Een Travellerspoint blog

Dag 9 zondag 11 augustus

Hoi An

sunny 36 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We stonden op tijd op, moesten ons namelijk om 8uur melden bij de receptie. Daar zat onze gids Kong al te wachten.

We liepen naar de fietsen, verstelden de zadels in hoogte, reden op verzoek een rondje om de remmen te testen en gingen op weg.

Totaal zouden we zo’n 12 km fietsen. Dat klinkt niet veel als je weet dat de excursie zo’n 3/3,5 uur zou duren. Maar ik kan zeggen met 36 graden is dat een mooie afstand!

We fietsten eerst door de oude stad en waren best wel snel de stad uit. Daar fietsten we langs rijstvelden en hier en daar een waterbuffel. Ondanks dat de fietsen geen versnelling hadden fietsten ze prima.

Onderweg kwamen we meerdere groepjes met gids op de fiets tegen, voornamelijk Nederlanders!

De volgende korte stop met uitleg waren de groente en kruidentuintjes. Onze gids vertelde dat zijn moeder een farmer was en zijn vader visser dus van beide beroepen had hij veel kennis. Zijn Engels was soms wat lastig te verstaan maar wel weer beter als dat van sommige serveersters of obers die de woorden beker, glas of koud niet eens begrijpen.

We maakten hier en daar nog wat kleine stopjes totdat we bij de rivier kwamen en daar met fietsen en al op een bootje de rivier overstaken.

Aan de overkant hadden we een korte pauze en aten wat vers fruit en proefden van huisgemaakte ijsthee.

We maakten daarna nog stops bij oa een houbewerker, botenbouwers en rietmatten wevers. Bij die laatste maakten we de opmerking dat als het kleinste matje nu half zo groot was geweest het de perfecte naat voor een placemat was geweest. Dit was iets wat Kong de wevers kennelijk al eens had gezegd omdat andere bezoekers dit ook zeiden. Hij had dus een uitgebreid gesprek met ze, hun antwoord was dat ze die maat nog nooit gemaakt hadden en dat de kleine matten echt wel verkocht werden. Dat ze met het maken van placemats wellicht nog wat meer zouden kunnen verkopen wilde er bij hun niet in en Kong vond dat erg jammer.
Hij zei ik blijf het ze gewoon zeggen wellicht dat ze ooit placemats gaan maken.

We moesten om bij ons hotel te komen nog twee bruggen over die beide best wel stijl waren.
Terug bij het hotel spraken we nog even na met Kong.

Terug in onze kamer bleek dat de bedden nog niet gedaan waren, dat begrepen we niet helemaal maar we waren zo warm dat we eigenlijk maar een ding wilden: een duik in het zwembad.

Tussendoor ging Hildo even terug naar de kamer en kwam er iemand van het personeel uitleg geven. Vanwege de aanwezigheid van ineens heel veel kakkerlakken (rode met lange sprieten) wilden ze ons een andere kamer geven.

Ik had midden in de nacht toen ik naar de wc moest inderdaad iets op de grond in de badkamer zien liggen, maar was gewoon schuin op de wc gaan zitten. Toen we ons aankleden zagen we wel dat er inmiddels een stuk of zes van de beesten in de douche liepen maar hè een douche zouden we toch pas na het fietsen nemen.

Nu vond het personeel het geen fijn idee dat er ineens zoveel kakkerlakken in onze badkamer zaten, want ze waren bang dat ze na een gewone schoonmaakbeurt toch weer terug zouden komen, hier moest een specialist uit de stad bijkomen zeiden ze.

Dus ze hadden twee andere kamers voor ons waar we uit konden kiezen. We namen de makkelijkste verhuizing, die van een etage naar boven. Het personeel tilde onze koffers die we snel hadden dichtgeklapt naar boven en wij deden alle losse spulletjes.

De rest van de middag deden we niet zo veel, wat zwemmen en luieren en voor het diner gingen we weer naar de Red Gecko!

Voor de foto’s hierbij de link naar de fb blog
https://www.facebook.com/824111607724163/posts/1604656286336354?sfns=mo

Geplaatst door uhambo 20:17 Gearchiveerd in Vietnam Tagged hoi_an

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een belevenissen, helaas kan ik de foto's niet bekijken op facebook. Geniet nog van jullie vakantie!

door Elly

@Elly, dat is raar. Manlief, zonder Facebook, kan ze wel zien. Je moet wel een paar keer op negeren oid klikken maar dan kan je gewoon de blog, met onderaan de foto’s, zien.

door uhambo

Het is gelukt, bedankt voor de tip!

door Elly

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint