Een Travellerspoint blog

Dag 9 zondag 11 augustus

Hoi An

sunny 36 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We stonden op tijd op, moesten ons namelijk om 8uur melden bij de receptie. Daar zat onze gids Kong al te wachten.

We liepen naar de fietsen, verstelden de zadels in hoogte, reden op verzoek een rondje om de remmen te testen en gingen op weg.

Totaal zouden we zo’n 12 km fietsen. Dat klinkt niet veel als je weet dat de excursie zo’n 3/3,5 uur zou duren. Maar ik kan zeggen met 36 graden is dat een mooie afstand!

We fietsten eerst door de oude stad en waren best wel snel de stad uit. Daar fietsten we langs rijstvelden en hier en daar een waterbuffel. Ondanks dat de fietsen geen versnelling hadden fietsten ze prima.

Onderweg kwamen we meerdere groepjes met gids op de fiets tegen, voornamelijk Nederlanders!

De volgende korte stop met uitleg waren de groente en kruidentuintjes. Onze gids vertelde dat zijn moeder een farmer was en zijn vader visser dus van beide beroepen had hij veel kennis. Zijn Engels was soms wat lastig te verstaan maar wel weer beter als dat van sommige serveersters of obers die de woorden beker, glas of koud niet eens begrijpen.

We maakten hier en daar nog wat kleine stopjes totdat we bij de rivier kwamen en daar met fietsen en al op een bootje de rivier overstaken.

Aan de overkant hadden we een korte pauze en aten wat vers fruit en proefden van huisgemaakte ijsthee.

We maakten daarna nog stops bij oa een houbewerker, botenbouwers en rietmatten wevers. Bij die laatste maakten we de opmerking dat als het kleinste matje nu half zo groot was geweest het de perfecte naat voor een placemat was geweest. Dit was iets wat Kong de wevers kennelijk al eens had gezegd omdat andere bezoekers dit ook zeiden. Hij had dus een uitgebreid gesprek met ze, hun antwoord was dat ze die maat nog nooit gemaakt hadden en dat de kleine matten echt wel verkocht werden. Dat ze met het maken van placemats wellicht nog wat meer zouden kunnen verkopen wilde er bij hun niet in en Kong vond dat erg jammer.
Hij zei ik blijf het ze gewoon zeggen wellicht dat ze ooit placemats gaan maken.

We moesten om bij ons hotel te komen nog twee bruggen over die beide best wel stijl waren.
Terug bij het hotel spraken we nog even na met Kong.

Terug in onze kamer bleek dat de bedden nog niet gedaan waren, dat begrepen we niet helemaal maar we waren zo warm dat we eigenlijk maar een ding wilden: een duik in het zwembad.

Tussendoor ging Hildo even terug naar de kamer en kwam er iemand van het personeel uitleg geven. Vanwege de aanwezigheid van ineens heel veel kakkerlakken (rode met lange sprieten) wilden ze ons een andere kamer geven.

Ik had midden in de nacht toen ik naar de wc moest inderdaad iets op de grond in de badkamer zien liggen, maar was gewoon schuin op de wc gaan zitten. Toen we ons aankleden zagen we wel dat er inmiddels een stuk of zes van de beesten in de douche liepen maar hè een douche zouden we toch pas na het fietsen nemen.

Nu vond het personeel het geen fijn idee dat er ineens zoveel kakkerlakken in onze badkamer zaten, want ze waren bang dat ze na een gewone schoonmaakbeurt toch weer terug zouden komen, hier moest een specialist uit de stad bijkomen zeiden ze.

Dus ze hadden twee andere kamers voor ons waar we uit konden kiezen. We namen de makkelijkste verhuizing, die van een etage naar boven. Het personeel tilde onze koffers die we snel hadden dichtgeklapt naar boven en wij deden alle losse spulletjes.

De rest van de middag deden we niet zo veel, wat zwemmen en luieren en voor het diner gingen we weer naar de Red Gecko!

Voor de foto’s hierbij de link naar de fb blog
https://www.facebook.com/824111607724163/posts/1604656286336354?sfns=mo

Geplaatst door uhambo 20:17 Gearchiveerd in Vietnam Tagged hoi_an Reacties (3)

Dag 8 zaterdag 10 augustus

Hué > Da Nang > Hoi An

sunny 32 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We stonden bij tijds op, vandaag stond een rit met de trein op het programma. Na het ontbijt pakten we de laatste spullen in de koffers en checkten we uit. We vroegen de receptie en Mai Linh taxi voor ons te bellen.

Binnen 7 minuten waren we bij het treinstation. Daar was het al lekker druk. Onze trein de TE3 zou om 8:37 vertrekken. Ik ging bij een lokket vragen in welke wachtruimte we het beste konden wachten. Dat bleek wachtruimte 6 te zijn.

