden later ook nog naar de Montagu Springs..
We besloten te lunchen en daarna terug te gaan om zwemspul te halen en naar de springs te gaan.

De wijnhuizen route bewaren we wel voor een volgende keer.

Terug in Mimosa Lodge de zwemspullen gehaald en naar de warme bronnen gereden.

Heerlijk gezwommen in het zwembad daar. Inmiddels zakte de temperatuur alweer terug naar een graad of 18. Het blijft natuurlijk wel winter hier!

Om 18uur werden we bij onze vrienden Bernhard & Fida en hun zoons verwacht.

Nadat ze verrast waren door onze meegebrachte cadeautjes: stroopwafels, jenever en een leuk spel voor de jongens kletsten we gezellig bij.
Madeleine vermaakte zich met de jongens, samen met de oudste ontdekte ze hoe je het spel moest spelen. Er zat een speluitleg bij in zowel Nederlands als Engels dus ze konden het beide in hun eigen taal lezen.

Op het menu stond een heerlijke stir-fry van kip en beef met heel veel groenten, met erbij noedels of gebakken rijst en nog een heerlijke salade. Aangezien Bernhard chefkok is weet hij wel wat koken is en hij categoriseert kip niet onder de groenten zoals veel mensen hier doen en het dus ook amper eten.
Het toetje haalde hij uit de Lodge. Extra makkelijk omdat ze tegenwoordig naast de lodge wonen en niet meer een kilometer verderop.

Na een gezellige avond namen we afscheid en liepen we terug naar onze kamer in de Lodge.

PS enkel op de Uhambo Facebook pagina lukt het om foto's te plaatsen, niet op her blog helaas....

Geplaatst door uhambo 3:50 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 7: maandag 8 augustus

Knysna

sunny 20 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Na wederom een door mij home-made ontbijt van roerei, worstjes, spek en geroosterd brood konden we er wel even tegen.

Na al het nodige lekker langzaam aan te doen, hakuna matata zeg maar, en de vaat in de vaatwasser gedaan te hebben togen we richting Knysna.

Manlief wilde naar 'zijn kapper' dus zo gezegd zo gedaan.

Terwijl Hildo op zijn beurt wachtte gingen wij doen waar veel vrouwen goed in zijn: shoppen.

We gingen oa naar Edgars, Foschini, MrPrice, Woolworths en Ackermans. Aangezien de winteruitverkoop op z'n einde loopt, de lente begint hier 1 september, is er in veel winkels niet veel leuks meer te vinden, tja jammer. Madeleine wilde graag een shirtje hebben, soort van souvenier en omdat ze dan een shirtje heeft wat niemand anders heeft. Uiteindelijk bij Ackermans wat leuks gevonden. Na passen van diverse maten: 10-11, 11-12 en 12-13 moest ze maat 12-13 hebben. Of alles valt klein cq de kinderen zijn hier kleiner of de dame is groot..

Lunchen deden we daarna bij de Mugg & Bean alwaar Madeleine lunchte met een stuk taart, ach ja moet kunnen voor een keer. Het grootste deel ging overigens in een doggy bag mee naar huis.

Terug in Sedgefield reden we langs een dame die in het bestuur van de Cola Conservancy (een vereniging waar je als grond eigenaar van Colabeach lid van kan zijn) zit om onze jaarbijdrage te betalen. We hadden wat achterstand en hebben onze schuld ingelost.

Voor het diner gingen we weer naar Pili Pili voor een heerlijke pizza! Thuis aten we de rest van de taart op met een kopje rooibos thee erbij.

PS: het posten vanaf de telefoon lukt steeds niet, derhalve enkel het verhaal de foto's staan nu eenmaal enkel op de telefoon..

Geplaatst door uhambo 9:03 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 6: zondag 7 augustus

George

Nadat we lekker uitgeslapen hebben ga ik ons Zuid-Afrikaanse ontbijt maken: gebakken worstjes, roerei, uitgebakken spek en geroosterd brood.
Erbij respectievelijk koffie, rooibos thee en junior rooibos thee. Heerlijk!

