Een Travellerspoint blog

Dag 21 donderdag 23 augustus

Black Leopard Camp > Kruger Mpumalanga International Airport > Kaapstad
Voor het ontbijt had ik al grootdeels mijn koffer ingepakt, na het ontbijt deed ik die van Madeleine. In haar koffer gingen alle aankopen, die moeten we straks in Kaapstad laten zien ivm de btw die we willen terug vragen.

Het ontbijt was heerlijk, een goed gevulde omelet.
Rond half elf vertrokken we met Anton naar de parkeerplaats in de vallei. Daar stond onze auto op ons te wachten. We zetten de bagage in de auto en reden achter Anton aan naar de gate. Vanaf de gate was het een klein stukje op een onverharde weg. Ik appte Lynsey hoe laat we ongeveer bij haar kantoor zouden zijn. Ze is recent verhuisd en ze huurt nu een ruimte in een pand waar een koffie shop zit. Een erg leuke koffieshop, het was er druk met taart en lunch etende dames.

Nadat we even wat gedronken hadden namen we afscheid en reden via Sabie, waar we nog een heerlijke lunch nuttigden bij The Wild Fig Tree, naar Kruger Mpumalanga International Airport waar we om 15:30 aankwamen. Het inleveren van de auto ging soepel en even later het afgeven van de bagage ook.

Samen zijn onze 3 koffers exact 60 kilo, keurig dus.
Het boarden was zo gepiept en nu zit ik aan boord van dit vliegtuig dit te typen. Het is een klein toestel, een Embraer en er zitten maar 27 passagiers aan boord, voor zover ik kan zien passen er 45 mensen in. Wij zitten op de eerste rij.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 12:45 Reacties (1)

Dag 20 woensdag 22 augustus

Black Leopard Camp

We sliepen lekker uit, ontbeten rond half tien en genoten daarna van het mooie weer.
Om twaalf uur nam Anton ons mee in de landrover, we gingen eerst even bij Alan & Lynsey hun oude huis langs, dat is nu geschikt gemaakt voor de verhuur als huis bij de lodge en kan men huren als self catering huis voor max 8 personen. Het is ingericht met deels hun meubels en deels meubels uit de lodge.

Daarna reden we naar Ron’s Rest, aan de dam in de vallei hebben ze een soort restaurant gemaakt,
Een grote braai, tafels, stoelen een bar. En allemaal overdekt zodat je uit de zon zit.
De meiden gingen eerst stokken in het water gooien voor Flake, de hond van Anton. Later gingen ze kanoën en ook nog half zwemmen. Het water is er niet diep, slechts 60 cm maar.
We bleven er de hele middag.
Desiree en Simon, die de lodge runnen als Alan en Lynsey met andere werkzaamheden bezig zijn, het runnen van de farm en in Lynsey haar geval Engels onderwijzen op de school en het verwerken van reserveringen.
Pas tegen half zes toen het begon te schemeren gingen we terug naar het Camp.

Voor het diner hadden we vanavond kudu-steak met pap, groenten en shakalaka.
We lagen ook vanavond weer vroeg in bed. De warmwaterkruiken hadden ons bed lekker voorverwarmd.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 7:35 Reacties (0)

Dag 19 dinsdag 21 augustus

Black Leopard Camp

Madeleine en ik gingen om 7 uur met Bianca een ochtendwandeling maken. Om 6:30 stonden we dus naast ons bed.
Tijdens de wandeling keken we naar sporen maar ook naar hoe fotografeer je nou het beste een dier/mens/boom in het Afrikaanse licht.
We speelden met de camera’s en ondertussen maakten we een leuke wandeling.

Rond 9 uur waren we weer terug, we douchten ons want om 9:30 werd het ontbijt geserveerd.

Lynsey en Ronnie en ook Bianca ontbeten met ons nee. Na het ontbijt ging Lynsey naar het dorp ivm een vergadering. Bianca reed met haar mee, haar vrije week begon namelijk. Rangers & field guides werken hier gewoonlijk 3 weken achter elkaar en daarna hebben ze dan een week vrij.
Ook Ronnie ging mee, ze ging niet naar school maar zou tijdens de vergadering bij een moeder van een vriendinnetje zijn.