Het was nog lang geen 8:37 maar de wachtruimte stroomde snel vol. Veel locals met kinderen, het is hier nu ook schoolvakantie, met hun complete huisraad leek het wel, streken ook neer in de wachtruimte.
Overigens ook aardig wat toeristen, vooral veel Nederlandse gezinnen.

Toen werd er wat omgeroepen, eerst in het Vietnamees en toen in het Engels. De trein had vertraging en zou pas om 9:50 komen! Ach ja! M’n ereader er maar bijgepakt en lekker gaan zitten lezen.

Toen de trein bijna kwam werden we verzocht het perron op te gaan, er stonden bordjes waar welke waggon zou stoppen zodat je kan gaan staan waar je zitplaats is. De trein is ingericht voor het meenemen van bagage, grote vakken boven de stoelen waar de koffers in konden.

Er stapten flink wat mensen in, onze coupe was ook meteen vol had ik het idee. Wij zaten in de rijrichting wat altijd fijn is voor het maken van foto’s.

De trein zette er flink de vaart in, net of hij de vertraagde tijd wilde inhalen. Tijdens de drie uur durende rit hebben we geen controle van ons treinkaartje gehad. Ik gok dat het personeel het te druk had met het lopen met etenskarretjes!
Meerdere keren kwamen die langs namelijk.

De uitzichten wisselden, huizen dicht op het spoor, rijstvelden, groene bossen en aan de linkerkant ook de zee.

Rond kwart voor een reden we het station van Da Nang in. Voor het station stonden taxi chauffeurs te roepen, maar wij zagen in de verte al de groene Mai Linh taxi’s staan dus liepen daar heen. Een chauffeur dacht dat onze koffers wel in zijn Yaris pasten, grapje natuurlijk want waar moeten wij dan zitten?
Een grotere taxi zette net iemand af en hij zag onze koffers en zei de andere chauffeur dat ze bij hem wel in de auto pasten, tenminste dat denk ik dat hij zei. Van het Vietnamees kan ik nog steeds niets bakken.

De rit van Da Nang naar Hoi An, deze twee steden zitten zo ongeveer aan elkaar vast, was ongeveer een half uur. We checkten in en nadat de koffers naar de kamer waren gebracht en we even slippers hadden aangetrokken gingen we wat lunchen. Daarna zagen we het heerlijke zwembad en besloten om lekker te gaan zwemmen.
Het water was warm, de zonnebedjes zaten heerlijk dus we hielden het wel even uit.

Nadat we ons gedoucht hadden gingen we buiten het hotel wat eten. Er was namelijk een of ander teambuilding event van het Vietnamese elektriciteit net aan de gang en zij zouden vanaf 19uur tot 21uur diner en karaoke hebben.

Op Tripadvisor had ik de ‘Red Gecko’ gevonden en dit was inderdaad een prima tip! We hebben er voor nog geen 22 Euro heerlijk gegeten. Terug liepen we weer over de nightmarket naar ons hotel.

Voor foto’s even op de Facebook blog kijken, scheelt behalve irritaties bij het uploaden ook veel tijd.
[[https://www.facebook.com/824111607724163/posts/1603827909752525?sfns=mo]

Geplaatst door uhambo 19:26 Gearchiveerd in Vietnam Tagged hue hoi_an da_nang Reacties (1)

Dag 7 vrijdag 9 augustus

Hué

sunny 36 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We stonden om 8uur in de lobby, de auto met chauffeur was er al en de gids kwam er ook aan. Een mooie ruime auto met airco en een extra achterbank.

Na een stukje rijden kwamen we bij de eerste tombe aan, die van keizer Tu Duc, een best wel sneue man, ondanks zijn 103 concubines verwekte hij geen kinderen, hij had zijn oudere broer en diens familie moeten ombrengen en hij had geen eigen land. Dus liet hij een prachtige plek bouwen buiten de stad in de bossen waar hij zich kon terugtrekken en waar hij ook begraven kon worden.
Tijdens de bouw is er bloed, zweet en tranen vergoten door de arbeiders die aan dit prachtige bouwwerk hebben gebouwd. Binnen een muur van 1500m lang liggen vijftig grote en kleine bouwwerken en landschapselementen waaronder een theater en een meertje.

De tweede stop was de Tu-Hieu pagode hier wonen nu overigens nog steeds monniken. Deze tombe wordt in originele staat gerestaureerd. Mooi mozaïek van oa oud servies en bierflesjes.

