Een Travellerspoint blog

Dag 11 maandag 13 augustus

Sedgefield > George > Johannesburg

Geen haast vandaag! We vliegen pas om 17uur. We moeten 90 min van te voren aanwezig zijn en het is zo’n 35 minuten rijden.

Omdat we geen eten aan boord krijgen, dat moet je bij Kulula kopen, besluiten we dat we bij Pili Pili een pizza gaan lunchen voordat we richting George gaan.

We pakken de koffers in, wegen tussendoor even, ze mogen maar 20kg zijn, en herverdelen dan het een en ander.
De rest gaat in de trolley, die na wegen, de 7kg overschrijdt...nou ja we zien het wel!

We relaxen tussendoor nog even met thee/koffie en ijsthee en verzamelen dan alle restanten etenswaren om aan Irene te geven. Zij is altijd blij met een kleine verrassing en aanvulling op haar voorraadkast en wij gunnen het haar graag. Anders zou het naar de schoonmakers die het huisje schoonmaken gaan, dat is ook heus een goed doel maar we gunnen het Irene net wat meer.
Omdat zij met haar man naar de dokter in George is brengen we het bij haar moeder die vlakbij Pili Pili woont.

We lunchen alledrie een lekkere pizza, tanken de auto vol en rijden dan naar George.
We waren al online ingecheckt dus hoeven enkel de koffers af te geven. Er wordt amper gekeken hoe zwaar de koffers zijn, er wordt niet eens gevraagd wat we aan handbagage hebben!
De security is ook niet echt streng...jassen hoeven niet uit, iPads hoeven niet los op de band, we zijn er zo doorheen.

We hadden al begrepen dat door een wijziging van de heenvlucht van het toestel onze vlucht vertraagd was, dit had ik dus per sms direct aan de accommodatie in Johannesburg doorgegeven.
Er kwam later nog een vertraging bovenop, ipv 17:05 werd het uiteindelijk 18:15 vertrek.

De vlucht verliep soepel, 1,5 uur was redelijk snel voorbij. Bij aankomst in Johannesburg moesten we even wachten op de koffers en gingen we naar Spur voor nog een kleine maaltijd. Een salade voor de dames en kippenlevertjes voor de heer.

Toen we net zaten werd ik gebeld, de lodge waar we zouden slapen, of we nog wel kwamen. Ja natuurlijk! Ik had toch een sms gestuurd dat we vertraging hadden. Ooh daar hadden ze niet naar gekeken. De chauffeur had vanaf 19uur staan wachten en was net pas terug. Tja, ze hadden onze vluchtgegevens dus hadden onze vlucht aankomst kunnen checken. We spraken af dat ik zou bellen als we klaar waren met eten. Zo gezegd zo gedaan, ik kreeg een zeer chagrijnige chauffeur aan de lijn en zei hem dat we opgehaald konden worden.
Hij gaf ons instructies waar we moesten gaan staan en zou er met een minuut of 15 zijn.

Bij aankomst in de lodge kropen we snel in ons bed, het comfort van het bed is maar zozo dus ik hoop dat we een beetje kunnen slapen.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 8:15 Reacties (0)

Dag 10 zondag 12 augustus

Sedgefield

We besluiten uit te slapen, geen markt of afspraken en ook nog geen plannen.
We ontbijten dan ook op ons gemak pas tegen half tien.
Dan besluiten we naar Knysna te gaan, het is daar altijd erg leuk, er zijn wat craft-stalletjes en een Mugg & Bean voor koffie. Hildo wil graag weer lunchen bij de Fresline Fisheries dus hop in de auto naar Knysna.

Onderweg bedenk ik dat het wel zondag is, dat betekent dat veel al om
13 of 14 uur sluit, of helemaal niet open is. Nou ja we zien wel!