Na het ontbijt had ik eindelijk tijd om mijn blog-achterstand weg te werken.
Verder maakten Madeleine en ik nog wen wandeling langs alle tenten. We zijn op dit moment de enige gasten dus we konden even in de overige tenten gluren. Totaal heeft men hier vier tweepersoons tenten en twee familietenten, beide familietenten zijn nu ingericht voor vijf personen maar in elke tent past zeker nog een zesde bed. De familietenten zijn namelijk twee tenten naast elkaar, met elk een eigen badkamer. In onze tent staat een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. In Madeleine haar tent staan twee eenpersoonsbedden.

Ik zat ook nog een hele tijd met mijn benen in de zogenaamde plunge-pool terwijl ik zat te typen. Het was koud maar toch ook wel verfrissend, de temperatuur is vandaag namelijk 31 graden.

Rond twee uur werden er wat snacks geserveerd: samosa’s en choco-kokos-bites.

Om 15 uur gingen we met Anton op gamedrive. We kwamen voor zo’n warme middag best veel tegen: zebra’s, giraffen, buffels, impala, wrattenzwijnen, bosbokken en een wildebeest.
Op de top van een heuvel stopten we om even wat te drinken en daarna reden we weer richting het Camp.

Daar waren Lynsey, Alan en Ronnie al en nadat we geborreld hadden was het tijd om aan tafel te gaan. Alan had een nieuw gerecht bedacht, gebruikmakend van de mandarijnen van de buurman: kipfilet gevuld met partjes mandarijn omwikkeld met spek. Daarbij was er rijst met paprika erdoor en mini-courgettes. Het smaakte weer super.

Na het eten dronken we nog wat en daarna gingen we naar de tent waar we heerlijk onder de wol kropen en al vrij snel in slaap vielen.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 1:35 Reacties (1)

Dag 18 maandag 20 augustus

Graskop > Black Leopard Camp

We sliepen na die drie vroege nachten een beetje uit. Alhoewel ik wel even om 5 uur wakker werd, maar gelukkig viel ik daarna wel weer meteen in slaap. Na het ontbijt wat goed was maakten we een wandeling door de hoofdstraten. We kochten nog wat zakjes macadamia’s die we alledrie erg lekker vinden.

We zetten alles in de auto en reden ongeveer rond tien uur weg. We kozen ervoor om via Sabie en de Long Tom Pass te rijden. Dit is ongeveer 15 km langer als via Pilgrims Rest maar het is een erg mooie route dus daarom kozen we ‘m. Het was stralend zonnig winters weer, een graad of 28, prima temperatuur om te rijden.

We maakten een kort stopje in Sabie en reden daarna naar Lydenburg, of Mashishing zoals het ook genoemd wordt.
Ik wilde even naar de Clicks, een soort Etos, en kocht daar 3 heerlijke hand-creme’s, met de Clicks-card was er een 3=2 actie, leuk meegenomen dus. Ik rekende omgerekend € 3,- af.

Toen appte ik Lynsey dat we nu uit Lydenburg vertrokken en richting Buffelsvley gingen, daar hadden we rond 13 uur afgesproken voor de lunch met Alan, Lynsey en Ronnie.
Toen wij er aankwamen was net voor ons Alan aangekomen. Niet veel later volgden Lynsey en Ronnie.

Ronnie moest even de kat uit de boom kijken, een klein cadeautje verhielp dat. Ze was erg blij met haar kinder-verrekijker. We bestelden drankjes en praten bij. Onderwijl viel Ronnie haar blik op het cadeau-tasje onder de tafel en vroeg ze wat dat was. Ja toen deelden we de rest ook uit: stroopwafels, chocolaadjes, een flasopenen met een luipaard en koekjes uitstekers van een olifant en een neushoorn en hun pootafdruk. Alles werd enthousiast ontvangen. We bestelden lunch en bleven nog een hele tijd zitten praten. Ronnie had inmiddels besloten dat Madeleine erg gezellig was en ook ze hadden de grootste lol samen.

Daarna reden we via de achterkant van hun terrein naar hun nieuwe parkeerplaatsen en hevelden onze bagage over in hun auto’s en reden naar de lodge.