De volgende stop was Khai Dinh’a tombe, deze ligt op een heuvel en was bereikbaar via 172 treden. Wat met de warmte van vandaag, 36 graden, met een gevoelstemperatuur van 45 graden, een warme wandeling was. Was de vorige pagode versierd met mooi mozaïek, deze was nog mooier!
Deze keizer, een grote vriend van de Fransen, was maar 9 jaar aan de macht maar het bouwen van zijn tombe nam 11 jaar in beslag!

Hierna reden we terug naar het hotel waar ons een uitgebreide heerlijke Vietnamese lunch wachtte.

Om 14uur zouden we de toer vervolgen. Een andere chauffeur met een zo mogelijk nog luxere auto stond op ons te wachten. De eerste stop was de Citadel, deze omsluit de grandioze Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad. Het hele complex is zo’n 4km2 groot.

Hierna liepen we naar een museum waar diverse keizerlijke stukken, waaronder het bed van de keizer, stonden. Foto’s maken hier binnen mocht niet. Inmiddels trok de lucht helemaal dicht en begon het flink te waaien. We kwamen net op tijd bij het History en Revolution Museum aan, het kwam ineens met bakken naar beneden! Regen kunnen ze in deze groene stad echt wel gebruiken, de temperatuur zakte vrij snel met 10 graden!

Na het museum was de laatste stop de Dong Ba Market. De gids belde de chauffeur om met de auto te komen want lopen was even geen doen. De auto was er vrij vlot en we werden naar de narkt gebracht.

Heel veel nauwe gangetjes waar van alles verkocht wordt. Je kijkt je ogen uit! Ook vers producten en kruiden in een ander deel. En druk dat het was, mede door de regen natuurlijk, iedereen kwam schuilen!
Madeleine kocht een hand ventilator voor D80.000 (€ 3,-)
We liepen nog wat rond en werden daarna weer naar het hotel gebracht waar we tegen vijf uur aankwamen.

Nat van de regen en het zweet fristen we ons lekker op en sloten wat later de avond af met een diner bij ‘Tipsy’.

De foto’s uploaden wil even niet (het waren er nogal veel!) op de Facebook blog staan ze wel!
https://www.facebook.com/824111607724163/posts/1603085086493474?s=1032495787&sfns=mo

Geplaatst door uhambo 20:03 Gearchiveerd in Vietnam Tagged hue Reacties (0)

Dag 6 donderdag 8 augustus

Hué

sunny 35 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We sliepen uit, alles op z’n gemak en zaten rond 9uur aan het ontbijt.

We maakten een plan voor de dag, over de wandelpromenade langs de Perfume river wandelen en dan zagen we het daarna wel.
De wandelpromenade is mooi aangelegd langs het water. We liepen de route op ons gemak, voor snel lopen is het ook veel te warm. Ondertussen lazen we in de Vietnam reisgids over de gebouwen die er stonden. We kwamen bij het Ho Chi Minh museum aan, lekker even de airco in dachten we, op het moment dat het zou sluiten! Van 11:30 tot 13:00 is het dus gesloten. Tja jammer.
We liepen nog een stuk verder en besloten op een kruispunt waar we groene taxi’s zagen een taxi terug richting hotel te nemen.

Voor het luttele bedrag van 1,35 werden we weer bij het hotel afgezet, waarna we de andere kant een stuk op liepen.

We besloten een tentje voor de lunch op te zoeken en kwamen uiteindelijk uit bij Tipsy naast ons hotel.
Het eten was er prima, bediening vriendelijk met gebrekkig Engels.
8506AFB9-51DC-4F4B-9CBC-A663E016F104.jpeg81FB66C4-5942-48EF-9959-4F08D39AD2CA.jpegFF41644C-3EE8-4190-8CF0-E817015B7943.jpeg2CA935AE-0CD2-40F0-A87C-F528E241DA06.jpegD0A0ADA8-7BC7-4C75-9AAD-B1CFF5F1C9F1.jpeg9C313F39-23C0-4148-A1FC-0C28A9551060.jpeg59D312EC-E213-4C35-8159-408EB62E22B6.jpegA0577F32-89A7-44E9-BC93-366BEF33B276.jpeg368FB85E-34F4-418C-80D0-31B9304743E2.jpeg496D8905-EADF-4139-9BC6-4EAB6366A6E9.jpeg539801AA-9602-4BCC-AE48-000CFEF4ECE8.jpeg
Daarna bespraken we in het hotel een dagtoer voor morgen, we bezoeken dan een aantal tombes, de citadel, een museum en de markt. Dit alles met een privè gids met chauffeur en auto. De citadel is ook heus lopend te doen maar ruim 3km erheen lopen is met deze temperaturen gewoon niet fijn. De tombes zijn overigens een stuk verder weg.

We besloten even een frisse duik in het zwembad te nemen, we hadden het hele zwembad voor ons alleen dus we bleven kanger dan gepland. Ach het is toch ook vakantie. Terug in de kamer douchten we en gingen weer naar de skybar voor een drankje.

