Een Travellerspoint blog

Zuid-Afrika

Trip 2018

Western Cape trip & Mpumalanga/Limpopo trip


Bekijk South Africa 2018 op uhambo's reiskaart.

De retour tickets naar Kaapstad bleken gunstiger geprijsd dan die naar Johannesburg, toen was de keuze snel gemaakt, dan vliegen we op Kaapstad.
Als eerste verblijf hebben we een appartement geboekt in de Waterfront, een royaal appartement met 2 slaapkamers en balkon met uitzicht op de jachthaven.
Na Kaapstad rijden we naar Montagu waar we twee nachten in de Mimosa Lodge zullen verblijven, als altijd zullen we daar genieten van lekker eten en bijpassende wijnen. Dan gaan we door naar Sedgefield waar we een royaal huis hebben gehuurd op The Island, een huis met zwembad, maar even afwachten of het water al warm genoeg is om in te zwemmen. Terwijl we in Sedgefield zijn bezoeken we natuurlijk de wekelijkse Wild Oats Farmers Market op zaterdag.
Na vier nachten Sedgefield rijden we naar George Airport, een kort stukje van nog geen drie kwartier en hebben we een vlucht naar Johannesburg. We hebben een korte transfer van de luchthaven naar de Airport Game Lodge voor een nacht. De volgende morgen laten we ons weer naar de luchthaven brengen alwaar we een volgende huurauto zullen ophalen waarmee we dan naar Haenertsburg zullen rijden. We verblijven twee nachten in het kleine dorpje Haenertsburg omdat we bij Magoebaskloof Adventures de Canopy tour willen doen. Deze hebben we 5 jaar geleden al eens gedaan, toen was Madeleine kleiner dan 1,30m en mocht ze niet zelfstandig, inmiddels meet ze ruim 1,63m dus mag ze zelf tussen de verschillende platforms abseilen, iets waar ze heel erg naar uitkijkt.
Na twee nachten in de B&B rijden we richting Hoedspruit waar we drie nachten zullen verblijven in Rukiya Safari Camp. Hier werkt sinds een paar maanden Dylan die wij van BLC kennen en we zijn erg benieuwd hoe het met hem gaat en natuurlijk naar deze lodge. Vanuit de lodge maak je dagelijks twee gamedrives naar Balule, een prive concessie die in open verbinding staat met het Kruger National Park. We zijn dus erg benieuwd wat we hier aan dieren allemaal zullen aantreffen.
Na ons verblijf in Rukiya Safari Camp strijken we voor een nacht neer in het Graskop Hotel, dit omdat we graag de Graskop Gorge, de panorama lift naar beneden, willen doen. Deze Graskop Gorge ligt even buiten Graskop dus maar een klein stukje vanaf het hotel. Wellicht dat we ook nog tijd hebben om de Long Tom Tobogan te doen die dag, maar dat zien we ter plekke wel.
Na een nachtje Graskop rijden we dan naar de laatste accommodatie van deze vakantie, Black Leopard Camp waar we drie nachten zullen verblijven.
large_PageZA2018-1.jpg
large_PageZA2018-2.jpg

Geplaatst door uhambo 13:46 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Tagged 2018 summerholiday Reacties (1)

Dag 24: dinsdag 29 augustus: Black Leopard Camp > KMIA > JNB

Black Leopard Camp > KMIA > Johannesburg

sunny 25 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We werden wakker van een zachte kloink op de houten vlonder vloer. De termosfles met heet water die men voor de tent neerzet om zelf koffie en/of thee te maken.

We draaiden ons nog eens om, er was geen haast vanmorgen.
We douchten ons op het gemak en rond half tien hadden we ontbijt.
We spraken nog even met Bianca en gingen daarna de koffers afmaken. Een koffer was natuurlijk al klaar, ik besloot mijn timberlands niet te dragen en te kijken of ik ze kwijt kon in de koffer. Dat paste met gemak! Na wegen van de drie koffers bleek mijn koffer zelfs de lichtste! Onder de 20kg.

Tegen 12en bracht Bianca ons naar Oppiberg waar onze auto stond. Via de mooie, maar helaas erg drukke - met vrachtwagens - weg, reden we richting Sabie. We maakten een stop in Sabie voor een late lunch cq vroeg diner. Daarna was het richting White River en iets na 16uur waren we al bij KMIA airport. Daar ging alles vlot en soepel en dronken we nog wat bij de Wimpy.