We parkeren de auto en zien al snel dat de Mugg & Bean weg is. Er zit een ander koffie tentje in. Nadat we wat rondgelopen hebben besluiten we daar een koffie/thee te nemen. De serveerster legt, na Madeleine haar vraag of ze ook milkshakes hebben, uit welke smaken ze hebben. Ik besluit geen rooibos thee te nemen zoals gepland maar een salted caramel milkshake. Madeleine kiest de cookie en cream. Het duurt even voordat ze komen maar ze zijn het wachten meer dan waard!

Na deze heerlijkheid lopen we nog een rondje, voor Madeleine kopen we een lekker soft shell jack bij de Cape Union Mart.

We rijden naar de Freshline Fisheries die helaas gesloten is. Dus rijden we door naar het East Head Cafe op de linker Knysna Head.
Hier heb je een prachtig uitzicht op de Western Head, waar zich het Featherbed Reserve bevindt. Vorig jaar zaten we hier ook en toen was de helling kaal en bruin door de bosbranden, nu zijn ze gelukkig alweer mooi groen!

Na de lunch rijden we terug naar Sedgefield en gaan we weer even naar het strand. Ditmaal hebben we een strandmatje mee zodat we ook even kunnen zitten. Het is flink vloed aan het worden en het strand is dus een stuk kleiner dan gisteren. We kunnen erg lekker in het ondiepe water in een geul lopen welke door de vloed steeds dieper wordt!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 6:45 Reacties (0)

Dag 9 zaterdag 11 augustus

Sedgefield

We hadden om 8:30 op de Wild Oats Farmers Market afgesproken met Irene. Het duurde even voor we elkaar vonden, het was er ook al best druk.
Vorig jaar hadden Irene en ik een heerlijk ontbijtje genomen van yoghurt van een lokale boerderij met granola, helaas die kraam was er niet meer. We vonden een kraam die omeletten maakte en we kozen beide voor de 3-kazen omelet. Deze was heerlijk. Madeleine genoot van pannenkoekjes en daarna van een broodje worst. Als toetje deelden de dames een appel-kruimel taartje.

Nadat we afscheid hadden genomen van Irene liepen wij nog een rondje en kochten een boereworst voor vanavond.
Daarna naakten we nog een rondje over de twee andere markten die naast Wild Oats zijn:: Scarab Craft market en de Sedgefield Island market. Madeleine kocht daar een olifantje gemaakt van stukjes blik van frisdrank blikjes voor haar olifanten verzameling. Tevens nog een kaart van Afrika om te mozaïeken.

Thuisgekomen konden de spijkerbroeken uit en de korte broeken aan. Ik zette meteen de wasnachine aan met onze spijkerbroeken en installeerde me met boek op het terras in het zonnetje.
Nadat de wasmachine klaar was en de was heerlijk in de zon was opgehangen besloten we naar Knysna te gaan voor de lunch. We lijken wel locals die een half uur gaan rijden voor een lunch!

Aangekomen bij de Freshline Fisheries kozen we lekkere visgerechten van de kaart. Na de lunch reden we weer terug naar Sedgefield en gingen we naar het strand van Myoli Beach. We deden, net als enkele anderen, het spelletje kijk of de golven me nat maken of niet. Het was heerlijk fris zo met de voeten in zee!

Terug bij ons huis genoten we van de zon, Madeleine probeerde het zwembad maar dat was wel heel erg koud!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 11:15 Reacties (1)

Dag 8 vrijdag 10 augustus

Sedgefield
We werden wakker met regen, we hadden deze voorspellingen al gezien en hadden mede daarom ook gepland om naar Knysna te gaan voor de boodschappen.

Tijdens het ontbijt bedachten we wat we zouden doen qua eten. Aangezien we in het tweede deel van de vakantie niet meer self catering hebben besloot ik dat ik de avonden hier zou gaan koken. Ik ging wel voor makkelijk dus besloot ik dat ik vandaag mijn bolognese saus zou maken, die is altijd genoeg voor twee keer.