Daar aangekomen brachten we de bagage naar onze vaste tent: Nguni.
We maakten kennis met Anton, een jongeman die bezig is met zijn FGASA-level 1 en begroeten Bianca die we al kenden van vorig jaar.

Om 19uur was het tijd voor het diner: kudu-lasagne die heerlijk smaakte.
Daarna kletsten en dronken we nog wat en om 21:30 gingen we naar onze tent en naar bed.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 4:35 Reacties (0)

Dag 17 zondag 19 augustus

Rukiya Safari Camp > Graskop

Om 5 uur waren we al wakker, even dachten we dat men de ‘goodmorning’ vergeten was, maar die kwam even later, onze interne wekker was gewoon al ingesteld op vijf uur!

Snel weer aankleden en naar voren gelopen. Daar nog een alleelaatste toiletbezoek, in een bushtoilet ben ik namelijk helemaal niet goed.

Om 5:30 vertrokken we weer naar Balule, in ons reserve zagen we nog wat konijnen en inpala’s onderweg.

Aangekomen bij Balule sprong Conraad net zoals gisteren meteen van de landrover en begon hij te lopen om sporen te zoeken. Het had vannacht geregend, erg uitzonderlijk voor de winter, maar hierdoor was het wel eenvoudig sporen zoeken!

Nadat Dylan aan ons groepje, wij, een Vlaams gezin met twee kinderen en een jongeman uit Singapore, uitleg had gegeven over het Balule reserve gingen we op weg.

We reden Conraad achterop, hij wees ons meteen op leeuwensporen. Hij ging deze volgen en wij reden op zijn advies een bepaald pad op.

We kwamen een bocht om en daar liepen ze ineens, de leeuw en de leeuwin. Ongelooflijk! We minderden vaart en reden heel langzaam achter ze aan. Opeens verdwenen ze in de struiken, wij reden langzaam verder over de weg. Opeens hoorden we een soort grom, de leeuwen waren weer aan het paren geweest, opeens kwam het vrouwtje de struiken uit, even later volgde het mannetje ook.

Hierna bleven we ze volgen, ze verdwenen regelmatig tussen de struiken, soms om hun ding te doen en soms wilde het vrouwtje kennelijk even uit de buurt van het mannetje zijn. Het was bijzonder om dit te zien en te horen, omdat, zoals eerder geschreven, het vrouwtje dus maar 2 tot 8 dagen per jaar krols is.

Tegen negen uur vonden we een plek, ver genoeg bij de leeuwen vandaan om ons ontbijt te hebben. We ontbeten aan de oever van de olifantsrivier en zagen de nijlpaarden lekker in het water liggen.
Na het ontbijt reden we op het gemak door Balule weer terug naar de gate en daarna weer terug naar Wild Rivers Nature Reserve. Om kwart over elf waren we weer terug, ik wilde toch wel even douchen voordat we vertrokken, ook moesten de koffers nog ingepakt worden. Check-out is hier niet zo strikt, men laat zich leiden door de dieren op de game-drive.

Nadat we nog even met het Vlaamse gezin gesproken hadden zetten we de koffers in de auto en checkten we uit.
Langzaam, want het is een zandweg, reden we tegen 13uur het reserve uit.
Onderweg kwamen we nog giraffen en impala’s tegen.

De tomtom gaf aan dat we om 15uur in Graskop zouden zijn. Ik zocht snel op tot hoe laat de Graskop Gorge open was, tot 17uur, dus we hadden genoeg tijd.

Iets voor 15uur kwamen we aan bij de Gorge, welke voor Graskop ligt komende vanuit Hoedspruit.

We parkeerden de auto, vroegen een van de parkeerwachters onze auto, vol met bagage, in de gaten te houden.
We hadden toch best wel trek, we hadden sinds negen dan ook uur niets meer gegeten. Ik ging niet voor een lunch, ik vond gezien de dag en de tijd een stuk taart gepaster. Madeleine nam een tosti en Hildo ging voor een soort grote pistolet met worst.