Keurig op tijd vertrokken we en we kwamen vlot in Johannesburg aan.
Daar ging alles ook van een leien dakje en nu is het wachten tot 22:35 totdat we kunnen boarden.
Dan even wat uurtjes slapen en voordat we het weten zijn we weer op Schiphol!

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 20:53 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 23: maandag 28 augustus: Black Leopard Camp

Black Leopard Camp

sunny 24 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Het ontbijt voor ons zou vanmorgen om 8:30 zijn. Ei, worstje, spek, tomaat, witte bonen in tomatensaus en toast.
Na het ontbijt gingen we samen met Dylan en Bianca (een ranger in opleiding) met de auto naar Naranja.
De citrusverpakker hier in de regio. We zouden hier een rondleiding krijgen.

Bij binnenkomst moesten we ons registeren, daarna kregen we een witte jas aan, een haarnetje op en een badge met visitor erop.

De dame die ons zou rondleiden stelde zich voor, checkte of iedereen goed aangekleed was en we konden gaan.

Alle citrusboeren in de omgeving brengen hier hun citrus heen, dat wordt hier dan helemaal gesorteerd en in dozen gedaan.
Dit klinkt als een eenvoudig proces maar dat is het niet.

Het fruit wordt in grote kunststof palletkratten verpakt door de fruittelers aangeleverd. Iedere teler heeft een eigen kleurcodering en nummer welke op een sticker op de pallet zit. Het binnengekomen fruit wordt allereerst gespoeld voordat men er überhaupt mee aan de slag gaat. Daarna wordt het fruit handmatig voorgesorteerd. De te groene mandarijnen gaan apart, het te erg beschadigde fruit gaat apart en de rest gaat de verwerkingsfabriek in.

Het te groene fruit wordt opgehaald door locals, van binnen is het namelijk meestal gewoon rijp, zij verkopen het langs de weg en verdienen daarmee een inkomen. Het te erg beschadigde fruit gaat terug naar de boeren zodat zij het op plekken kunnen uitstrooien voor de bavianen. Door dit te doen proberen ze te verhoeden dat de dieren het fruit uit de bomen plukken.

In de verwerkingsfabriek wordt het fruit dan verder gesorteerd. Deels handmatig deels door een machine. Via lopende banden komt het fruit na het toevoegen van een natuurlijk waslaagje dan in diverse banen terecht waar het verder uitgesorteerd wordt. Sommige mandarijnen worden van een sticker voorzien door een volgende lees/sorteermachine.

Dan brengt een lopende band met neervallende klepjes de mandarijnen naar de goede afslag.
Bij sommige uiteinden wordt het fruit handmatig in dozen gelegd, bij andere gaat dat automatisch.

Daarna worden de dozen, ze hebben 26 verschillende soorten (dezelfde mandarijnen krijgen dus verschillende dozen afhankelijk van hun uiteindelijk land van bestemming), per soort op een pallet gezet klaar om een tyrap te krijgen daarna gaan ze naar Q&A die steekproeven neemt. Dan worden ze gecontroleerd door een externe controleur en kunnen ze naar de transporthal.

Het was een erg informatieve en leuke rondleiding.

Daarna reden we naar Buffelsvley waar Alan, Lynsey en Ronnie ook heen kwamen voor de lunch.
We hadden een gezellige lange lunch met z'n allen.

Op de terugweg in Thabo Tholo melde Alan over de radio naar de auto van Dylan waar wij inzaten, dat de buffels losgelaten mochten worden uit hun quarantaine. Dit mochten wij dus doen! Erg leuk!

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 18:13 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 22: zondag 27 augustus: Kudu Private NR > BLC

Kudu Private Nature Reserve > Black Leopard Camp

sunny 26 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Ook dit huis heeft geen gordijnen dus word je als de zon opkomt vanzelf langzaam wakker.
Dat is zo rond 6uur.

Ook deze morgen een ontbijt gemaakt van spek, worstjes, scrambled eggs en toast.
De keuken opgeruimd, deels vaat afgewassen en deels in de vaatwasser gezet. Appje naar Lynsey gestuurd met daarin wat we aan boodschappen achterlaten zodat zij dat kan doorgeven aan de schoonmaakster dat dat voor haar is.

Na het ontbijt douchen en aankleden en de koffers inpakken.
Alles in de auto en iets over half tien reden we weg. Een kleine 50 minuten later, en zo'n 14 km verder, kwamen we aan bij het Oppiberg restaurant.
We zetten de koffers vast klaar, parkeerden de auto op de BLC parkeerplaats en dronken respectievelijk een thee, koffie en een milkshake. We hadden afgesproken om 11uur bij het restaurant en wij waren er ruim op tijd.

