Een Travellerspoint blog

Dag 6: vrijdag 11 augustus: Sedgefield

Sedgfield

all seasons in one day 20 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We sliepen een beetje uit, lazen wat en gingen toen maar eens ontbijten.

Ik roosterde brood en zette de waterkoker aan. Ineens was er geen stroom meer! Hildo bekeek de stoppenkast en die zag er goed uit. Raar! Het was op slag van 9uur dus wellicht dat er een geplande 'outage' was? Ik belde met onze verhuurster, aangezien zij op kantoor in Wilderness zit zei ze ik bel m'n zus in Sedgefield wel even en kom er op terug.

Omdat we niets hoorden gingen we maar ontbijten: geen geroosterd brood maar ontdooide sneetjes en zonder koffie en thee.
Toen spoelde ik de vaat schoon en het leek of er warm water was, dat bleek te kloppen omdat er een boiler is, dus douchen zou wellicht moeten lukken..

Hildo ging toch nog eens in de stoppenkast kijken en nadat ik het stopcontact van de waterkoker had uitgezet, ja hier kan je een stopcontact aan of uitzetten, hadden we weer stroom. Zodra ik de waterkoker aanzette knalde alles er uit. Op zich niet raar want het snoer van de waterkoker lag een stukje open: de blauwe en bruine draad waren duidelijk zichtbaar zeg maar.

In elk geval hadden we de oorzaak gevonden en dus appte ik de eigenaresse om het door te geven.
Ze appte vrijwel meteen terug dat haar man een vervangende waterkoker zou komen brengen, goed geregeld.

Ondertussen was ik na het bekijken van mijn visa overzicht in de ics-app erachter gekomen dat ik vier dubieuze betalingen aan Uber had en nog eens drie dubieuze betalingen, ook aan Uber, in reservering.
Ik dus met ICS gebeld en ja in zo'n geval wil men graag de kaart blokkeren. Niet zo handig als je op vakantie bent...met de fraude afdeling gesproken en toen besloten om de kaart deels te blokkeren: ik kan enkel betalingen doen met de kaart mbv mijn pincode. Geen internet betalingen of handmatige creditcard betalingen. Prima, aangezien ik die laatste twee toch niet meer hoef te doen nu ik hier ben. Op 30 augustus wordt mijn kaart meteen ongeldig gemaakt en zal ik een nieuwe kaart thuisgestuurd krijgen.

Nadat dit allemaal geregeld was besloten we naar Knysna te gaan en daar eens rond te lopen, een afwasborstel te kopen en te lunchen.

We constateerden dat een van onze favoriete plekjes, de Mugg n Bean niet meer in Knysna zat en pakten toen de auto en reden naar 'Ile de pain'.
Een super tentje met heerlijk zelfgemaakt brood en andere lekkere dingen.

Na een heerlijke lunch reden we terug naar Sedgefield waar we de rest van de middag doorbrachten bij onze vrienden Irene & David met het uitwisselen van cadeautjes, drinken van thee met chocolade cake en bijpraten.

Inmiddels was het steeds harder gaan regenen, ze kunnen het hier goed gebruiken dus we zullen er niet over klagen, tegen half zes gingen we naar ons huisje terug.

Voor het avondeten reden we naar PiliPili, een fijne pizzatent op Myoli Beach, zo'n 10 minuutjes met de auto over de heuvel en het duin. Helaas regende het nog steeds, maar die-hards als we zijn wilden we buiten zitten, onder het afdak en bij het grote vuur.

We kregen onze pizza's echt niet op, vroegen om een doggy-bag en rekenden af.
Toen we aankwamen meende ik een parkeerplaats-wachter gezien te hebben, maar toen we weggingen zagen we hem niet, jammer.

Onderweg naar ons huisje zag ik ineens een man lopen, onder een regenponcho, of deken, met zijn bezittingen op een klein trek-karretje naast zich. We stopten en gaven hem de pizza. Gelukkig konden we er iemand blij mee maken, want weggooien had ik toch zonde gevonden.

Geplaatst door uhambo 7:45 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 5: donderdag 10 augustus: RiverBend Lodge > Sedgefield

Addo (RiverBend Lodge) > Sedgefield

sunny 22 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We waren vroeg wakker, dus maar gaan douchen en aankleden. Daarna ontbeten en de koffers ingepakt. Om 9:00 waren we toen helemaal klaar om te vertrekken.