We laden de vuile vaat in de vaatwasser en gebruiken de tip die Hildo van een dame bij de servicedesk van de PicknPay kreeg: 4 druppeltjes afwasmiddel en 2 theelepels baking soda in het vakje voor de vaatwastabletten en de vaat wordt spic en span schoon.
Aangezien de kleinste verpakking vaatwastabletten 16 stuks was, maar uitverkocht, en ik een doosje met 32 een beetje veel vond was Hildo wezen vragen of ze die van 16 wellicht nog hadden omdat het schap leeg was. Toen de medewerkster naar haar computer liep was er dus een dame op hem afgelopen en die gaf dus deze tip, ze geloofde het eerst zelf niet maar had het getest en idd perfect schone vaat.

We besluiten dat we naar George zullen gaan, het weer is erg grijs en de hele dag in het huisje hangen trekt ons niet aan.
Net voor George is de Garden Route Mall, een heel groot overdekt winkelcentrum. Aangezien er nog het eea op ons kooplijstje stond leent deze grijze dag zich daar prima voor.

Als eerste scoor ik bij de Clicks (drogist) wat flesjes 'peacefull sleep', dat is een heerlijke spray voor op je kussen met oa lavendel erin.

Daarna lopen we naar de boekhandel voor het nieuwste boek van Deon Meyer in het Afrikaans. Het is nog in de actie ook, Anna heeft geluk!

We nuttigen een cappuccino en een soort warme chocomelk, winter hè, voordat we verder gaan. De volgende winkel is Woolworths waar Hildo een drietal broeken, type Dockers, maar dan van de Woolworths, scoort.

Daarna besluiten we om wat te lunchen, de winkels sluiten zo toch om 15uur omdat het zondag is.
Na een prima lunch bij Spur gaan we terug naar de auto en rijden we terug naar Sedgefield. Het blijft maar grijs en erg warm is het ook niet, dus langs het strand hoeven we niet te gaan.

90_IMG_2686.jpg

90_IMG_2687.jpg

90_IMG_2689.jpg

Geplaatst door uhambo 8:45 Reacties (0)

Dag 5: zaterdag 6 augustus

Sedgefield & Knysna

Aangezien we om 8:30 op de markt hadden afgesproken met onze vriendin Irene om te ontbijten moesten we de wekker wel zetten.

Toen wij op de markt aankwamen was ze er al, ze had haar boodschappenronde al gedaan. De markt begint om 8:00 al namelijk. Toen vertelde ze de reden van haar vroege komst, haar man David was zeer naar gevallen afgelopen donderdag en heeft naast een vervelende hoofdwond een gebroken schouder en ze wilde hem dus zo kort mogelijk alleen laten als mogelijk.

Denk bij deze markt, die de Wildoats Farmers Market heet, aan een Pure Markt maar dan nog groter en met houten kramen die er permanent staan. Tafels en stoeltjes van boomstronken die overal staan en waar iedereen plaats neemt om zijn of haar ontbijt op te eten.

Madeleine had zin in pannenkoeken en kocht er dus gelijk twee, Hildo ging voor het Farmers breakfast van bacon & eggs en ik ging voor een bagel met oa zongedroogde tomaatjes en kaas.

Nadat Irene naar huis was gegaan en we hadden afgesproken om later bij hun langs te wippen om ook David even gedag te zeggen deden wij een ronde over de markt. We kochten oa een boerewors, verse scharreleieren, brood, groente en krielaardappeltjes. Ik ga zondag nog een keer in het huis koken, maar aangezien ik beperkte pannen heb moet ik goed kijken hoe of wat ik koop.
De groente is grof gesneden en in een aluminium bakje gedaan wat zo de oven in kan, de krieltjes zitten in een stoomzakje met knoflook en kaas erbij wat de magnetron in kan. Dat maakt het fijn: luie huisvrouw koken, maar het is natuurlijk ook vakantie!