Na een minuut of vijftien kwam Dylan eraan, we zetten alle koffers in de landrover en namen zelf ook plaats.
De rit door Thabo Tholo Wilderness Area duurt altijd ongeveer een uurtje. Qua afstand is het maar een kilometer of 18, maar door de rotserige wegen duurt deze afstand toch wel een uurtje, enkel te berijden met een 4x4 overigens.

Iets over twaalven kwamen we bij Black Leopard Camp aan. We begroeten Alan, Lynsey en Ronnie. Ze hadden voor vandaag een family-lunch op de agenda staan. Dit is een gezellige lunch waarbij ze wat buren uitnodigen en dan rond lunch tijd dineren. We worden inmiddels tot de familie gerekend en omdat er verder geen gasten waren kon de lunch doorgaan. De buurvrouw had namelijk laatst nog tegen Lynsey gezegd 'wanneer plannen we weer een family-lunch in?'

We gingen even naar de tent en toen we weer beneden in de lounge kwamen waren de buren inmiddels gearriveerd.
Er werd eerst geborreld, met daarbij als knabbeltje chips en sosaties (saté) van de braai.

De lunch bestond uit pittige en milde kip, gebakken blokjes pap, courgette en ui gebakken met knoflook en gemengde salade met feta.
Het eten was heerlijk en we kletsten gezellig met de buren en Alan en Lynsey.

Na het eten gingen de buren weer naar huis. De dochters moesten nog huiswerk maken en de oudste moest ook nog haar tas inpakken. Zij zit namelijk in een kosthuis in Nelspruit waar ze morgen om 7:30 weer op school moet beginnen. Om 5:00 zou ze vertrekken vertelde ze, haar moeder zou haar naar de Clicks in het dorp brengen en een neef van d'r zou haar dan naar Nelspruit brengen omdat hij toch die kant op moest.

Wij bleven gezellig zitten en praten over van alles en nog wat.
Rond 16:30 zouden er nog drie gasten komen, een Italiaanse familie, zij hadden om een late pick-up gevraagd omdat ze helemaal uit Swaziland kwamen rijden.

Tegen 19uur werd het diner geserveerd, voor ons was het een lunch op diner tijd.
Een dik gevulde tosti met tomaat, uit, ham en kaas. Als dessert kregen we heerlijke malva pudding.

Met gevulde buikjes liepen we even later terug naar onze tent, waar we merkten dat het niet zou koud was als voorgaande jaren. Meestal zakt het kwik hier vanaf een uur of acht om deze tijd naar zo'n graad of 8, nu was het nog een heerlijke 19 graden!
De kruik die ze in bed leggen is natuurlijk altijd lekker voor de voeten.
Het bed is hier heerlijk dus we zullen zeker lekker slapen.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 16:32 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 21: zaterdag 26 augustus: Kudu Private Nature Reserve

Kudu Private Nature Reserve

overcast 24 °C

De wekker ging om 5:30, lekker vroeg. Lynsey had namelijk geregeld dat we bij het voeren van de sable antilope en de buffels mochten zijn. Aangezien het vanaf het huis, met onze auto, een klein half uur rijden naar de ingang is moest deze tijd wel.

We ontbeten dus niet, hadden wel wat provita's mee voor de trek.
Het voer wat men ze geeft is wat krachtvoer, de dieren eten natuurlijk in de bush maar om te zorgen dat het mooie, fitte en sterke dieren blijven doen ze dat.

Na de sable waren de buffels aan de beurt, daarna nog een andere groep sable. Tussendoor gingen we nog langs de neushoorns. Die laatste worden 24/7 bewaakt, hun hoorns zijn er afgehaald en toch is het stropers gelukt er een te stropen, de man van de groep. Dus op dit kunnen er ook geen dieren bijkomen omdat de enige andere man een zoon van een van de twee vrouwtjes is.
Wellicht dat ze een man gaan kopen maar daar is veel geld mee gemoeid.

Na het voeren reden we even naar Lydenburg om eten voor vanavond te halen. We hadden dat gisteren niet gedaan omdat we eerst even wilden zien of we eventueel zouden braaien. We besloten voor hetzelfde menu als gisteren. Ditmaal kochten we het bij de Pick n Pay ipv de Spar.

