Een Travellerspoint blog

Nederland

Dag 1 zaterdag 3 sugustus

Dag van vertrek

semi-overcast 19 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We vliegen met China Southern Airlines en omdat we niet van te voren wisten of het online inchecken zou gaan lukken een dag van te voren hadden we de taxi om 9uur besteld.
Het online inchecken lukte perfect, gewoon via de site van de KLM! Zelfs voor de tweede vlucht, van Guanghzou naar Hanoi hebben we al onze boardingpassen.

Op Schiphol was het aardig druk maar de rijen liepen toch vlot door. Nadat mijn appel een speciale check had gekregen, vanwege de massa zou het de constinentie van een explosief kunnen hebben, mochten we doorlopen. Ook bij de paspoort controle ging het redelijk vlot dus nu kunnen we nog een best tijdje wachten totdat we om 12:50 kunnen boarden.

Morgen lokale tijd 6:50 komen we in Guangzhou aan waarna we om 9:55 doorvliegen en om 10:45 in Hanoi aankomen.

Ik hoop dat ik die dag tijd en energie heb om een blog te plaatsen. Anders wordt dat de dag erna.

Geplaatst door uhambo 1:26 Gearchiveerd in Nederland Reacties (1)

Facebook

sunny 18 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Aangezien ik recent een Facebook pagina heb aangemaakt ten behoeve van onze reizen, hierbij die url: www.facebook.com/uhamboZA

Mocht je dus op Facebook zitten like deze pagina zodat je ook de kleine updates tussen de blogs door krijgt, die ene leuke foto die niet kan wachten op het blog zeg maar :-)

En wil je reageren op het blog, leuk! De eerste keer moet ik je e-mail adres goedkeuren (dit is om spam tegen te gaan) en daarna kan je reageren zoveel als je wil!

Je kan je ook abonneren voor updates van de blog, wist je dat al? Klik op de link Abonneer je en vul eenmalig je naam en e-mail in!

Geplaatst door uhambo 8:43 Gearchiveerd in Nederland Tagged preparation Reacties (0)

Route-kaartjes vakantie 2016

De 2 routes die we gaan rijden tijdens de vakantie.

sunny 23 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Eigenlijk zijn het twee vakanties in een vakantie, dit omdat we aan de kaap het einde van de winter mee maken en als we naar het noorden gaan gaan we naar Phalaborwa 'the city of two summers'.

Route een begint in Kaapstad waar we onder andere Robben Island zullen bezoeken. Madeleine is, vinden wij, inmiddels oud genoeg om dit te begrijpen en te ervaren. Dan willen we graag naar de houten loopbrug in de Kirstenbosch tuinen en natuurlijk wil ik ook even slenteren op de V&A Waterfront.

Daarna vertrekken we voor 4 nachten naar Sedgefield en logeren we in een appartement op Cola Beach met uitzicht, vanuit slechts een raam/balkon meen ik, op de Indische Oceaan. In elk geval gaan we op zaterdagmorgen naar de Wild Oats Farmers Market, waar de locals ontbijten en hun inkopen doen, wij voelen ons dan ook locals als we in Sedgefield zijn. Afhankelijk van het weer zien we wel wat we ondernemen als we in Sedefield zijn.
Na Sedgefield rijden we de Kleine Karoo in en gaan we twee avonden genieten van het heerlijke eten van Bernard Hess in de Mimosa Lodge in Montagu.
Vanaf Montagu rijden we voor een nachtje nog even terug naar Kaapstad zodat we de volgende dag, vrijdag de 12e, onze vroege vlucht naar Johannesburg kunnen halen.

CaptureRoute1.jpgCaptureRoute2.jpg

Route twee voert ons dan als eerste naar Black Leopard Camp waar we het weekend zullen verblijven. Hierna rijden we naar het noorden, naar Phalaborwa, alwaar we in de Sefapane Lodge in het mooie huis Lala Palm een zestal nachten zullen blijven. Vanuit ons fijne huis kunnen we alle kanten op: het Kruger Park ligt op een minuut rijden van de Lodge en het huis zelf heeft een heerlijke veranda waar het ook zalig toeven is, we zullen ons hier vast niet vervelen!