De winter loopt hier van juni tot en met augustus. De winter stelde in juni en juli niets voor, er is zelfs een week geweest met temperaturen van 38 graden! Zo warm wordt het hier in de zomer zelfs niet eens!
Maar sinds begin augustus kwam dan toch de winter, met sneeuw en kou!
Dit vertelden vrienden ons.

Het bleef regenachtig en we kochten dus meteen wat broodjes zodat we thuis konden lunchen.
Terug in Sedgefield zag het er toch naar uit dat het droog ging worden dus ik zette een wasmachine aan. Doordat we in verhouding koude dagen hebben gehad tot nu toe konden de paar lange broeken die we bij ons hebben wel een wasje gebruiken.

Met twee broeken en een stuk of vijf shirts van Madeleine zat de wasmachine al vol!
Ondertussen stond de bolognese saus lekker op het vuur te pruttelen.
Het bleef droog dus kon ik de was nog buiten hangen ook. Helaas gaat de zon tegen 18uur onder en dus moest ik het binnen halen terwijl het nog niet droog was. Ik reis altijd met een waslijn/stuk touw, in de ene badkamer konden we dat wel spannen. De nog vochtige shirts hing ik op kleerhangers in de kast van de derde slaapkamer waarvan ik de deur open liet staan.

We lieten ons de bolognese goed smaken en gingen in verhouding vroeg naar bed. Dit mede omdat het gewoon best afkoelt in de avonden en de huizen geen centrale verwarming hebben, we hebben wel een heater maar dat is toch niet hetzelfde als een verwarming of een open haard.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 8:25 Reacties (0)

Dag 7 donderdag 9 augustus

Montagu > Sedgefield

Na het ontbijt pakten we de koffers weer in en laden de auto in. We programmeerden Sedgefield en de tomtom gaf aan dat we daar om
13:15 zouden aankomen.

De route voert eerst nog door een stukje semi-karoo en wijnland en daarna door de heuvels en bergen langs de N2.

Tegen half twee kwamen we aan in Sedgefield, we lunchten bij onze vaste plek bij aankomst, de Fijnbosch Coffee Shop.
We appten ondertussen even met de verhuurder van ons huis dat we aangekomen waren en reden er na de lunch naartoe. Normaliter zouden we de sleutels op kantoor opgehaald hebben maar het is vandaag National Womens day en sommige bedrijven zijn dan dus dicht. Scholen zijn ook gesloten, ook morgen, dus er zijn mensen die een lang weekend weg gaan.

We werden opgewacht bij het huis, kregen een korte instructie over wat zaken en brachten onze koffers naar binnen.

We hadden via Facebook al een reservering gemaakt voor het avondeten bij Pili Pili, maar hadden wel wat spulletjes nodig voor het ontbijt. We gingen dus even naar de kleine PicknPay supermarkt in het dorp. Morgen willen we naar Knysna daar is een grote PicknPay supermarkt en ook een Food Lovers Market, beiden hebben veel meer keuze dan onze kleine supermarkt hier.

We maakten het ons in het huis gemakkelijk. De zon scheen nog volop op het balkon dus daar kon ik nog heerlijk een boek zitten lezen.

Ons diner bij Pili Pili was lekker, heerlijke pizza’s uit de steenoven. Ze hadden hun vuur ook weer aan, dus we konden lekker buiten zitten.

Geplaatst door uhambo 7:35 Reacties (0)

Dag 6 woensdag 8 augustus

Montagu

Na het lekkere ontbijt in de Mimosa Lodge gaan we tegen tienen met flink wat handdoeken op weg naar de Montagu Springs.
Dat zijn de warmwaterbronnen waar zwembaden bij zijn gemaakt.

Het water wat uit de springs gepompt wordt is op het punt het dichtste bij de spring 43C, hoe verder het zwembad van de bron af is hoe kouder het is. Nu is koud relatief, want kouder dan 35C zal het niet zijn. Op deze stralend zonnige dag met een temperatuur van 15 graden is het heerlijk in deze baden! We houden het dan ook een hele tijd vol!
Eruit komen en dan naar de kleedruimte gaan is een koud klusje!