Na afscheid nemen en de rekening betalen kregen we de tip om toch echt de weg door Addo National Park te nemen. Dat zou een uur kosten ipv de 30 minuten erlangs. We kregen een day-entry permit van de lodge en besloten om het te doen.

We stopten bij binnenkomst in het park bij het winkeltje. Madeleine wilde namelijk een olifantje voor haar groeiende olifanten verzameling kopen en waar kan je dat nu beter doen...

We waren nog maar net in het park of we stonden al tussen de olifanten. En in een personenauto zijn ze nog groter als dat je in een land-cruiser zit!

We zagen op onze tocht door het park nog de nodige zebra's, wrattenzwijnen, rode hartebeest en natuurlijk genoeg olifanten!

Na ruim een uur rijden kwamen we bij de zuidelijke ingang van het park en zaten al snel op de N2 richting Kaapstad.

Het was prima rij-weer en de rit ging voorspoedig. We maakten een lunch-stop bij de Storms River Bridge en daarna was het in verhouding nog maar een klein stukje.

Er hebben vreselijke branden gewoed rondom Knysna en dat kan je nog prima zie! Op sommige plekken zijn willekeurig huizen in rook opgegaan en hele stukken bos en fynbos zijn weggebrand. De wind was heel wispelturig tijdens de branden vandaar dat op sommige plaatsen echt heel willekeurig huizen verbrand zijn. In het hele gebied zijn zo'n 800 huizen in rook opgegaan. Het grootste deel daarvan waren zogenaamde 'cheap cost houses', oftewel huizen die niet veel kosten en vaker wel dan niet aan arme mensen toebehoorden.

Rond 15:15 kwamen we bij ons huis in Sedgefield aan. Een prima huis voor een verblijf van vier nachten. Nadat we alle bagage uitgeladen hadden en kort met de verhuurster van het huis hadden gesproken togen we naar de AH van Zuid-Afrika: de Pick n Pay.
Daar kochten we de nodige boodschappen.

Thuisgekomen begon ik meteen maat aan de spaghetti saus, die ik losjes baseerde op mijn heerlijke bolognese recept.
We aten er heerlijk van.
Toen wilde ik afwassen, maar er bleek geen afwasborstel, in de self caterings waar we tot nu toe zaten was dat er altijd wel dus we hadden er ook niet bij stilgestaan om een afwasborstel te kopen..
Nou ja, komt morgen wel!

Noot: door een fout van/op Travellerspoint worden de foto's helaas nier geüpload... wie Facebook heeft kan daarom ook hier terecht: https://m.facebook.com/uhamboZA/

Geplaatst door uhambo 21:35 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 4: woensdag 9 augustus

Addo (RiverBend Lodge)

sunny 29 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Ook vanmorgen weer om 8uur ontbijt en tegen 9uur vertrek voor de game drive.
Ditmaal bleven we niet in de Nyathi Concession van het Addo Elephant National Park, maar staken we de weg over via de eigen oversteek naar het originele deel van Addo.

Qua vegetatie is er niet heel veel verschil, qua natuurlijke omgeving en drukte wel. In ons deel rijd je over zand en rotspaden en kom je enkel de auto's van de RiverBend Lodge en nog een andere privé lodge tegen, in het originele deel zijn de wegen geasfalteerd en is het een stukje drukker.
Het is nog steeds geen Kruger, daar is het soms echt heel druk.

We zagen weer genoeg: zebra's, rode hartebeest, kudu, wrattenzwijnen, struisvogels, slechts een olifant, en achter wat struikjes twee jonge hyena's.

We reden naar een bekend uitzichtpunt in Addo, de Zuurkop Lookout. Ik had aan onze guide een foto laten zien van een eerder bezoek aan Addo en hij zei daar komen we vandaag wel langs!

We waren tegen lunchtijd weer terug op de lodge. Na de lunch zou Madeleine met de ranger alleen op pad gaan voor de mini-rangers course. Na ruim 1,5 uur was ze weer terug, ze had het erg leuk gehad.

Even later gingen we weer op gamedrive, net zoals vanmorgen samen met het Italiaanse stel met hun zoontje van bijna twee. We zagen als eerste weer olifanten, een klein groepje vrijgezelle mannen. Ze liepen langs ons heen naar het pad met de grote plas waar we net doorheen gereden waren. Daar gingen er een aantal een modderbad nemen! Geweldig om te zien.
Het was vanmiddag qua temperatuur heerlijk: zo'n 29 graden.

