Een Travellerspoint blog

juli 2019

Trip Vietnam

Geen Zuid-Afrika dit jaar maar eens iets anders!

sunny 35 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.


Gezien het feit dat zowel ik, Francisca, als Hildo een kroonjaar verjaardag vieren deze augustus dachten we eens een keer ergens anders heen te gaan op vakantie.
Diverse landen passeerden de revue, oa Corsica, Griekenland, Israel, Canada en Tanzania & Zanzibar. Ineens dacht ik aan de serie 'De Mol' en de mooie beelden van Vietnam die Madeleine en ik daarin gezien hadden. Dus ik opperde is Vietnam niets? Alledrie waren we meteen voor!

Wat te doen, het is vrij kort dag in onze optiek dus alles zelf regelen is wellicht geen optie. Twee organisaties die ik op mijn zoektocht was tegengekomen stuurde ik een mailtje. Door de een werden we naar aanleiding van de e-mail gebeld voor wat additionele informatie en de tweede stuurde meteen een voorstel. Het voorstel van de eerste kwam vrij vlot na ons telefoontje en omdat het een aantal highlights laat zien en afsluit op een tropisch strandje, conform ons verzoek, sprak deze ons meteen aan.

De andere organisatie had naar mijn idee teveel gefocussed op het budget wat ik had moeten invoeren en liet ons slapen bij allemaal homestay's terwijl ik nu juist in mijn begeleidend schrijven had geschreven niet in homestay's te willen slapen.

large_page1b.jpg

large_page2b.jpg

Er werden in het voorstel toch nog wat aanpassingen gemaakt en omdat we nu op een dag aankomen dat aansluiten bij een groepsexcursie naar Cu Chi en de Mekong Delta niet mogelijk is hebben we nu een iets duurdere privé tour. Dit heeft als voordeel dat we fijn kunnen stoppen wanneer we willen en met niemand anders rekening hoeven te houden.

We starten in Hanoi waar we meteen op de dag van aankomst een Food Safari hebben zodat we kennis maken met al het lekkere eten dat er in Vietnam te krijgen is.

De dag erna vertrekken we richting Hon Gai Harbor waar we twee dagen en een nacht aan boord gaan van een boot om door de Bai Tu Long Bay de varen. Dit is het zusje van de Halong Bay maar schijnt wat rustiger te zijn. Daarna gaan we voor een nacht weer terug naar Hanoi om de volgende dag te vliegen naar Hué.

In Hué verblijven we drie nachten en kunnen we op eigen gelegenheid de stad bekijken. Daarna gaan we met de trein van Hué naar Danang vanwaar we zelf een taxi pakken naar ons hotel in Hoi An.
In Hoi An hebben we een fietstoer door de countryside, verder kunnen we hier op eigen gelegenheid de stad ontdekken.

large_page3b.jpg

Na Hoi An vliegen we naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, vanuit hier gaan we een halve dag trip naar de Cu Chi tunnels doen. De dag erna gaan we met een privé gids een tweedaagse trip naar de Mekong Delta maken. Waarbij een nacht verblijven in Can Tho City.
Weer terug in HCMC verblijven we nog een nacht in het hotel aldaar zodat we de volgende ochtend de vroege trein naar Phan Thiet kunnen nemen.

large_page4b.jpg

In Phan Thiet verblijven we vier nachten, en vieren we onze verjaardagen, in een heerlijk resort met de leuke naam Coco Beach Resort. Hier is het devies, genieten onder een palmboom met uitzicht op de zee.

Op 21 augustus is het dan tijd voor de terugreis, een chauffeur brengt ons van Phan Thiet naar de luchthaven van HCMC waarvandaan we via Ghang Zhou weer terug vliegen naar Nederland.

De foto's in deze blog komen van de site van Riksja waar we onze reis geboekt hebben.

Geplaatst door uhambo 13:17 Gearchiveerd in Vietnam Tagged vietnam 2019 Reacties (2)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]