We rijden terug naar het dorp, we willen weer bij Die Kloof Padstal gaan lunchen.
We komen aanrijden op een zebra waar twee schoolkinderen willen oversteken en stoppen netjes om ze de gelegenheid te geven dat te doen.
De kinderen steken over en ineens zie ik links van me een rode auto! Ik heb het idee dat hij tegen onze linkerachterkant aan is gereden en Madeleine bevestigd dit. Ik maak snel een foto van het kenteken en stap uit. Hildo was al uitgestapt en de vrouw wilde achteruit rijden maar hij gaat naast haar portier staan en vraagt of ze uit wil stappen. Ze is met haar rechter buitenspiegel tegen onze linker achterkant aangekomen. Ik zeg dat ik de politie wel even zal bellen, we rijden tenslotte in een huurauto en een politierapport is voor de verhuur maatschappij dan wel een must.

Ik google snel het nummer van de SAPS in Montagu en ik vertel de agent wat er is gebeurd. Hij zegt iemand te sturen. We hebben onze auto iets schuin gezet, maar wel op de plaats delict laten staan dus al snel is er een oploopje rond onze auto en de auto van de vrouw ontstaan.
Even later komt een politieauto langszij rijden en vraagt ons te vertellen wat er is gebeurd.
Hij vraagt ons achter hem aan te rijden naar het bureau. En de mevrouw dan? vraagt Hildo. Ooh zij volgt wel hoor zegt de agent.

Op het bureau vraagt hij de dame haar verhaal te doen, ze praten beide Afrikaans, het gaat behoorlijk snel maar ik kan het aardig volgen. De vrouw beweert dat wij zomaar stil stonden en dat zij linksaf had gewild. De agent zegt haar dat ze afstand hoort te houden en dat vast niet heeft gedaan anders had ze niet tegen ons aan gereden. Ze probeert het nog eens door te zeggen dat er niemand meer op het zebrapad liep en dat wij daar maar gewoon stil stonden.
Ze krijgt de les gelezen dat ze afstand moet houden en op tijd moet remmen.

De agent zegt dat hij een politierapport zal gaan invullen, hij vraagt natuurlijk om het rijbewijs, maar wil eigenlijk ook een id zien. De paspoorten hebben we in de kluis in de kamer liggen maar ik heb een pdf kopie in mijn Dropbox en kan daar vanaf mijn telefoon natuurlijk bij.
Ook mijn gegevens, als melder van de aanrijding, noteert hij op het rapport.
De situatie schets en hoe het is gebeurd noteert hij en geeft dan aan dat wij kunnen gaan, hij geeft ons een kaartje mee met daarop het zaaknummer, zijn naam en registratienummer. Dit kaartje kunnen we bij het inleveren van de auto bij Avis afgeven.

Na dit intermezzo rijden we naar Die Kloof en hebben we een rijkelijk late lunch. Daarna rijden we naar de lodge waar we de auto parkeren, de handdoeken terugbrengen naar de receptie en de inmiddels droge zwemkleding, die hadden we op de hoedenplank liggen om te drogen, op de kamer leggen.

We wandelen de hoofdstraat op en neer, scoren een nieuw snorkelbrilletje voor Madeleine, de oude brak ineens in twee, en kopen een kleine plumeau van struisvogelveren! Handig voor het afstoffen van Madeleine haar lego hoop ik!

Terug op de kamer nemen we een douche en wassen ons haar en relaxen wat tot het tijd is voor het diner.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 11:45 Reacties (1)

Dag 5 dinsdag 7 augustus

Kaapstad > Montagu

Ditmaal gaan we, ivm de regen, met de auto naar Vovo Telo, voor ontbijt. Ditmaal neem ik een heerlijk frittata met brood erbij.
Om iets over tienen rijden we terug naar ons appartement, het is inmiddels droog, laden de bagage die we al klaar hadden staan in en rijden naar de receptie om de smart-cards en sleutels in te leveren.