We reden daarna over prachtige paden en door fantastische natuur.
We maakten een stop bovenop een top van een berg, daar lagen heel veel stekels van een stekelvarken, we hebben er flink wat verzameld.

Onze terugrit was geweldig, een soort achtbaan, geweldige paadjes heuvel af.
Ineens werd Darlington opgeroepen op door een collega dat er een neushoorn gezien was.
Dat was nog een stukje rijden en de zon was net onder gegaan, dus het was spannend of we het nog zouden kunnen zien.

Nadat we de neushoorn gezien hadden reden we terug naar de lodge, waar we tegen 18:30 aankwamen.

Om 19uur werd het diner weer geserveerd, wat we ons weer lekker lieten smaken.

Geplaatst door uhambo 21:55 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

Dag 2: maandag 7 augustus: JNB > PE > Addo

Johannesburg > Port Elizabeth > Addo (RiverBend Lodge)

sunny 22 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Na een fijna nacht slapen werden we uitgerust wakker. Alhoewel je het verkeer wel door de ramen heen hoorde, dus van rust en stilte was niet echt sprake.

Na een heerlijk ontbijt deden we de koffers weer dicht en checkten uit.
We wandelden via wat gangen terug naar de luchthaven en gingen op zoek naar een winkel waar ze beltegoed verkochten.
Die vonden we snel. Er was alleen cash geld voor nodig dus we moesten eerst even op zoek naar een ATM om geld te pinnen.
Nadat ik zowel bel als data tegoed had gekocht liepen we naar de domestic departures.

Ik had ons de vorige avond al ingechekt en de boarding-passen in de Wallet app gezet.
Bij de British Airways drop off balie gaven we de koffers af en gingen naar de security. Daar ging alles voorspoedig en we namen plaats bij gate D2 alwaar er om 10:40 geboard zou gaan worden.
Om 11:10 zouden we vertrekken, dat werd ietsjes later.

Aan boord werd na een half uurtje een lunch geserveerd en na 1uur en 40minuten vliegen kwamen we aan in Port Elizabeth.
Daar duurde het even voordat we alle drie de koffers hadden en we naar het kantoor van de autoverhuur konden.
Bij AVIS was het flink druk en toen we aan de beurt waren bleek onze auto nog op de poets locatie te staan.
Na ruim een kwartier wachten was daar dan onze auto: een spierwitte Hyundai i35.
We deden de koffers in de kofferbak, de rugtas en de fototas mochten achter de bijrijders stoel en na het programmeren van onze TomTom reden we weg.

Na ruim een uur rijden kwamen we aan bij de RiverBend Lodge onze plek voor de komende drie nachten.
We werden welkom geheten met een, erg zoet, drankje en werden rondgeleid. De rondleiding eindigde in een soort zitkamer waar koffie, thee en taart klaarstond.
Terwijl we daarvan genoten begrepen we dat om 16:15 de gamedrive zou vertrekken. Of we mee wilden? Ja, natuurlijk! Alleen wilden we wel even wat spullen uit de koffer pakken als dat nog kon. Snel liepen we naar huisje 2 waar onze koffers keurig binnen stonden.

Na het pakken van vest, jas, camera en verrekijker gingen we er snel vandoor.
Tijdens de gamedrive zagen we een groepje struisvogels, zebra's, velvet monkeys, flink wat wrattenzwijnen en toen zag onze guide ineens iets goud glanzend aan de overkant van een vallei tegen de heuvel liggen. Op het moment dat ik dacht dat lijkt wel een leeuw zei hij 'hou je vast daar liggen 4 leeuwen, ik heb ze al zeker een maand of wat niet gezien, dus jullie hebben geluk!'

Zo snel hij kon, en dat is niet snel kan ik zeggen over hobbelpaadjes door de bush, konden we ze van dichterbij zien. Nog steeds een stukje van ons af en met de dalende zon, de zon gaat hier in de winter nu rond 17:45 onder, is het met een telefoon toch wat lastiger foto's maken. We hebben een tijdje naar ze zitten kijken, het was een moeder met haar twee zonen van ruim een jaar oud en hun vader.

Wat een geluk hadden we hiermee zeg! olifanten, waar het Addo Elephant Park om bekend staat, zagen we niet. Enkel heel in de verte als grijze stipjes tegen een helling aan.