Na deze versnapering daalden Madeleine en ik met de lift naar beneden de gorge in. De prijs van een kaartje is ZAR 175 (€ 10,50) wat niet weinig is maar het is het zeker waard.
Je kan zo lang als je wilt beneden blijven en genieten van hetgeen je er ziet.
Toen wij afdaalden waren we de enigste bezoekers beneden. We lazen de informatie over de vegetatie en bekeken de planten.
We genoten van de wandeling over de houten boardwalk die echt heel mooi is, ook zijn er twee hangbruggen over de rivier in de gorge.

Bovengekomen liepen we langs de souvenierskraampjes en reden het laatste stukje naar het Graskop hotel. We checkten in, hadden nog even een discussie over het feit dat de kamers niet, zoals geboekt en bevestigd was, naast elkaar lagen maar een heel eind uit elkaar. Madeleine wilde kijken of ze nog even kon zwemmen, de zon stond inmiddels niet meer direct op het zwembad, het was dan ook al 17uur, dus het was vermoedelijk ook niet meer zo warm..
Tot aan haar bovenstukje is ze er toch ingeweest, daarna toch snel met handdoek om naar de kamer voor een warme douche.

Ik had op zaterdag via sms een reservering gemaakt bij het restaurant dat de beste beoordeling heeft: Abe at the Glasshouse.
Dat was maar goed ook want toen we eraan kwamen hing er een bordje oo de deur dat ze fully booked waren.

We aten heerlijk, Hildo nam de specialiteit de langzaam gegaarde lamb shank. Madeleine de kipschnitzel en ik ging voor de bobotie.

Door de vroege ochtenden waren we ook al vroeg moe en rolden dan ook al bijtijds ons bed in. Om 21:30 kon ik m’n ogen dan ook echt niet meer open houden.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 2:45 Reacties (1)

Dag 16 zaterdag 18 augustus

Rukiya Safari Camp

Om 5 uur weer de ‘goodmorning’ voor de tent. Deze nacht hadden we dus niet best geslapen door de wind die alles aan de tent liet flapperen en klapperen, maar goed het zij zo.
Het was koud, dus we kleden ons warm aan! Gisteren was het nog 35 graden, vandaag zou het volgens de voorspellingen niet warmer worden dan 18! Een klein koufront tussen de warme dagen door.

Warm ingepakt reden we weer naar Balule. Ditmaal zat Conraad, ook een field-guide, voorop de auto als tracker (spoorzoeker). We waren het park in en hij ontdekte al vrij snel sporen van leeuwen. Hij besloot toen af te stappen van de auto en gewapend met walkie-talkie en zijn stok te voet verder te gaan.

Wij reden verder en er werd af en toe contact gezocht of alles nog okay was.
We zagen gelukkig wel dieren ondanks de kou! Een prachtige grote uil, giraffen, diverse bokken soorten, en olifanten.

Tijdens het ontbijt, wat best een koude bedoening was, maar wel leuk, kwam Conraad langslopen. Hij was nog steeds de sporen aan het volgen!

Na het ontbijt reden we weer verder en ineens zagen wij twee leeuwen, een mannetje en een vrouwtje! Het andere mannetje, de broer, zagen we niet.
Toen kwam Conraad via de walkie-talkie binnen, hij zag het mannetje wat alleen liep. De ene broer was sterker gebleken en was dus degene die deze 6 dagen vruchtbare dagen van de vrouw wel 2000 keer mag paren, een excercisie van 16 seconden per keer!

Toen vroeg Dylan ons ineens uit te stappen en aan de zijkant van de auto te gaan staan...wat bleek, we hadden een lekke band! Gelukkig was dit klusje binnen 5 minuten gepiept en konden we weer verder.

Nadat we een hele tijd naar de leeuwen gekeken hadden, en als ze zich verplaatsten ze ook volgden reden we uiteindelijk terug naar het Camp.
Het was al bijna tegen twaalven toen we terug waren, helemaal koud, dus meteen een lekkere kop thee om wa te worden. Douchen moest ook nog maar ik had het nog even te koud.