Na Phalaborwa zakken we weer naar het zuiden en verblijven we de laatste twee nachten van de vakantie in Graskop vanwaar we graag de Panorama Route willen rijden. Twee eerdere keren, in 1999 en 2013, hadden we pech. In februari '99 hadden we regen en zagen we echt niets en in 2013 kwam bij God's Window de mist opzetten en had het niet veel nut om door te rijden. Dat was wel de vakantie dat we het leuke dorpje Graskop ontdekten en het leuke Graskop Hotel waar we nu zullen verblijven. We gaan ervanuit dat drie maal scheepsrecht is en dat we dit keer de Panorama Route kunnen rijden en kunnen genieten van de mooie uitzichten bij God's Window, de Blyde River Canyon en de Drie Rondavels.

Geplaatst door uhambo 14:28 Gearchiveerd in Nederland Tagged preparation Reacties (0)

Route 2016

sunny 20 °C

De route voor 2016 lag al vast, de route die ik voor 2015 bedacht had maar die niet doorging.
De enige kleine wijziging is dat we nu wel een rechtstreekse vlucht naar Kaapstad hebben en voor de accommodatie in Sedgefield heb ik iets veel leukers gevonden dan ik vorig jaar had.
Nu hebben we een mooi appartement in ons favoriete gebied Cola Beach in Sedgefield. Met vanuit de slaapkamer en het balkon een blik op zee.
http://www.milkandhoneys.co.za/?page_id=127
Verder gaan we voor ons allemaal bekende plekjes, de enige plek waar we nog niet geslapen hebben is Graskop Hotel, twee jaar geleden hebben we er naar binnen gegluurd en geconstateerd dat het er erg leuk uitzag, nu gaan we er dus slapen.
Het ligt in het hart van de panorama route en met die route hebben wij tot nu toe niet zoveel geluk gehad.
Onze eerste keer in 1999 regenden we weg, in de Zuid Afrikaanse zomer in februari!
De andere keer, twee jaar geleden, kwam er ineens flinke mist en nevel opzetten zodat God's Window voor ons gesloten bleef.
Nu dus in de herkansing!

Geplaatst door uhambo 12:54 Gearchiveerd in Nederland Tagged preparation Reacties (2)

Glamping

Luxe kamperen op de Veluwe


Bekijk NL aug 2013 op uhambo's reiskaart.

kamperen-veluwe.jpg
Vrijdag 16 augustus gaan we een weekendje glamperen (luxe kamperen) op de Veluwe. Om precies te zijn in het plaatsje Emst. Daar staat namelijk Minicamping Uylkens Hof en daar gaan we een weekendje heen.
Om helemaal in Safarisferen te blijven, zo'n tent vertegenwoordigt voor ons toch een beetje Zuid-Afrika, gaan we zaterdag een dagje naar Burgers Zoo. Zondag gaan we dan weer op huis aan.

Geplaatst door uhambo 13:42 Gearchiveerd in Nederland Tagged uylkens hof Reacties (0)

Tripje naar de UK

Bezoekje aan Elanna, Chris, Reuben & Kate

overcast 16 °C

harpenden.jpg Woensdag 24/10 is het dan zover, Madeleine praat er al een tijdje over: ´We gaan vliegen, maar niet lang, nee heel kort maar. En het is daar een andere tijd´. Tja met Zuid-Afrika hebben we over het algemeen geen tijdsverschil maar met de UK hebben we dat nou eenmaal wel.
Zojuist hebben we samen haar te kleine kleding doorgelopen, alles in maat 110 gaat mee voor Kate. Ik vermoed namelijk dat mijn nieuwe grote koffer anders niet gevuld raakt met onze kleding, schoenen en spullen voor maar 4 nachtjes! Dus opvullen die hap!
Zo nog even de cadeautjes inpakken, gezien de reacties in Zuid-Afrika op het ene cadeau zal dat boek bij Reuben en Kate vast ook in de smaak vallen!

Geplaatst door uhambo 8:36 Gearchiveerd in Nederland Reacties (0)

(Berichten 1 - 6 uit 6) Pagina [1]