Rond 18:15 waren we terug en konden ons even opfrissen voor het diner dat om 19uur begon.

We rolden na een heerlijk maaltijd heel snel, want moe, onze bedjes in. En er heerst hier doodse stilte, geen verkeer, niets!

Geplaatst door uhambo 10:13 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 1: zondag 6 augustus: Uithoorn > Johannesburg

Uithoorn > Johannesburg

sunny 21 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Om 5:30 ging de wekker, om 6:30 zou de taxi voorrijden namelijk. Dus hup in de veren, ik ruimde de vaatwasser leeg, Hildo ging vast douchen en Madeleine maakten we nog even niet wakker. Na een minuut of tien liep ik naar zolder om te zien dat ze langzaam aan het wakker worden was.

Douchen, ontbijten en de boel opruimen en we waren klaar.

De koffers stonden inmiddels ook allemaal beneden, die waren zaterdag avond al klaar en helemaal dicht, en allemaal ruim onder de 23 kilo!

Keurig op tijd reed de taxi voor, het was niet druk onderweg naar Schiphol dus voordat we het wisten waren we er al.

Een bagagekar gepakt, de koffers erop en naar de KLM balie. Aldaar deden ze net een aantal extra balies open en we waren dus meteen aan de beurt! Dd koffers werden nog eens gewogen: 18kg, 20kg en 21kg, helemaal keurig dus! En de 21kg was niet mijn koffer ;-).

Nadat we de koffers kwijt waren liepen we naar de douane, eh marechaussee, daar werd voor onze neus een nieuwe counter geopend en ook hier waren we meteen aan de beurt. We waren zelfs sneller als de mijnheer in de Privium rij naast ons!

Toen de security, ook dat ging erg vlot omdat we naar de Annex gestuurd werden. De apparatuur moest er natuurlijk uit, ik vergat dat mijn ereader in mijn handtas zat, maar daar werd niets over gezegd.

Binnen no-time waren we er dus door! Boarden was pas vanaf 9:54 dus wat gingen we doen? Als Prefered klant van Abn-Amro heb je toegang tot een lounge, nummer 41, dus daar gingen we maar even heen: koffie, thee, een broodje kaas. We hielden het hier wel even uit.

Ruim op tijd liepen we naar gate F4, waar het al behoorlijk druk was.

Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten en mochten we het koele vliegtuig in.

Onderweg vermaakten we ons prima: Soof2, Moordvrouwen, Hello-Goodbye, De keuringsdienst van Waarde, de Smurfen, en wat schiet en moordfilms verder(Moordvrouwen hierbij niet meegerekend) en ineens was het donker buiten.

We kregen nog een snack, een pizza-reepje, en vordat we het wisten werd de landing alweer ingezet.

Om 21uur landen we, ruim voor schematijd dus. Na het ophalen van de koffers maakten de wandeling door het luchthaven gebouw. Naar de parkeergarage, want daar bovenop zit het hotel.

We vielen vermoeid in bed en sliepen, ondanks het verkeer op de vele wegen rondom het hotel, gelukkig allemaal snel.

90_IMG_4339.jpg

90_IMG_4340.jpg

90_IMG_4341.jpg

90_IMG_4342.jpg

90_IMG_4343.jpg

Geplaatst door uhambo 19:05 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 3: dinsdag 8 augustus: Addo (RiverBend Lodge)

Addo (RiverBend Lodge)

sunny 24 °C
Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Wat een rust hier, stilte rondom. Het enige geluid was onze wekker die afging!
Om 9:00 vertrek van de gamedrive en daarvoor moeten we wel even ontbijten natuurlijk.

Na een prima ontbijt, de camera gepakt en op weg. Het idee was nog eens te kijken of we de leeuwen konden vinden, de sporen van de leeuwen gingen diverse kanten op dus het was voor onze guide dus lastig om te bepalen waar ze zouden kunnen zijn.

Toen we op een heuvel reden zag hij aan de andere kant van de vallei wat grijze stenen, althans zonder verrekijker leek het daar op, olifanten dus!
Via lekkere hobbel wegen kwamen we in de buurt en voordat we het wisten waren ze daar ineens op de weg voor ons! Naast ons, in de bossages waar je ze lastig kunt zien zaten ze ook. We zagen ze niet maar hoorden ze wel!