Weer terug bij het huis maakte ik brunch: worstjes, bacon en eggs met toast.
Daarna storten we een beetje in.
Gezien de voorspellingen die wat twijfelachtig waren en het feit dat het ons een half uur kost om het reserve te verlaten besloten we de long tom tobogan wat we wilden doen te bewaren voor een andere keer.

Ik reorganiseerde Madeleine en mijn koffer zodat alle tot nu toe vuile was met al onze aankopen en spullen die we niet meer nodig hebben in een koffer gingen en we samen uit de andere koffer leven deze laatste paar dagen.

We genoten nog van het uitzicht maar dieren zagen we helaas niet.

We sloten de dag af met weer een heerlijke winterse maaltijd en doken redelijk op tijd ons bed in.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 10:46 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 20: vrijdag 25 augustus: Da Gama Dam > Kudu Private NR

Da Gama Dam > Kudu Private Nature Reserve

sunny 26 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We sliepen als roosjes in het huis aan het lake. De vorige avond hadden Vusi en Harry gevraagd hoe laat we ontbijt wilden hebben en wij hadden gezegd 8:30.
Niet wetende dat we zo heerlijk zouden slapen en we dus pas tegen achten wakker werden.
Maar we waren op tijd klaar, voordeel van twee badkamers hebben.

We kregen een fantastisch ontbijt geserveerd van worstjes, bacon, gebakken champignons en tomaat en scrambled eggs.

Na het ontbijt pakten we de koffers in en zetten alles in de auto.
Na nog een laatste rondje door het huis en een laatste blik op het lake namen we afscheid van Vusi en Harry en reden weg.

De TomTom gaf aan dat we tegen 11:30 in Lydenburg zouden zijn, mooie tijd, konden we boodschappen doen en daarna Lynsey en Ronnie treffen.

We troffen elkaar in de Ocean Basket, tegenover de Spar en naast Lynsey's kantoor, ideaal dus.

Na een gezellige en lekkere lunch reden we achter Lynsey aan naar het Kudu Private Nature Reserve. Daar staar her huis wat van Alan en zijn drie broers is. Hun ouders woonden er eerst maar na het overlijden van de jongens hun vader vond hun moeder het een beetje te afgelegen. Ze woont er dus niet meer permanent maar enkel nog zo af en toe.

We kletsten nog wat met Lynsey en Madeleine en Ronnie vermaakten zich gezellig samen. Tegen 16uur ging Lynsey naar huis en maakten wij het ons gemakkelijk.

Ik kookte een heerlijke winterse maaltijd van aardappel en geroosterde groenten uit de oven met erbij boereworst. Het smaakte ons heerlijk.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 20:24 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 19: donderdag 24 augustus: Pezulu > Tinkers Lakeside

Pezulu Tree House Lodge > Tinkers Lakeside Lodge

sunny 28 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Vanmorgen kwamen we erachter dat de bushbabies onderin onze boodschappentas, daar zitten wat cadeautjes, aankopen en wat verpakte etenswaren in, hadden gezeten.
Het doosje met verpakte provita koekjes was aangevroten en ze hadden een pakje koekjes opengemaakt en aan de vier koekjes die in de verpakking zitten geknaagd. Het zijn lieve diertjes om te zien, maar tevens grote boefjes!

Na het ontbijt pakten we de koffers in, stopten alles in de auto en programmeerden we de afslag naar de Da Gama Dam.

De rit voerde ons over de R40 richting White River. Hier staan, vooral op het eerste stuk in het gebied wat Bushbuckridge heet, veel verspreid liggende huizen. Sommige af, sommige nog in aanbouw. De mensen die hier wonen bouwen met cash, ze lenen geen geld, dus als ze weer geld hebben verdiend dan bouwen ze weer verder. Soms woont men in een deel van zo'n huis in aanbouw, soms ernaast maar vaak genoeg ook woont men er niet omdat men elders geld aan het verdienen is.

Onderweg maakten we nog een stopje om nog wat data-tegoed te kopen, een lichte lunch te nuttigen, een kaartje te kopen en gingen daarna weer verder.
Iets over enen waren we bij de afslag naar de Da Gama Dam, de TomTom had het gevonden, en gingen vanaf hier over op de instructies van de Tinkers.

Even later stonden we voor de security gate welke na ons belletje aan Andy geopend werd.
Na nog een kort stukje rijden, over een goede weg kwamen we aan bij een droomhuis.
Afgelopen mei had ik dit huis geboekt voor een klant van me, een familiegroep van 14 mensen, Andy had me toen gezegd het huis toch echt even met eigen ogen te komen bekijken als we weer in Zuid-Afrika waren, dus dat deden we nu.