We besloten te gaan eten bij Tiipsy naast het hotel, de lunch was er erg goed bevallen dus waarom verder zoeken als het hier leuk en lekker is.

Geplaatst door uhambo 20:22 Gearchiveerd in Vietnam Tagged hue Reacties (2)

Dag 5 woensdag 7 augustus

Hanoi > Hué

sunny 35 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

Vanmorgen geen wekker! Ook wel eens lekker, zeker omdat het bed heerlijk ligt.
Op ons gemak aangekleed en ontbeten. Daarna de koffers ingepakt en tot de conclusie gekomen dat we nog een uur hebben voordat de shuttle van het hotel ons naar de luchthaven brengt.
Nog een rondje buiten doen, of even lekker lezen, film kijken enz?
Het zithoekje in onze kamer was zeer uitnodigend dus de keuze was snel gemaakt.

Ik las eindelijk weer wat bladzijden. Meestal ben ik in de avond na het tikken en uploaden van het verslag nog te moe om te lezen en als je kamergenoten dan ook al beiden op een oor liggen doe jij dat dan toch ook maar.

We gingen naar beneden om uit te checken en de transfer was net aangekomen dus wij konden gelijk instappen. Binnen een uur waren we op de luchthaven waar inchecken en de security ook snel ging. We mochten onze flesjes water (ze waren beide nog gesealed) gewoon meenemen. Wel moesten we voor de security allemaal onze schoenen uitdoen, de telefoons en ipads net zoals de flesjes apart door de scan laten gaan.
En dan staan ze je na de controle in het Vietnamees te manen om op te schieten, tenminste daar leek het wel op, want verstaan van deze taal is er niet bij en hun Engels is bedroevend slecht. Sta je daar op je sokken snel je losse spullen in je tas te doen.

We waren dus zoals verplicht twee uur van te voren op de luchthaven en zochten vast de juiste gate op. De winkeltjes, eettentjes en gates zitten hier naast elkaar dus je loopt erg makkelijk een gate voorbij.

We besloten wat te lunchen want hadden het idee dat we op de korte vlucht van krap 75 minuten niets zouden krijgen.
Er waren genoeg eettentjes en we kozen voor ‘Big Bowl’ we hadden bun cha (op houtskool gebakken verschillende bereidingen van varkensvlees in vocht/bouillon met noedels erbij) phò hà nôi (dunne reepjes rundvlees met noedels in bouillon) en loempia’s.

Om 14uur zouden we gaan boarden dus we gingen met nog veel anderen keurig in de rij staan. De tijd tikte door, de grondstewardessen liepen heen en weer, er was iets aan de hand, maar wat?
Uiteindelijk mochten we om 14:45 boarden, we werden met een bus naar een vliegtuig ergens achteraf gebracht. Toen iedereen aan boord zat werd er excuses voor de ruim vijftig minuten vertraging aangeboden.

Bij aankomst in Hué, een kleine luchthaven, probeerde ik een Grab (de Aziatische Uber) te regelen. De app gaf aan enkel motor-taxi’s te hebben.
Dus wij naar buiten en daar stond genoeg. We hadden gelezen/gehoord dat de groene taxi’s goed waren en die stonden iets verderop. Keurige taxi met werkende meter!

Na zo’n twintig minuten waren we bij het hotel. Keurige check-in door een trainee (die super goed Engels sprak) en we gingen naar onze kamer op de 6e etage.

Meteen rukte Madeleine haar koffer open om haar bikini aan te doen om te gaan zwemmen in het zwembad wat zich op de 5e etage bevindt.
Het is geen groot zwembad maar heerlijk voor een verfrissende duik met 35 graden.

Ook hier weer een skybar, op de 13e etage dit maal, waar we daarna voor een drankje heen gingen. We zaten hier prima en na een blik op de menukaart besloten we hier ook te eten.

Rond half tien rolden we onze bedjes in. Geen toeterende scooters hier die je heel vaag op de achtergrond hoort, nee helaas een of andere tent die een soort openlucht disco heeft met eighties en nineties muziek. Dat duurt gelukkig maar tot 23uur volgens de receptie...Hotel California is heus een leuk nummer maar zo hard....

Helaas werkt de site van Travellerspoint niet mee, foto’s uploaden lukt niet.
Ga voor de foto’s dan naar de Uhambo Facebook Pagina.

Geplaatst door uhambo 17:35 Gearchiveerd in Vietnam Tagged vietnam Reacties (0)

Dag 4 dinsdag 6 augustus

Bai Tu Long Bay > Hanoi

sunny 30 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

Om 6:15 het bed uit, enkel de dames, om Tai Chi te doen op het dek. David onze gids is duidelijk een master hier in, hij had een mooie zwarte outfit aan en deed ons de bewegingen voor. Moeilijker dan verwacht!