We hebben een tijdje zitten kijken en reden daarna op ons gemak terug naar de lodge. Het was inmiddels alweer lunchtijd!
Na een heerlijke lunch relaxten we wat en rond 15uur vertrokken we voor een volgende gamedrive.

De olifanten weer zien was de missie. Ditmaal liepen ze in een wat meer open veld met bosjes en struiken. Dus we konden ze nu echt goed zien.

Het is zo'n machtig mooi gezicht die grote grijze kolossen die aan een boom met grote doorns trekken, de tak daarna soms plat trappen met hun poten om de doorns wat te breken en dan met hun slurf die tak langzaam naar hun mond brengen. De slurf blijft als een hand de tak vasthouden totdat het laatste stukje in de mond verdwenen is.

We bleven een hele tijd kijken, het was ook zo lekker warm in de zon terwijl we in de land-cruiser zaten te kijken naar ze.
Het deel van Addo waar we nu in reden us een privé concessie, en behoorlijk groot. Qua verkeer zijn het alleen de gasten die in dit deel verblijven die er mogen komen. Geen opstoppingen zoals je wel eens op foto's van bijvoorbeeld Kruger ziet.

We maakten nog een stop op een heuveltop en nuttigden hier wat drinken en een snack.
Langzaam werd het donker, de zon gaat hier in de winter rond 17:45 onder, en we reden terug naar de lodge. Daar werd vanaf 19uur het diner geserveerd wat weer heerlijk was!

Geplaatst door uhambo 18:55 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Trip 2017

Een reis in 3 delen: deel 1: Eastern Cape en Western Cape, deel 2: Johannesburg en deel 3Limpopo en Mpumalanga


Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

De reis bestaat dit keer uit 3 delen. Verder vliegen we meer dan anders, dit houdt wel in dat we moeten opletten met het gewicht van de koffers. Mag je tegenwoordig bij KLM op een intercontinentale vlucht 2 stuks bagage a 23kg meenemen, op een binnenlandse vlucht is dat tussen de 20 en 23kg.

Hierbij alvast een foto van deel 1 van de route.
35FF47A790258EA6EB0ECA73D50667A4.jpg
We vliegen via Johannesburg naar Port Elizabeth, waar we een huurauto ophalen en dan naar de RiverBend Lodge in Addo Elephant Park rijden. Na drie nachten rijden we naar Sedgefield waar we vier nachten verblijven in een huis in de wijk 'The Island'.
Daarna gaan we twee nachten naar de Mimosa Lodge in Montagu waar we onze vrienden Fida en Bernhard Hess en hun twee zonen treffen. Dan sluiten we deel 1 af met drie nachten in Kaapstad, alwaar ik een hotel in de Waterfront heb geboekt.

Route1b.jpg
Deel 2 van de trip van dit jaar is een korte stop, van 2 nachten, in Johannesburg. De belangrijkste reden voor deze stop was omdat Madeleine tijdens de afleveringen over Zuid-Afrika van het Klokhuis aangaf ook graag naar het Apartheid Museum te willen gaan. Maurice was daar in een van de afleveringen en toen ik liet vallen dat ik daar al eens geweest was vroeg ze of we het ditmaal in konden plannen. Na het bezoek aan het museum is het plan om naar Gold Reef City te gaan, dit is een pretpark met allemaal achtbanen, maar daar gaat het mij niet echt om, er is namelijk ook een goudmijn toer. Waarbij je 75 onder de grond een oude mijnschacht in gaat.De dag sluiten we af met een etentje met Heidi Basch, een oud collega en vriendin van me.

36005B20B42F402936EBA719DD9B0CA9.jpg
Het laatste deel van de trip brengt ons naar Mpumalanga en Limpopo. We vliegen op Hoedspruit, dit omdat rijden naar de Pezulu Tree House Lodge ruim 5,5 uur is. Daar hadden we geen zin in. Vier uur is zo'n beetje ons maximum. Want meestal draait vier uur toch meestal uit op vier en een half uur, dus vijf en een half uur zou zeker uitdraaien op zes uur. Vandaar de keuze om te vliegen.
Zoals de naam al doet vermoeden slapen we in een boomhut. Een royale boomhut als je de foto's op de website bekijkt. We zijn erg benieuwd en hebben er veel zin in. Daarna rijden we langs de Da Gama Dam waar we een nacht in een fantastisch huis aan het meer zullen verblijven.
Onze reis voert ons daarna naar een Private Nature Reserve waar we twee nachten in het huis van vrienden mogen verblijven. Dan sluiten we dit deel, en dus de vakantie, af met een verblijf van twee nachten in onze favoriete safaritenten in Black Leopard Camp. Onze laatste vakantie nacht brengen we, hopelijk slapend, door in het vliegtuig terug naar huis. We vliegen via Nelspruit naar Johannesburg en van Johannesburg naar Amsterdam.