Pas na de lunch, die om 13:30 geserveerd werd gingen we pas douchen. Om 16uur was de middag gamedrive en daar zagen we enkel een paar impala’s en konijnen!
Dylan ging daarom ook dingen uitleggen over bomen en termietenheuvels, ja je moet wat als ranger toch.
De wind was gelukkig wel gaan liggen dus het was niet meer zo heel koud.

Toen het donker was geworden, de zon was niet ondergegaan want die was er gewoon niet eens geweest, reden we weer rustig terug naar het camp.

Dylan besloot om weer via de hyena’s te gaan en zodra ze het zoeklicht zagen sprongen ze de bosjes al uit! Geweldig leuk om te zien dit!

Terug bij het camp hadden we een heerlijk diner van risotto met gevulde kipfilet en groenten.

We doken vroeg ons bed in om de nacht van gisteren in te halen!

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 12:15 Reacties (0)

Dag 15 vrijdag 17 augustus

Rukiya Safari Camp

Om 5 uur een ‘goodmorning’ voor de tent, het verzoek was om te antwoorden zodat ze weten dat je wakker bent!
Het was fris zo vroeg, maar de voorspellingen voor vandaag zijn goed, max 35 graden, meer dan prima dus!
Kwestie van laagjes aantrekken, zodat je kan uitpellen als het warmer wordt.

Om 5:30 vertrokken we richting Balule, we moesten ook een stukje over de hoofdweg en dat was best fris natuurlijk!

Eenmaal in Balule was het ook al bijna licht en we hielden onze ogen goed open. Dylan zag olifanten en leeuwensporen, en we reden hun looprichting op.
We zagen onder andere klipspringer, dijker, impala, waterbokken en kudu.

Na een tijdje rijden was het om 8:30 tijd voor het ontbijt. De auto werd geparkeerd en de grote picknicktas achter uit de landrover gepakt en we ontbeten in de bush.
Nadat we klaar waren reden we weer verder en ineens zagen we olifanten. Het waren drie jonge mannen. Ze stonden bij een waterput te drinken en later nam er een nog een heerlijk zandbad. Een fantastisch gezicht, net of ze zich aan het uitsloven waren voor ons.

Langs de rivier reden we verder en daar stond een hele groep nijlpaarden in het water, duidelijk te genieten. Het was inmiddels ook zo’n 30 graden dus een frisse duik in het water is dan wel lekker!

Terug bij het Camp dachten Madeleine en ik ook een frisse duik te nemen, nou het water was idd nog steeds erg fris! Ik hield het dus maar weer op mijn benen afkoelen!
We namen later een verfrissende douche en toen was het alweer tijd voor de lunch. Ditmaal heerlijke kip-sosaties, salades en couscous.

Na de lunch was het te warm om iets anders te doen dan relaxen, de temperatuur was inmiddels 35 graden dus lekker warm. Zelfs het kleine briesje wat er stond was warm.

Om 16 uur verzamelden we voor de namiddag gamedrive en hiervoor bleven we weer in ons eigen gebied. We zagen wederom een groepje impala’s en een prachtige giraf.

Nadat we onze sundowner hadden gehad wilde Dylan eens kijken of hij de hyena’s van gisteren weer kon ontdekken. Ditmaal benaderden we ze van de andere kant en het bleek een hele groep van zeker wel 9 hyena’s! Van nog zeer jonge pups die nog helemaal zwart waren tot oudere jongen en alles ertussenin.
We bleven een hele tijd staan kijken en reden reden meer dan tevreden terug naar het camp.

Het diner vanavond was weer heerlijk, butternut soep, runder-stoofpotje en citroen-cheesecake toe.
Inmiddels was de wind opgestoken en was het wat aan het afkoelen,
Terug in de tent legden we kleding klaar voor morgen, warme kleding want de voorspellingen waren wind en wolken en een graad of 18. Niet warm dus!
We kropen snel in bed, slapen lukte alleen niet zo best, alles aan de tent flapperde en klapperde door de steeds harder aantrekkende wind, wind met snelheden van wel 30km/u.

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 3:55 Reacties (0)

Dag 14 donderdag 16 augustus

Haenertsburg > Rukiya Safari Camp

We pakten de koffers in, zetten alles in de auto en reden om 9:15 naar de Viewpoint Eatery. Dat is de 2e locatie van The Eatery en ook daar is onze ontbijtvoucher geldig. De naam zegt het al, deze locatie heeft een mooi uitzicht.