Nadat we de boodschappen in het huis in de koelkast hadden gezet en de cadeautjes voor Irene en David hebben gepakt rijden we naar hun huis toe. Ze wonen in een huurhuis in een zogenaamd 'secluded village'. Dit betekent dat er een toegangspoort is en een muur omheen staat, van diefstal heb je in zo'n village minder snel last.

We treffen David zittend in een gemakkelijke stoel aan, zo eentje met uitklapbare voetensteun en verstelbare rugleuning. Hij ziet er behoorlijk beroerd uit, wat een pechvogel toch!
Irene is dolblij met onze cadeautjes: een blikje stroopwafels en twee zakjes drop.
We krijgen een rondleiding door hun leuke kleine huisje en praten een hele tijd gezellig bij. Op een gegeven moment zien we dat David vermoeid raakt en we besluiten dat het mooi geweest is.

We nemen afscheid en zeggen Irene dat we haar dinsdag als we wegrijden ons restant aan koelkast etenswaren zullen brengen. Aangezien we de twee nachten erna geen koelkast zullen hebben kunnen we het maar beter haar cadeau doen.

We besluiten naar Knysna te rijden, een leuk plaatsje richting het oosten. Er moet eerst geluncht worden, want het alweer zo laat en we besluiten, na Google geconsulteerd te hebben, bij een vis restaurant te eten wat zeer goed verstopt zit.
De vis ligt in bakken in de deels open keuken en de tafeltjes staan buiten in zand wat daar neergelegd is om een beach sfeertje te creëren, wat erg leuk oogt.

Na deze heerlijke lunch rijden we naar het centrum. Op dat moment bedenk ik dat het zaterdag is en alles, op de drankwinkels en supermarkt na, wel inmiddels gesloten zal zijn.
Hildo had graag naar 'zijn' kapper gewild maar dat gaat 'm dus niet worden!

We lopen de supermarkt even in voor nog wat essentiële zaken voor het ontbijt van morgen en gaan terug richting Sedgefield.

Daar aangekomen gaan we het strand op, want Madeleine wil even in de golven lopen. Het is vloed dus er is een groot lang deel waar ze kan lopen. Het is, logischerwijs want het is hier winter en 17 graden, erg rustig op het strand. Ik installeer me met leesvoer op een handdoek in een duinpan en hou het hier wel even uit.

Hildo is op het terras gaan zitten van het restaurantje wat achter het duin ligt en nadat Madeleine uitgespeeld is lopen we daarheen. Irene tipte dit restaurant om zijn super lekkere pizza's en we boeken een tafeltje voor die avond.

Omdat het begint af te koelen, Madeleine loopt in haar korte broek en heeft het dus een beetje koud, rijden we terug naar ons huis. Daar zetten we de vloerverwarming aan want de plavuizen zijn steenkoud.

De pizza's die we die avond bij Pili Pili eten zijn inderdaad erg lekker! We zitten lekker buiten me achter ons een groot vuur, dat is heerlijk want het koelt in de avonden af naar zo'n 8 á 10 graden.

IMG_2658.jpg

90_IMG_2659.jpg

90_IMG_2661.jpg

90_IMG_2670.jpg

90_IMG_2671.jpg

IMG_2673.jpg

90_IMG_2674.jpg

IMG_2676.jpg

90_IMG_2682.jpg

IMG_2683.jpg

Geplaatst door uhambo 8:45 Reacties (0)

Dag 4: vrijdag 5 augustus

Rij-dagje naar Sedgefield

Vanmorgen in ons fijne hotel na weer een lekker ontbijt de koffers ingepakt. Alle spullen in de auto geladen en rond half tien reden we weg. De totale rij-tijd voor vandaag was ruim 5 uur. Met stops erbij zou dat betekenen dat we tegen 16uur in Sedgefield moeten kunnen zijn.