Geplaatst door uhambo 22:30 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Tagged trip 2017 Reacties (0)

Dag 22: dinsdag 23 augustus: Graskop > JNB

Graskop Hotel (Graskop) > Johannesburg


Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We waren bijtijds wakker, meteen snel douchen en aankleden en naar het ontbijt.

Na het ontbijt het hele ritueel van de koffers goed inpakken, bijna alle aankopen in Madeleine haar koffer zodat we die makkelijk kunnen tonen.

Iets voor 10uur reden we weg en we besloten een kleine omweg via de Long Tom Pass te nemen. Dat betekent mooie uitzichten. Alhoewel het weer stukken minder was als gisteren, een graadje of 18 nog maar.
Ook was het heiig, dus heel ver konden we niet kijken. Maar goed het was een mooie route.

Onderweg had ik Lynsey geappt dat we rond 11uur door Lydenburg zouden rijden en of ze dan wellicht koffie in haar kantoor voor ons had.

We troffen Eileen bij de Wimpy waar we wat te drinken namen en even later kwam Lynsey er ook aan, ze zat bij de kapper namelijk.
Nog even gezellig bijgekletst en ze gaf ons een leuke lunchtip voor Dullstroom.

Nadat we afscheid hadden genomen zetten we koers naar Dullstroom en tegen enen vonden we het restaurant wat ze bedoelde. Na een heerlijke lunch vervolgden we onze weg.

Na Belfast doken we de N4 snelweg op en maakten we enkel nog een tank en pitstop bij de Alzu Petropoort. We bekeken daar behalve de toiletten ook even de dieren. Ze hebben daar oa neushoorns dus wel even leuk om te kijken.

De reis verliep verder voorspoedig en tegen 17uur waren we op de luchthaven.
Na het inleveren van de huurauto konden we naar de departures.

Eerst lieten we nog even onze aankopen zien en konden de bonnetjes afgestempeld worden en toen konden de koffers afgegeven worden.

Daarna volgde de lange rij voor de security en daarna de paspoort controle.
Eenmaal daar doorheen op zoek naar het VAT refund kantoor. Daar worden alle bonnen nog een gecontroleerd en worden ze ingevoerd. Het duurde nogal lang want ik had veel bonnetjes, vooral kleine, maar veel kleine maken een grote. Het geduld werd beloond en het bedrag wat we terugkrijgen is toch leuk meegenomen.

Ergens wat eten was makkelijker gezegd dan gedaan, het was mega druk overal. Uiteindelijk gelukt en met volle buikjes kunnen we nu wachten totdat we om 22:10 kunnen gaan boarden.

IMG_2973.jpg

IMG_2975.jpg

IMG_2976.jpg

IMG_2977.jpg

Geplaatst door uhambo 11:05 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 21: maandag 22 augustus: Graskop Hotel

Graskop Hotel (Graskop)


Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

We werden allemaal vroeg wakker, ondanks de prima bedden.
Overigens was dat maar goed ook want het ontbijt was van 7-9 uur, uitslapen had ook niet echt gekund.

Na het ontbijt pakten we camera's en deden we schoenen ipv slippers aan en gingen op weg.

Als eerste kwamen we bij de Pinacle, je kijkt achter de Pinacle de kloof, Blyde River Canyon in. Erg mooi!

De volgende stop was God's Window en The Rainforest. Flinke wandeling naar boven was dat, de temperatuur klom vandaag ook al vroeg snel naar boven. Binnen no time was het al zo'n 26 graden! En het was nog maar 11uur.

Na God's Window kwam Wonderview, ook hier een mooi uitzicht!

Hierna besloten we de Lisbon Falls, waterval, te doen. Mooie stroom en val naar beneden van het water.