Om 10 uur reden we na een heerlijk ontbijt weg. De rit begon in de groene Magoebaskloof en de vegetatie veranderde steeds. Onder andere bananenplantages en grasland. Na een tijdje geel gras, kale bomen, ook nog steeds groene bomen en borden die waarschuwen dat er dieren kunnen oversteken. We komen duidelijk in de buurt van Kruger.

Zo’n 10 kilometer voor Hoedspruit rijden we het Wild Rivers Nature Reserve in waar Rukiya Safari Camp zich in bevindt. Na ruim 10 kilometer dirt road, niet geasfalteerde zandweg in dit geval, komen we om ongeveer kwart over twaalf aan bij het Camp.

Dylan komt naar ons toe en begroet ons hartelijk, wij kennen hem van Black Leopard Camp. Sinds december werken hij en zijn vriendin hier als managers couple. Hij had onze namen gezien op de lijst maar dacht nee dat kan niet, het was dus een leuke verrassing dat wij het toch echt waren!

We krijgen uitleg hoe het allemaal werkt, het schema wat je hier volgt en we vullen wat papierwerk in.
Het schema voor de komende dagen is als volgt: om 13:30 lunch, relaxtijd, om 16:00 verzamelen voor gamedrive, rond 19:00/15 terug, even opfrissen em 19:30 diner. Rond 20:30/45 klaar en dan naar bed. Ja, want de dag begint vroeg: om 5:00 een goodmorning voor de tent en om 5:30 verzamelen voor de ochtend gamedrive. Tijdens deze gamedrive ontbijt in de bush en tussen 10:30/11:00 weer terug bij het Camp. Dan is het tijd voor een heerlijke douche of duik in het koude zwembad zo je wilt.

Na de heerlijke lunch, een impala-burger met salade gingen Madeleine en ik het zwembad uitproberen. Het was lekker fris, dus verder dan mijn middel ben ik niet gegaan. Madeleine heeft wel gezwommen trouwens.

We relaxten wat op de sunloungers naast het zwembad en maakten ons daarna klaar voor de gamedrive van 16 uur.
Die gamedrive doet men in het eigen reserve. Dit reserve is geen big-5 gebied, hier komen volgens Dylan de magic-5000 voor. Veel vogels, andere kleine dieren, diverse bokken soorten en dan ook nog oa giraffen en zebra’s.

Het was nog heerlijk weer toen we vertrokken, graadje of 27, dus warme kleding hoefden we niet aan te trekken.
We zagen impala, waterbokken, zebra, giraffes, veel vogels en als klap op de vuurpijl, toen was het inmiddels donker, twee hyena’s! Eentje durfde niet heel erg dichtbij te komen de andere, een jonge pup van zo’n 4 maanden oud, was juist erg nieuwsgierig naar onze auto. Hier bleven we even van genieten natuurlijk!

Om 19:15 waren we terug van deze mooie gamedrive en om 19:30 werd ons heerlijke diner geserveerd.
Om 21:30 lagen we alledrie heerlijk in ons bed!

Op de blog lukt het plaatsen van foto's helaas weer eens niet heb ik gezien, ik verwijs daarom naar deze Facebookpagina, waar je, ook zonder lid van facebook te zijn, de foto's kunt zien.
https://m.facebook.com/uhamboZA/

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 5:55 Reacties (0)

Dag 13 woensdag 15 augustis

Magoebaskloof

Na een zeer laat ontbijt, niet in de B&B, wat niet helemaal klopt vind ik met de tenaamstelling rijden we naar de Magoebaskloof.

Daar zijn we vijf jaar geleden, op 1 mei 2013 om precies te zijn, al eens eerder geweest. We gaan hier ziplinen. Destijds was Madeleine net iets te klein/jong om alleen te mogen gaan en het leek haar leuk om dit dus nog eens te doen maar dan zonder aan de gids als tandem vast te zitten.