De weg is goed en het rijdt lekker door, rond half twaalf stoppen we even omdat we allemaal erg nodig moeten, nature calls!
De volgende stop is tegen éénen voor een snelle lunch bij de Wimpy, de Zuid-Afrikaanse Mac. Waar je overigens aan tafel bedient wordt en je eten geserveerd wordt op een aardewerken bord en het drinken in glas komt. Na een wrap voor mij, een tosti voor Madeleine en een bacon-cheese-burger voor Hildo gingen we weer op pad.

De volgende stop was Alcare Aloe waar we wat heerlijke Aloë Vera producten hebben gekocht en tevens de, sinds ons laatste bezoek van vier jaar geleden mooi verbouwde, toiletten nader geïnspecteerd hebben.

De volgende stop, iets over vieren, was dan Sedgefield, waar we eerst met de makelaar die ons stukje grond in de verkoop heeft een afspraak hadden. Haar advies is om te gaan bouwen, ons landje ligt erg mooi en is dus een uitstekende plek voor een huis. En we hebben de grond destijds ook heel gunstig gekocht jaren geleden, dus ja...stof tot nadenken.

De volgende stop was de PicknPay voor wat boodschappen om te kunnen koken vanavond. Onze ervaring met de tot nu toe gehuurde self catering huizen hier is dat mensen vaak eea achterlaten, denk aan koffie & thee, zout & peper, kruiden, olie, afwasmiddel enzovoort. Met dat in het achterhoofd boodschappen gedaan. Gehakt, ui, paprika, champignons, twee blikken tomatenblokjes, tomatenpuree, spaghetti en een stukje kaas, Parmezaanse was er niet dus een stukje harde mozzarella gekocht.

Langs het sleuteladres om de sleutel te halen en toen op naar Cola Beach. Eerst even langs ons stukje grond gereden en gezien dat we overburen hebben, vier jaar geleden stond er nog geen huis, nu een prachtig huis! Verder wonen er heel veel vogels in de fynbos bomen op ons landje, van die leuke yellow weaver birds die hangende nesten hebben. Het was een drukte van belang! Dus ondanks dat er geen huis van steen of hout staat zijn er wel bewoners, dat is mooi! Betalen we niet voor niets de jaarlijkse servicekosten voor oa de elektra die er ligt.

Toen de duinen verder in naar ons appartement. Het ligt in een mooie groene duinkom, met een prachtig uitzicht op de oceaan. De foto's op de website tonen een luxe en fraaie inrichting... Uhm tja de werkelijkheid is helaas iets anders. De eettafel is de tuintafel die op het balkon staat en zeer wankel is, we zijn bang dat hij zal instorten. De verf bladdert van de balkon balustrades af, de inventaris om mee te koken is zeer beperkt en zo zijn er nog wat dingen.

Ook zijn er helaas geen restanten van vorige huurders, er is wat thee en een potje geklonterd zout en iets dat voor peper moet doorgaan maar er erg vaag uitziet. We hebben geen zin om het dorp weer in te gaan dus de pastasaus moet zijn smaak hebben van de verse ingrediënten, kruiden zijn er niet en olie evenmin.

De pastasaus smaakte overigens uitstekend, en het restje wat over is vries ik in in een diepvrieszakje waar ik er een paar van mee heb genomen.
Alles wat we moeten kopen en niet mee kunnen nemen naar onze volgende plek, een boutique hotel, brengen we wel naar onze vrienden hier in het dorp. We waren niet van plan iets achter te laten namelijk.

Enige nadeel van de mooie plek in de duinkom is het hebben van een zeer slecht telefoonnetwerk, dus het uploaden van dit blog zal even moeten wachten ben ik bang voor...

IMG_2639.jpg

90_IMG_2641.jpg

IMG_2643.jpg

IMG_2648.jpg

IMG_2654.jpg

IMG_2656.jpg

90_IMG_2657.jpg

Geplaatst door uhambo 23:15 Reacties (0)

(Berichten 11 - 20 uit 119) « Pagina 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 .. »