We reden daarna richting Sabie voor nog meer Falls. We dronken eerst koffie en thee met taart bij een leuk zaakje. Een boekwinkel annex tweedehands boekenzaak en cafe ineen!
Nadat ik nog even keek wat het aanbod van Deon Meyer was, verbood ik mijzelf de aankoop toch. Ik vermoed dat we op 3 x 23 kg aan koffers zullen zitten dus zo'n dik boek kan ik dan maar beter laten staan.

Nadat we naar de Lone Pine Creek Falls waren geweest reden we nog even terug voor een lunch. Uitgebreid voor Hildo, want hij had geen taart op, en een lichte lunch voor de dames.

Tijdens de lunch zagen we blus helikopters heen en weer vliegen om een brand te blussen die achter de berg lag.

Terug maakten we nog een stop bij de Mac Mac falls.
We zagen nu ook een klein vliegtuig cirkels maken om de vrand haard(en) te onderzoeken.

Terug in Graskop, het was nog steeds zo'n 28 graden, dook Madeleine weer het ijzig koude zwembad in, tot twee kwer toe zat ze er uiteindelijk een behoorlijk tijdje in.

In Graskop waren de rookwolken inmiddels ook goed te zien!

We aten niet in het hotel maar in een Portugees/Mozambikaans restaurant om de hoek. Het eten was er prima!

IMG_2930.jpg

IMG_2935.jpg

IMG_2937.jpg

90_IMG_2938.jpg

IMG_2943.jpg

90_IMG_2946.jpg

IMG_2947.jpg

90_IMG_2958.jpg

90_IMG_2962.jpg

IMG_2964.jpg

IMG_2965.jpg

Geplaatst door uhambo 12:35 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

Dag 20: zondag 21 augustus: Sefapane Lodge > Graskop Hotel

Sefapane Lodge (Phalaborwa) > Graskop Hotel (Graskop)


Bekijk South Africa 2017 op uhambo's reiskaart.

Na ons laatste ontbijt, ditmaal van alle restjes, in het heerlijke huis was het tijd om de koffers in te pakken.

Dit was nog een klusje want in een groot huis leg je al snel overal spullen neer.

Het was gelukt, voor 10 uur waren we helemaal klaar. Naar de receptie om de sleutels af te geven en uit te checken.

Graskop geprogrammeerd en onderweg waren we. Het was maar een kort ritje vandaag, ruim 2 uur, dus we kwamen mooi op tijd voor lunch aan in Graskop.
Onze kamer was nog niet klaar, check-in is vanaf 14uur ook. De bagage konden we binnen neer zetten en we gingen naar Harrie's Pancakes. Een bekend plekje in Graskop.

Na een heerlijke gevulde pannenkoek liepen we een rondje door de hoofdstraat.
De macadamia noten verkopers springen zo ongeveer boven op je, natuurlijk hebben we wat noten gekocht.

Madeleine had het zwembad van het hotel gezien en wilde graag zwemmen. Het was inmiddels 14uur geweest dus de kamer moest klaar zijn. Inderdaad!
We zijn inmiddels verwend door de eerdere ruime accommodaties...
Er is niets mis met de kamer overigens, gewoon niet al te groot.
Een kamer met een tweepersoonsbed, een tafeltje, tv en stoel en daarachter een ruimte met een stapelbed en een badkamertje.

Madeleine was in no-time omgekleed en ik pakte mijn boek en ging lekker op een sunlounger bij het zwembad liggen lezen.

Het water was na een tijdje toch wat koud en dus ging ze ook op een lounger in de zon liggen.

Het diner is ook een bijzonder iets, voor 18uur moet je je aanmelden en tussen 19-20 uur kan je komen eten. Je moet van het menu meteen je voor- hoofd- en nagerecht kiezen. Er is een keuze uit twee voor- hoofd en nagerechten. Voordat we het wisten stond ons voorgerecht dan ook al op tafel!

Nadat die borden afgeruimd waren kwamen binnen no-time de hoofdgerechten! En met het nagerecht ging het al net zo snel.
Ach het smaakte goed en de kwaliteit was ook goed dus we klagen niet!

IMG_2909.jpg

IMG_2918.jpg

IMG_2922.jpg

90_IMG_2923.jpg

90_IMG_2924.jpg

IMG_2926.jpg

IMG_2927.jpg

IMG_2928.jpg

Geplaatst door uhambo 12:15 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

(Berichten 71 - 80 uit 196) « Pagina .. 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 .. »