Om 7uur hadden we ontbijt en daarna werden we met de tender naar een eiland gebracht waar we een grot bezochten. Het leek wel of alle boten in de baai op hetzelfde moment naar de grot gingen want het was er nogal druk! Maar het was de moeite van het klimmen waard.
4A4469A5-CCB9-49BB-A11C-93BC8010BCC8.jpeg86313C50-D5FD-40CB-BE70-41A50B4DF100.jpeg49226885-F714-4E2E-BC02-7DD871E4D104.jpegB637E221-9371-48A9-AA36-19372A3FBCBF.jpegD152073C-4D68-401B-8C6B-723FF55C00DB.jpeg

Weer terug op de boot werd ons gevraagd onze spullen in te pakken zodat de kamer gereed gemaakt kon worden voor nieuwe gasten. De bagage zouden ze dan via de tender alvast naar de wal brengen als ze nieuwe voorraad op gingen halen.

Onderwijl liet David, die duidelijk van alle markten thuis is, ons zien hoe je loempia’s maakt en daarna mochten we zelf aan de slag. Madeleine ging rollen en maakte mooie loempia’s.
Onderwijl werd de lunch bereid en kregen we natuurlijk ook een paar van de heerlijke zelfgemaakte loempia’s.

3C03FBDD-3A0A-4ED0-84BD-22FB0A39B0A6.jpeg9EE8BE67-8D8E-4EAA-B015-ED0D766E7DE1.jpeg0779A42F-B1E0-4B07-843A-0AFDF46979D5.jpeg13F58CF6-B647-4B67-B309-1876A43B983D.jpeg
We lagen inmiddels in de haven en rond 12uur bracht de tender boot ons weer naar de kant. Daar was het even zoeken waar onze bagage stond en wachten op ons busje.

Heen reden we de rit van Hanoi naar Halong in 3,5 uur. Terug was het, inclusief de stop bij het complex van de heenweg, zo’n 4,5 uur. Bij ons hotel aangekomen werd ons verteld dat we een upgrade hadden naar een executive suite, nou en die is me toch groot!
De andere kamer was niet kkein maar deze is echt mega. Een aparte zithoek met tv en dan een groot tweepersoons bed en een los eenpersoonsbed.

Als eerste probeerde ik in te checken voor onze vluchten van morgen maar wat ik ook probeerde, Vietnam airlines website, eticket invullen, boekingscode invullen, ook nog op de site van KLM geprobeerd omdat het een SkyTeam partner is, maar niets lukte. Toen de lokale agent gebeld of zij konden helpen en zij zouden ons inchecken! Fijne service!
Volgens de medewerker van de agent moeten we twee uur van te voren aanwezig zijn dus de plannen voor morgen zijn al duidelijk: uitslapen, ontbijten en ons naar de luchthaven laten brengen.

Madeleine en ik gingen een rondje doen door de buurt, we wilden kijken of we het restaurantje waar we met de foodtour geïndigd waren konden terug vinden, maar helass!
Onderwijl was Hildo naar de bovenste verdieping van het hotel gegaan waar zich de Skylounge bevindt met een mooi uitzicht over de stad.

Hij maakte ons lekker door ons foto’s te appen en na een tijdje rondgelopen te hebben door het drukke scooter-toeter-verkeer vonden we het een goed idee om ook naar de skylounge te gaan.
B3EAFED5-0651-4D22-8DD0-193ED5A38BB9.jpegE3744D83-58D2-4079-81F8-2E521F77CBAF.jpeg
Daar genoten we van de zon die onderging en een drankje. Daarna besloten we ook maar in het hotel te eten, de kaart zag er prima uit en we zaten hier nu toch!

Geplaatst door uhambo 7:51 Gearchiveerd in Vietnam Tagged vietnam Reacties (2)

Dag 3 maandag 5 augustus

Hanoi > Bai Tu Long Bay

sunny
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

De wekker ging vroeg, eigenlijk iets te vroeg maar goed, het zei zo. Ik kan al zeggen dat het het meer dan waard was.

Om 7:50 zaten we in de lobby te wachten en iets voor achten was de man van Swann Cruises er. De grote koffers lieten we in het hotel achter en we namen enkel de kleine handbagage koffer en een weekendtas mee. Extra kleding, zwemspullen en de toilettassen gingen met ons mee. Er werden nog meer mensen in Hanoi opgepikt en met uiteindelijk 16 man reden we richting Hon Gai pier in Ha Long.