De groep zou uit 7 nensen bestaan, we zagen twee jongens lopen waarvan we vermoeden dat zij daar 2 van waren.
Nadat we, zeer professioneel, ons via iPads hadden ingecheckt, bezochten we nog snel de toilet alvorens naar de briefing plek te gaan. Daar kregen we uitleg over het harnas, de helm en handschoenen. Of we dit al eens eerder hadden gedaan en zo ja waar. Dat dit onze tweede keer hier was vonden de twee gidsen erg leuk om te horen.
De twee jongens bleken Nederlands en waren erg vriendelijk. De overige twee die mee zouden kwamen richting de receptie lopen toen wij onze harnassen aanhadden en ze mochten ook niet meer mee. Er staat duidelijk dat je minstens 15 minuten van te voren aanwezig moet zijn en dus hadden ze pech.

Ingesnoerd liepen we ongeveer een km naar beneden naar de eerste zip en kregen we nog een extra uitleg.
De eerste gids, die mijn telefoon bij zich had zou onze groep filmen en fotograferen. Nou dat heeft hij dan ook goed gedaan! Ruim 120 foto’s en 20 filmpjes heeft hij gemaakt!

Het ziplinen was super! Na 11 ziplines hadden we er nog geen genoeg van maar helaas was het toch voorbij!
Nu moesten we nog een klim maar boven maken waar een bakkie ons stond op te wachten. Deze bracht ons terug naar het beginpunt waar onze van te voren bestelde lunch al vrij snel geserveerd werd.

We kletsten met de jongens, wisselden e-mail en 06 nummers uit om de foto’s te kunnen delen en ik appte al snel een paar foto’s naar hun toe. Dan konden ze ook wat delen met het thuisfront als ze wilden.

Terug bij de B&B relaxten we wat en maakten Madeleine en ik daarna nog een wandeling door het mini-dorp.

Ditmaal kozen we voor het avondeten voor een Pub, daar was het vooral druk in het bargedeelte, maar het eten was prima!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 11:55 Reacties (1)

Dag 12 dinsdag 14 augustus

Johannesburg > Haenertsburg

Deze accommodatie is niet om over naar huis te schrijven vind ik. Lakens van een polyester materiaal met allemaal van die nare rubbel-bolletjes eraan. Madeleine haar matras zo slecht dat we de dekens die onder de dekbedden lagen erop hebben gelegd om het comfortabel te krijgen.

Ik word al om 6 uur wakker, ga dan maar even liggen lezen totdat iets over zevenen ook de andere twee wakker worden.
Allemaal douchen we snel en om 8uut zitten we al aan het ontbijt. We hadden eerst gedacht om ons om 10uur naar de luchthaven te brengen maar wijzigen dat naar 9uur.
We willen hier niet langer blijven dan nodig is.

Om stipt 9uur vertrekt de shuttle en twintig minuten later staan we al bij Avis om de huurauto op te halen. Daar gaat het ook snel en we kunnem kiezen tussen een Toyota Rav4 of een Hyundai Tuscon, we kiezen de Hyundai en binnen no-time zijn we onderweg. Google maps begint ons te leiden totdat de tomtom de satelliet oppikt. Je rijdt eerst een stuk in de parkeergarage en het is wel handig daar de juiste exit te kiezen.

Onderweg maken we twee korte plas danwel benen strek stops en om 13:45 rijden we het dorpje Haenertsburg in waar we lunchen alvorens naar onze B&B te gaan.

Na een lekkere lunch rijden we de laatste paar honderd meter naar Kerkstreet. De B&B is prima, heeft een lekker balkon waar ik heerlijk in de zon ga zitten.

We checken later de kaart van het dorpje en Tripadvisor voor een diner tip. Het eerste restaurant blijkt gesloten, bij een ander zit er niemand binnen, bij een derde lopen er twee mensen naar buiten en ziet het er ook verder erg leeg uit... we gaan maar naar het restaurant van de lunch waar wel wat mensen zitten en de aardige jongeman zegt dat we net op tijd zijn omdat de keuken om 19uur sluit!
We genieten van een pizza danwel steak en lezen cq kijken nog wat tv voordat we gaan slapen.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 11:35 Reacties (0)

(Berichten 21 - 30 uit 196) « Pagina 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 .. »