Na de kennismaking en het geven van onder andere een blikje stroopwafels, kletsten we nog een tijdje gezellig met Andy.
Na een tijdje namen we afscheid en vroegen we de twee huisbewaarders/koks/huishouders Vusi en Harry, op Andy zijn advies, voor een tochtje met de boot over de Dam.
Ze vulden een wijnkoeler met ijs en deden er wat bier en een fles water in, en we gingen aan boord.

Het was prachtig weer dus het varen was super leuk.
Madeleine mocht nadat ze het had gevraagd ook nog even varen.

Terug bij het huis ging Madeleine met Vusi en Harry een potje biljarten. Ze hadden de grootste lol.
Ik genoot van het uitzicht en vergat mijn boek, zo prachtig mooi is het hier.

Harry en Vusi begonnen aan het eten: worst en steak van de braai, met erbij pap en heerlijke rode saus.
Het smaakte verrukkelijk.
Na het eten gaven we aan dat we ze niet meer nodig hadden die avond. Een kopje thee kan ik zelf wel zetten namelijk.

Tegen tien uur riep ons bed ons en we sliepen als roosjes.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 21:15 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 18: woensdag 23 augustus: Pezulu Tree House Lodge

Pezulu Tree House Lodge

sunny 26 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We werden weer vroeg wakker en Madeleine en ik gingen buiten zitten. Zo fantastisch mooi om stil zittend de bush te horen ontwaken!

We gingen douchen en aankleden. Hildo was op zoek naar zijn horloge en kon het maar niet vinden. We stelden van alles voor: onder het bed gevallen, in de koffer, ergens anders onder. Helaas, niets.

We gingen eerst maar even ontbijten en daarna haalde hij de hele cameratas en zijn koffer leeg maar het horloge bleef spoorloos.

Hij sprak daarna een van de rangers aan en zij zei dat bushbaby's soms wel aangetrokken worden door glanzende dingen en deze dan meenemen. Nu lag zijn horloge, met grote glimmende wijzerplaat als de maan erop schijnt, op de cameratas. En ja die kleine bushbaby's zitten op het dak en komen dan heel eenvoudig door de kieren en openingen binnen. Dus de dief is gevonden...

We hadden van te voren bij deze accommodatie geen activiteiten ingepland. Dit had twee redenen: we kunnen vanaf ons balkon dieren zien en we hadden aan het begin van de vakantie natuurlijk een overdaad aan gamedrives gehad. We hebben eerder in leuke huisjes en hutjes gezeten en bleken door de activiteiten dan amper tijd te hebben om gewoon te genieten. Iets wat we nu dus juist wel hebben gedaan. Lekker lezen terwijl je op het balkon zit en om de paar bladzijden kijk je op, of alleen maar kijken naar de dieren en je boek helemaal vergeten. Zelfs bijna vergeten om een foto te maken omdat je zo zit te genieten.

Bij onze poel hadden we vandaag bezoek van zebra's, nyala's en wrattenzwijnen.

In de middag nam een van de eigenaren ons mee om een project te laten zien waar hij mee bezig is, een tweede lodge met 24 bedden in leuke kleine stenen huisjes.
Daarna moest hij nog de waterinspectie doen en wij gingen dus mee. Er wordt hier water uit boorgaten en uit de rivier gepompt, water voor de kraan. Dit water kan je dus ook niet drinken, dat is logisch.

Tijdens dit ritje kwamen we nog giraffen, zebra's en blauwe wildebeesten tegen.

Terug bij de lodge was de zon net onder en namen we een drankje voordat het eten in de boma geserveerd werd.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 7:09 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 17: dinsdag 22 augustus: Pezulu Tree House Lodge

Pezulu Tree House Lodge

sunny 32 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Rond 6uur werden we langzaam wakker. Er zijn geen gordijnen in de boomhut dus zodra de zon opkomt wordt het licht.

We draaiden ons nog even om en daarna gingen Madeleine en ik buiten op het balkon zitten. We kregen wat wrattenzwijntjes op bezoek voor het balkon, erg leuk!

Toen we ons wilden douchen bleek er geen water te zijn. Op weg naar de receptie kwam ik een kamermeisje tegen die het probleem zou doorgeven. De pomp moest aangezet worden en het kon tot ongeveer een half uur duren eer we weer water hadden.

We gingen daarom eerst maar even ontbijten. Terug in de boomhut namen we een douche, behalve Madeleine die een Junior Ranger Course ging doen.
Na zo'n anderhalf uur kwam ze terug, dieren hadden ze helaas niet gezien enkel sporen.