Onderweg stopten we, samen met nog tig bussen, bij een centrum waar oa lichamelijk gehandicapte mensen oude ambachten uitvoeren en verkopen. Prachtige borduurwerken, lakwerk doosjes en schilderijen en nog veel meer.

Na zo’n 20 minuten hier rondgekeken te hebben reden we weer verder. Rond twaalf uur kwamen we bij de haven aan en werden we na even wachten met een tender-bootje naar de grote boot gebracht.

Aan boord kregen we een drankje en uitleg en de sleutel van onze hut. We legden onze spullen neer en gingen terug naar het lounge gedeelte voor de lunch. De lunch bestond uit diverse lekkere dingen, gefrituurde champignon loempia”s, grote garnalen, witvis, kip, rijs en noedels en heerlijke gewokte sla en groentes.
8A80E7E9-A7C4-4BD4-99D3-D135F66A935C.jpeg9C77E0C9-FB40-4652-8A3D-1C82524FED4F.jpeg8975D7C9-8116-4053-AEE1-BF89EC9784F4.jpeg5F659C9B-F561-488E-9222-ED0ACFA55D6D.jpeg995A3AE2-2EF9-4E54-A185-65237246C30D.jpeg78658CFE-5E76-4302-B622-9A83CC99ACC8.jpeg
Na de lunch hadden we de tijd voor onszelf tot kwart voor vier. Dan zouden we met de tender naar een ponton varen en vanaf daar naar een strandje kanoën. De tender-boot zou uiteindelijk ook naar het strandje komen.

Het was heerlijk om te peddelen in het mooie smaragdgroene water. Tussen de hoge karstbergen door. Aangekomen bij het strandje legden we de kano’s op het strand en konden we heerlijk zwemmen. Dit was super zalig, het water was een aangename 25 graden dus iedereen genoot volop.
4C728BBC-D656-4C93-89C5-1BBC0A655914.jpeg20AA2688-B678-4E51-BFFD-034B283F6A42.jpegCBBE0F47-25E6-4DB2-97BF-10AFC120BB6A.jpegF216F0C4-4775-4DEA-BA0D-176C9DE4AF20.jpeg843E062B-F509-4A90-A7CD-7D7BD5A74EA3.jpegA3B4E073-83EC-4190-9616-B541628939BA.jpeg555649AE-63DA-43C3-A4AF-41571F3BF010.jpeg08A411E3-28F7-41B2-B45D-07ECEFE2930B.jpegECD6B4A7-F707-436D-A866-E874CC9951A8.jpegD7CB0AE0-5F22-4A64-B8C2-7EA39D0B919A.jpeg613FB555-49B6-450D-85B1-B84C193E9DCF.jpeg
Na een tijdje peddelden we weer terug naar de ponton en kwam de tender boot ons weer ophalen.
Terug op de boot hadden we tijd om te douchen want om 18:30 was er de sunset drinks en snacks op het bovendek.

Nadat inderdaad de zon was onder gegaan gingen we weer naar beneden waar het diner geserveerd werd, squid, garnalen, oesters, rijst, rundvlees, tonijnsalade, alles was even heerlijk. Alleen de rauwe groentes, bonen, stukken maiskolf en hompen wortels trokken ons, en het Australische stel waarmee we de tafel deelden niet aan.
Er kwam ook nog een heerlijk toetje, een soort crème karamel.

Na het eten ging Tim, de Australiër op inktvis vissen en hij ving er een stuk of drie. De dames gingen lekker op het bovendek zitten waar de heren ons even later volgden.

Rond 21:30 togen we richting onze hut om te gaan slapen.
Morgen om 6:30 tai chi op het bovendek!

Geplaatst door uhambo 23:21 Gearchiveerd in Vietnam Tagged bay long tủ bai Reacties (1)

Dag 1 zaterdag 3 augustus vervolg en dag 2 zondag 4 augustus

Amsterdam > Ghuangzhou > Hanoi

semi-overcast 30 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

Aan boord van China Southern Airlines was de service meer dan prima! Ongeveer anderhalf uur na vertrek kregen wen een lunch/diner, welke prima smaakte. Tussendoor kwamen ze regelmatig langs met een waterfles en bekertjes. Ergens rond 18uur Nederlandse tijd ging alle cabineverlichting uit en was het dus de bedoeling dat je ging slapen... hmm.
Ik keek de film Crazy Rich Asians en ik was nog niet echt aan slapen toe dus ik ging nog niet slapen. Madeleine ook niet, Hildo die op een rijtje van twee (met niemand naast zich) achter ons zat ging wel slapen. Overigens was deze intercontinentale vlucht absoluut niet vol, op veel plekken waren stoelen vrij.
931C38BC-8BF6-4229-A5BA-5C586F837F87.jpegDCB38DFB-98F7-4FB4-9E7B-FB3847C6E6E7.jpeg0A3F3FDA-C335-49C0-8EC9-8781E890FBC2.jpeg
Ergens halverwege de slaaptijd kwamen ze langs met broodjes, toen was ik net aan het dutten dus die heb ik niet gegeten.