We programmeren onze volgende bestemming en rijden weg. Volgens de tomtom zullen we er 2u25m over doen. Uiteindelijk wordt dit een klein halfuur langer omdat ze nog steeds met wegwerkzaamheden bezig zijn voor Montagu. Om exacter te zijn, er wordt niet meer gewerkt, de aannemer is failliet, maar omdat er op twee stukken maar een weghelft beschikbaar is zijn er dus twee ‘stop & go’ stukken. Ach ja ‘this is Africa’!

We lumchen heerlijk bij ‘die Kloof Padstal’ en gaan dan naar de Mimosa Lodge. Nadat we de veranderingen hebben bekeken genieten we de rest van de middag van ons boek/iPad/tijdschrift.

We eten in de Lodge en kruipen terug op de kamer onder omze dekbedden, het is winter dus lekker frisjes hier in de avond, een graad of 7, dus heerlijk weer om in je bed een boek te lezen!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 9:35 Reacties (0)

Dag 4: maandag 6 augustus

Kaapstad

De voorspellingen voor vandaag zagen er niet al te best uit: 60% kans op neerslag, wind en 14 graden. Het is winter hier dus kan je dit verwachten.

We ontbeten bij onze favoriete Vovo Telo, ditmaal gingen we er met de auto heen zodat we daarna meteen en route konden. Bij Vovo Telo zat niemand buiten, binnen hadden we nog nooit gezeten en bleek het ook erg gezellig.

We hadden een afspraak met de eigenaar van SoGood Candy (het merk van de tas welke Madeleine vorig jaar had gekregen en waar ik toen op zoek naar was geweest, uiteindelijk had ik mijn hondjes tas gekocht, en dat is dus een namaak merk van SoGood Candy) We hadden over en weer gemaild, zij was destijds blij om onze ervaringen met hun factory shop te horen en had gezegd mocht ik ooit weer in Kaapstad zijn moest ik bij de groothandel langs komen. Zo gezegd zo gedaan.
Ik heb een mooie tas gescoord welke ik voor mijn werk ga gebruiken.
Overigens is hun factoryshop inmiddels gesloten.

Het was nog steeds droog, de wind woei de wolken richting het binnenland, ik checkte of Chapman’s Peak Drive open was en we reden erheen.
We reden net de laatste bocht bij Noordhoek in om naar het beginpunt van Chapman’s Peak Drive te gaan toen op de radio de melding kwam dat de weg afgesloten was ivm de harde wind! Dat was even balen!
We besloten richting Simons Town te rijden en nu begon het ineens flink te regenen. Onderweg hadden we steeds wat kleine buitjes gehad en elke keer ook een regenboog omdat ook de zon bleef schijnen. Nu was de zon verdwenen en kwam de regen met bakken naar beneden.

In Simons Town had het dus ook geen nut om op bezoek te gaan bij de pinguïns. We lunchten er wel lekker en reden terug naar Kaapstad. Wilden we nog iets doen? Aquarium of iets anders, het bleef maar regenen namelijk, en dus gingen we lekker naar ons comfortabele appartement en dronken lekker warme thee/koffie en speelden een spelletje en lazen wat.

Tegen half zeven was het droog en liepen we naar de Waterfront om te eten. We besloten om bij Karibu te eten ‘traditional South African food’ serveren ze daar.

Madeleine en ik gingen voor de game schotel voor twee, deze bestond uit: Kudu, Impala, Springbok, een worst van deze drie dieren, drie kleine Whartog worstjes, een Karoo Kalfs fillet en een filet van Struisvogel. Het was super lekker! We deelden nog een puntje malva-pudding en wandelden snel terug naar ons appartement, het was inmiddels weer gaan miezeren helaas.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geplaatst door uhambo 23:15 Reacties (2)

Dag 3: zondag 5 augustus

Kaapstad

Ik schrok wakker van iets, ons raam staat een stukje open, en ik kon het niet meteen thuisbrengen. Het woei heel hard, het voelde ook fris toen ik even het balkon op ging.
De voorspellingen waren wisselend: 60% kans op regen tussen 11 en 16uur, maar ook zon tussen 16 en zonsondergang.