Omdat ze het erg warm had, het was inmiddels ook zo'n 32 graden, wilde ze afkoelen in het zwembad.

Na de lunch gingen we weer in onze hangstoelen op het balkon zitten en genoten we van de zon, het uitzicht, en ons boek cq iPad.

We kregen nog bezoek van zebra's, grey dykers, impala's en de bewoners van onze boomhut lieten zich zien: twee schattige bushbaby's.

Tijdens het diner in de boma kreeg Madeleine een certificaat uitgereikt omdat ze met goed gevolg de Junior Ranger Course had volbracht.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwijs daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 10:10 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 16: maandag 21 augustus: JNB > Hoedspruit > Pezulu

Johannesburg > Hoedspruit > Pezulu Tree House Lodge

sunny 28 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Om 6:00 ging de wekker. Omdat het hotel waar we nu zaten echt meer hartje centrum zat, in de wijk Braamfontein om precies te zijn, was het advies om toch uiterlijk 7:30 te vertrekken om op tijd op de airport te zijn.
We besloten tijdens het douchen, aankleden en inpakken dat we niet in het hotel maar op de airport zouden ontbijten.

Ruim op tijd, om 7:10, waren we klaar, ons transport was ook al aangekomen en de chauffeur zei 'we kunnen gaan als jullie willen, ik moet alleen even tanken onderweg.'
We zetten de koffers in het mini-busje en namen zelf ook plaats.
Tanken kost hier altijd even wat tijd, maar we waren dan uiteindelijk toch op weg.

Onze chauffeur David zei dat hij de free-way niet zou nemen maar binnendoor en achteraf weggetjes. En hij garandeerde ons dat we ruim op tijd op de airport zouden aankomen.

We reden door diverse wijken, arm en rijk. We zagen mensen langs de straat zitten met dekens over zich heen en een klein vuurtje voor zich. We reden door wijken met villa's en een zwembad in de tuin.

Het laatste stuk moest wel over de snelweg en ons tegemoet stond het flink in de file. Ook op een andere snelweg die naast ons lag en ook richting de airport ging was het druk, op onze snelweg ging het een stuk beter.
Sneller dan verwacht waren we dus op de airport. Inchecken had ik gisteren via mijn mobiel al gedaan en ik had net zoals eerder de boarding passen in mijn wallet appje.

We dropten de bagage bij de SA-Expresss check-in balie, en gingen vlot door de security. De twee aangebroken flesjes water in mijn tas vormden geen probleem.

We bestelden bij de Wimpy een ontbijtje wat prima smaakte.
Boarden verliep vlotjes en het kleine propellor vliegtuig was al snel gevuld.

Aan boord kregen we een drankje en een snackje.

Voordat we het wisten gingen we alweer bijna landen, het was dan ook maar een vluchtje van krap een uur.

De luchthaven van Hoedspruit is geweldig! Een stijg- en landingsbaan en verder een vierkant stuk asfalt. Je loopt langs een kleine wachtruimte voor vertrekkende passsgiers en dam sta je buiten. Daar worden de koffers ook heen gebracht. Een tractor met trekker en een gesloten bakkie brengen de koffers naar het stuk stoep waar iedereen staat te wachten.
Hildo liep alvast naar Avis om de papieren in te vullen en de sleutel van de huurauto in ontvangst te nemen. Binnen 10 minuten was de bagage er en konden we deze in de auto zetten.

We programmeerden de TomTom en vertrokken. Een kleine uur later kwamen we bij de Pezulu Tree House Lodge aan.
Daar werd ons na inchecken lunch geserveerd, na de lunch deden we niets anders dan genieten van het uitzicht vanaf ons balkon in ons boomhuus, onderwijl lazen we wat of zaten we op de Ipad.

Het diner vond in de boma plaats en door het vuur was het daar erg gezellig.

Na het eten liepen we naar ons boomhuis terug en zagen we in het donker een paar impala's onder ons huisje vandaan komen. Ze dronken wat bij de wateepoel en verdwenen weer in de bush.

Het huisje heeft geen gordijnen, het is hier toch al donker tegen 18uur, dus met de bush en de sterren als uitzicht vielen we in slaap.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas niet, ik verwij daarom naar deze facebook pagina, waar je ook zonder lid van facebook te zijn de foto's kan zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 14:08 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

(Berichten 1 - 10 uit 130) Pagina [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 .. » Volgende