Rond een uur of drie in de nacht Chinese tijd ging de verlichting aan en werd er een prima ontbijt geserveerd. Daarna vielen we alledrie weer in slaap en werden zo’n anderhalf uur voor aankomst wakker. Net genoeg tijd om nog een film te kijken, ditmaal The devil wears Prada.

De aankomst in Ghuangzhou ging gesmeerd, en na diverse controles en stempels op de boardingpassen hadden we na een rondje langs de winkels nog een ruim uur voordat de vlucht zou gaan. We kwamen erachter dat er gratis wifi was en er werd ons uitgelegd hoe en wat. Bij een automaat scan je je paspoort waarna je een voucher krijgt voor 300 minuten internet, super handig! In China werkt alleen Facebook en Instagram niet, maar voor e-mails lezen en wat surfen was het perfect.
72137EDF-51DE-4E2A-818A-D9384075EEDC.jpeg
Toen het tijd was werden nogmaals de boardingpassen gecontroleerd en gestempeld en konden we naar een klaarstaande bus. Na wat eindeloos rijden leek kwamen we bij een klaarstaande Embraer aan. Deze zat uiteindelijk helemaal vol. Netjes op tijd stegen we op en toen viel ik in slaap.
Toen ik wakker werd stond er een ontbijt/lunch voor me, welke ik met smaak genuttigd heb.
4D6805DD-AD3B-4168-9E16-C40D026626DC.jpeg427544F6-B675-49CB-932F-D15CBAF19023.jpeg1E34ACBB-811A-425F-B9ED-C64B52BFC848.jpeg
Keurig op tijd landen we om 10:45 lokale tijd in Hanoi. Ook daar ging alles super soepel, de rij bij de immigratie liep vlot door en na het tonen van onze e-visa en paspoorten waren we in Vietnam.
Onze bagage rolde ook al meteen van de band af, zo snel heb ik het allemaal nog niet meegemaakt. Nadat we lokaal geld, Vietnamese Dong, hadden gepind en een lokale simkaart hadden gekocht liepen we de chauffeur van onze transfer tegen het lijf.

Na zo’n 45 minuten rijden kwamen we bij ons hotel in het old quarter aan. We hadden geluk, onze kamer was al gereed en we konden dus meteen inchecken.
1F94AF98-2F8F-4538-BDB9-17562A961B31.jpegF0731F81-3A42-4360-B9AB-D8AC2B0567F6.jpeg488CD428-0F41-4615-BACF-3E0CB4F13BB6.jpeg
Inmiddels was het van een buitje gaan plensen en waren we erg blij dat we binnen zaten.
Nadat we ons op de kaner geïnstalleerd hadden liepen Madeleine en ik naar het zwembad op de 11e etage. Ondanks de regen, het was gewoon nog steeds ruim 30 graden, doken we het zwembad in.

Terug op de kamer namen we een douche en rond kwart voor vier gingen we naar de lobby.
Om 16uur stond namelijk een food-safari gepland. Helaas kwam het met bakken uit de lucht dus gewapend met paraplu en regenponcho volgden we onze gids Tau door de straatjes waar het wemelde van de scooters.

We maakten diverse stops, en aten heerlijke dingen. Ondertussen was het gelukkig droog geworden en werd het steeds drukker op straat.
Tegen 19uur waren we weer terug in het hotel waar we de bagage wat reorganiseerden, morgen zitten we een nacht op een boot en de nacht erna komen we weer terug in dit hotel dus de meeste bagage laten we hier even achter.
15D739E1-5657-4EF2-93EA-FC0B764CE9FC.jpeg0D47E993-AA1C-43CB-AFB8-2925F839A970.jpeg38F06223-7F72-499F-A691-1413B9AFB690.jpegF5F56358-EE78-4CE2-B6E7-CF8F05DBFBBA.jpeg

Geplaatst door uhambo 18:12 Gearchiveerd in Vietnam Tagged vietnam Reacties (2)

Dag 1 zaterdag 3 sugustus

Dag van vertrek

semi-overcast 19 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.

We vliegen met China Southern Airlines en omdat we niet van te voren wisten of het online inchecken zou gaan lukken een dag van te voren hadden we de taxi om 9uur besteld.
Het online inchecken lukte perfect, gewoon via de site van de KLM! Zelfs voor de tweede vlucht, van Guanghzou naar Hanoi hebben we al onze boardingpassen.