Het ontbijt werd een brunch, Madeleine rolde pas tegen tienen haar bed uit, we aten wederom bij Vovo Telo. Toen we zo goed als klaar waren met eten begon het te regenen.

We besloten dus maar even het winkelcentrum in te vluchten. Daar scoorde ik de twee boeken van Sally Andrew die ik graag in het Engels wilde hebben en een boek van Deon Meyer in het Afrikaans. Madeleine kocht een mooie pocketuitvoering van Matilda in het Engels.

Inmiddels was het weer droog, we liepen naar de taxi-standplaats en nanen een taxi naar de Avis verhuur in het stadscentrum om onze huurauto op te halen. De taxi moest aangeduwd worden omdat hij anders niet aansloeg, this is Africa!
Bij Avis waren we de enigste klanten dus binnen no-time hadden we onze auto. In verband met de water-crisis wassen ze de auto’s niet meer aan de buitenkant, nu had onze auto nog maar 156km op de teller staan en echt vies aan de buitenkant is hij niet dus wij zaten er niet mee.
We reden terug naar ons appartement en parkeerden de auto op de parkeerplaats die bij ons appartement hoort in de parkeergarage.

De regen was in volle hevigheid terug dus onder het genot van thee en koffie doken wij respectievelijk onze boeken danwel tijdschrift in.

De zon kwam gelukkig weer terug en Madeleine en ik besloten dat we naar de Waterfront wilden, we ‘moesten’ nog heerlijke fudge kopen bij ons favoriete kraampje en ze wilde bij Typo (een soort mix tussen Flying Tiger/Søstrene Grene/Xenos) kijken. Ze hebben hier veel kantoorartikelen en mobiel en tablet accesoires, vorig jaar had ze bij Typo een nieuw hoesje voor haar iPad gescoord waar ze nog steeds super blij mee is.

Daarna troffen we Hildo die inmiddels ook naar de Waterfront gekomen was en dronken we wat op het terras van San Marco. Nadat wij dames onze drankjes ophadden liepen wij nog even de Waterfront in. We keken bij nog wat winkels, Madeleine paste bij MrPrice nog wat treggings die geen van allen goed zaten en via Woolworths liepen we terug naar San Marco waar we heerlijk hebben gegeten.

Na het eten wandelden we door de nog altijd drukke Waterfront terug naar ons appartement. We maakten nog een stop bij de toiletten, veel restaurants hebben die namelijk niet omdat er heel veel openbare toiletten in het winkelcentrum zijn. Hier merk je ook de aanpassingen die men ivm de watercrisis heeft gemaakt: van de hele rij wasbakken geeft er maar een water, maar er hangen wel een stuk of wat verstuivers met desinfecteer, als echte locals lopen wij al meteen naar die automaten en proberen niet eens meer de wasbakken!

Geplaatst door uhambo 23:25 Reacties (0)

Dag 2: zaterdag 4 augustus

Kaapstad

Ik werd erg vroeg wakker, en kon niet meer slapen, ben toen maar het blogje van onze eerste vakantiedag gaan schrijven.
Met een kopje thee erbij was het prima toeven zo op de bank in ons appartement. Inmiddels waren Hildo en Madeleine ook wakker en we bespraken wat we zouden gaan doen.

Nadat we gedoucht en aangekleed waren liepen we om kwart over negen richting de V&A Waterfront, daar waar alles is: restaurants, winkels, straatvertier en een nog werkende haven.

We besloten om te ontbijten bij Vovo Telo, nadat we halverwege onze wandeling erachter kwamen dat we, ivm werkzaamheden, anders moesten lopen duurde het wat langer voordat we er waren. Maar toen we op het terras aan de voet van het Cape Wheel in het voorzichtige winterzonnetje zaten was het heerlijk en waren we het omlopen al snel vergeten!
We genoten van ons ontbijt, het Cape Wheel kwam tot leven, dat opent om 10 uur, en het raakte steeds voller op het terras.