Op Schiphol was het aardig druk maar de rijen liepen toch vlot door. Nadat mijn appel een speciale check had gekregen, vanwege de massa zou het de constinentie van een explosief kunnen hebben, mochten we doorlopen. Ook bij de paspoort controle ging het redelijk vlot dus nu kunnen we nog een best tijdje wachten totdat we om 12:50 kunnen boarden.

Morgen lokale tijd 6:50 komen we in Guangzhou aan waarna we om 9:55 doorvliegen en om 10:45 in Hanoi aankomen.

Ik hoop dat ik die dag tijd en energie heb om een blog te plaatsen. Anders wordt dat de dag erna.

Geplaatst door uhambo 1:26 Gearchiveerd in Nederland Reacties (1)

Trip Vietnam

Geen Zuid-Afrika dit jaar maar eens iets anders!

sunny 35 °C
Bekijk Vietnam 2019 op uhambo's reiskaart.


Gezien het feit dat zowel ik, Francisca, als Hildo een kroonjaar verjaardag vieren deze augustus dachten we eens een keer ergens anders heen te gaan op vakantie.
Diverse landen passeerden de revue, oa Corsica, Griekenland, Israel, Canada en Tanzania & Zanzibar. Ineens dacht ik aan de serie 'De Mol' en de mooie beelden van Vietnam die Madeleine en ik daarin gezien hadden. Dus ik opperde is Vietnam niets? Alledrie waren we meteen voor!

Wat te doen, het is vrij kort dag in onze optiek dus alles zelf regelen is wellicht geen optie. Twee organisaties die ik op mijn zoektocht was tegengekomen stuurde ik een mailtje. Door de een werden we naar aanleiding van de e-mail gebeld voor wat additionele informatie en de tweede stuurde meteen een voorstel. Het voorstel van de eerste kwam vrij vlot na ons telefoontje en omdat het een aantal highlights laat zien en afsluit op een tropisch strandje, conform ons verzoek, sprak deze ons meteen aan.

De andere organisatie had naar mijn idee teveel gefocussed op het budget wat ik had moeten invoeren en liet ons slapen bij allemaal homestay's terwijl ik nu juist in mijn begeleidend schrijven had geschreven niet in homestay's te willen slapen.

large_page1b.jpg

large_page2b.jpg

Er werden in het voorstel toch nog wat aanpassingen gemaakt en omdat we nu op een dag aankomen dat aansluiten bij een groepsexcursie naar Cu Chi en de Mekong Delta niet mogelijk is hebben we nu een iets duurdere privé tour. Dit heeft als voordeel dat we fijn kunnen stoppen wanneer we willen en met niemand anders rekening hoeven te houden.

We starten in Hanoi waar we meteen op de dag van aankomst een Food Safari hebben zodat we kennis maken met al het lekkere eten dat er in Vietnam te krijgen is.

De dag erna vertrekken we richting Hon Gai Harbor waar we twee dagen en een nacht aan boord gaan van een boot om door de Bai Tu Long Bay de varen. Dit is het zusje van de Halong Bay maar schijnt wat rustiger te zijn. Daarna gaan we voor een nacht weer terug naar Hanoi om de volgende dag te vliegen naar Hué.

In Hué verblijven we drie nachten en kunnen we op eigen gelegenheid de stad bekijken. Daarna gaan we met de trein van Hué naar Danang vanwaar we zelf een taxi pakken naar ons hotel in Hoi An.
In Hoi An hebben we een fietstoer door de countryside, verder kunnen we hier op eigen gelegenheid de stad ontdekken.

large_page3b.jpg

Na Hoi An vliegen we naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, vanuit hier gaan we een halve dag trip naar de Cu Chi tunnels doen. De dag erna gaan we met een privé gids een tweedaagse trip naar de Mekong Delta maken. Waarbij een nacht verblijven in Can Tho City.
Weer terug in HCMC verblijven we nog een nacht in het hotel aldaar zodat we de volgende ochtend de vroege trein naar Phan Thiet kunnen nemen.

large_page4b.jpg

In Phan Thiet verblijven we vier nachten, en vieren we onze verjaardagen, in een heerlijk resort met de leuke naam Coco Beach Resort. Hier is het devies, genieten onder een palmboom met uitzicht op de zee.

Op 21 augustus is het dan tijd voor de terugreis, een chauffeur brengt ons van Phan Thiet naar de luchthaven van HCMC waarvandaan we via Ghang Zhou weer terug vliegen naar Nederland.

De foto's in deze blog komen van de site van Riksja waar we onze reis geboekt hebben.

Geplaatst door uhambo 13:17 Gearchiveerd in Vietnam Tagged vietnam 2019 Reacties (2)

(Berichten 11 - 20 uit 196) « Pagina 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 .. »