Na ons ontbijt wilden we eerst geld pinnen zodat we naast onze pinpas en creditcards ook contant geld hadden. Toen gingen we even langs de Clicks, een soort Etos, om zonnebrand te kopen want die bleek ik vergeten te zijn. Tevens kocht ik daar bel- en datategoed voor mijn ZA mobiele nummer. Nu ben ik niet meer afhankelijk van wifi en kan ik altijd whatsappen en natuurlijk bellen/gebeld worden.

Toen hadden we een deja-vu van vorig jaar want we togen naar de H&M. Daags voor de vakantie bleek dat Madeleine geen een nog passende lange broek had! Enkel de vrolijke bloemen/planten broek de we recent gekocht hadden. Tja sinds eind mei is ze ruim 2,5cm gegroeid en vanaf het mooie weer droeg ze enkel korte broeken! Al haar treggings in maat 164 en 170 uit de kast bleken te klein!

Op donderdag waren we bij ons in het dorp ook al op jacht geweest, we hadden een treggingbroek van een soepel stofje in effen donker blauw kunnen scoren welke perfect was om aan te hebben in het vliegtuig. Maar een spijkerbroek is wel fijn om ook bij je te hebben en daar hadden we niet voor kunnen slagen.

Dat lukte gelukkig dus bij de H&M, al duurde het even voor we erachter waren welke jeans-maat de jongedame nu precies had. Uiteindelijk liepen we met een mooie skinny jeans van de danes afdeling de winkel uit!

We slenterden nog wat rond, keken winkels en keken mensen. We besloten dat we hier nog zouden lunchen, wat boodschappen doen en dan terug naar het appartement zouden gaan. Madeleine wilde graag zwemmen, er zijn bij het hele apoartement complex, wat uit heel veel gebouwen bestaat, vijf zwembaden! Een is er maar verwarmd, en met een temperatuur van 18 graden buiten is dat wel zo fijn.

Zo rond een uur of drie dook zij het water in en installerde ik me met wat leesvoer op een van de zonnebedjes.
In de zon was het heerlijk! En om daar zo te zitten met het mooie uitzicht over de Waterfront was geen straf!

Terug in het appartement nam Madeleine een warme douche trok ze haar nieuwe spijkerbroek aan en na een kopje thee om op te warmen liepen we op ons gemak, in het inmiddels bijna donker, terug naar de Waterfront om iets te eten.
Er zijn zeker 80 restaurants in de Waterfront, wij besloten dat we bij de City Grill of bij Baia wilden eten. Het werd Baia! De City Grill bleek ivm een vebouwing deze hele maand dicht. Hieraan kan je merken dat het in Kaapstad echt geen hoogseizoen is. Ook een van onze favoriete koffietentjes was deze maand aan het verbouwen hadden we al ontdekt.

Baia dus, een visrestaurant met een leuk uitzicht op het Cape Wheel.
Gelukkig stond er voor de jongedane, die enkel de zalm volgens mijn recept eet, ook wat vlees op de kaart.

Ik begon met een voorgerechtje van gevulde calamari-tubes, ze waren gevuld met oa champigons en ze smaakten verrukkelijk. Hildo was begonnen met mini langoustines die ook heerlijk waren. Madeleine nam nog een heerlijk warm broodje met boter.
Mijn hoofdgerecht was ‘grilled linefish topped with prawns and squid tentacles, and a pepperdew, caper and chilli salsa’ dit was ook weer super lekker! Hildo had gekozen voor de west-coast sole en ook die was heerlijk. Madeleine had een gegrilde ‘prime beef fillet’ van 250 gram die ze bijna op kreeg.

Hierna liepen we nog een rondje door de Waterfront alvorens we naar ons appartenent gingen.

Geplaatst door uhambo 0:15 Reacties (0)

(Berichten 31 - 40 uit 196) « Pagina 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 .. »