Een Travellerspoint blog

Dag 11: vrijdag 12 augustus

22 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Ondanks dat we al ingecheckt zijn voor de vlucht moeten we toch wel vroeg opstaan.
Om 5 uur gaat de wekker, rond 5:30 zijn we alledrie klaar en ingepakt om uit te checken.

We krijgen ieder een zak met een ontbijtje mee en laden alles in de auto.
De rit naar de luchthaven is, afhankelijk van het verkeer, tussen de 20 en 40 minuten. Vanmorgen duurt de rit zo'n 30 minuten. We rijden naar de 'car rental returns' en volgen het bordje AVIS.

Het inleveren gaat vlot en er staat natuurlijk al een 'porter' klaar om onze trolley naar de departures te duwen. We lopen achter de porter aan naar de Domestic Departures. Na het betalen van een 'bedank-tip' aan de porter lopen we naar de South African Airways balie.

Daar staan we in de rij te wachten om de bagage af te geven. Ineens zie ik dat in de tas van de trommel nog het zakje van Alcare zit! Vloeistoffen, creme's! Ik dacht dat ik dat bruine zakje in de koffer had gedaan! Zal dus wel een ander bruin zakje geweest zijn!
We openen snel Madeleine haar koffer en werken de tubes weg!

Na het afgeven van de koffers, die inmiddels respectievelijk 20, 23 en 23kg zijn liepen we naar de security check.
Wat zou er in de ontbijtzakjes zitten? Vloeistof? Komen we dan door de security?
We checken het en een medewerker zegt geen probleem hoor!
Zelfs mijn halfvolle flesje water is geen probleem! Enkel het zakmes wat Hildo in de foto-tas had gedaan komt er niet doorheen, logisch! Hij was het zakmes ook totaal vergeten.

We kunnen rustig even ontbijten voordat we moeten boarden.

Ik zit op 28A en Hildo en Madeleine op 22E en F. Als we geboard zijn willen we kijken of we eventueel kunnen ruilen of schuiven. We laten het uiteindelijk varen, er zit een 'Tanja' (onze benaming voor een zeer corpulent persoon) naast Hildo en eer die opgestaan is...
Ik zit aan het raam, naast me een lege plek en daarna een man die verdiept is in een boek. Ik kijk uit het raam totdat ik wolken zie en duik ook in mijn spannende boek van Deon Meyer: Cobra.

We landen voor tijd en ook de bagage is er snel, we lopen naar de Car Rental en Hildo gaat in de rij staan. Even later komt Andrew Rae naar me toe gelopen. Hij had een tijdje geleden twee potjes Spur frietkruiden voor ons gekocht, hij zou ze opsturen maar was er nog niet aan toegekomen en wilde wel even naar de airport komen om ze af te geven. Omdat wij niet veel speling hebben qua tijd zat een bak koffie er helaas niet in.

Nadat we alles in onze huurauto geladen hebben en de bestemming hebben geprogrameerd gaan we ervandoor.

Het gaat voorspoedig ondanks dat het best druk is onderweg. Na het verlaten van de snelweg gaat het wat langzamer, veel grote vrachtwagens onderweg, en inhalen kan niet altijd.

Onderweg heb ik contact met Lynsey en geef vast onze lunch bestelling door voor het Oppie Berg restaurantje. Verwachte aankomsttijd is namelijk 13:45. De pick-up is om 14uur dus veel speling is er niet.

Als we aankomen staat Dylan ons al op te wachten en meldt aan de keuken dat we er zijn. Onze lunch staat binnen 3 minuten op tafel en smaakt ons goed.

Dan komen de andere gasten die mee moeten ook aanrijden, zij hebben een 4wd en rijden dus met hun eigen auto Thabo Tholo Wilderness Reserve in.

Na de rit van een uurtje worden we bij Black Leopard Camp ontvangen met een fris sapje.
Nadat de koffers en wij naar onze tent zijn gegaan wisselen we even schoenen en pakken de cadeautjes uit de koffers.

We lopen weer naar beneden en even later komt Lynsey met Ronnie aangelopen.
De cadeautjes vallen in de smaak en we kletsen gezellig bij.

Op het menu staat huisgemaakte hamburger van kudu vlees op huisgemaakte broodjes. Het smaakt heerlijk!
Na het eten voeren we de bush-pigs (al het natte kook-afval) en de bush-baby (een stukje banaan) nog.

Als we terug in de tent zijn is het inmiddels flink afgekoeld, Madeleine en ik hebben speciaal voor hier een pyjamabroek meegenomen om in te slapen! Het is namelijk nog maar een graad of 8! Gelukkig ligt in onze bedden een warme kruik, we slapen dan ook heerlijk in het zeer comfortabele voor-verwarmde bed!

Geplaatst door uhambo 7:24 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

Dag 10: donderdag 11 augustus: Sedgefield > Kaapstad

Sedgefield > Kaapstad

22 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Beetje bijtijds opgestaan, we moeten namelijk zorgen dat we voor 11uur langs de wegwerkzaamheden zijn want ze gaan stenen laten springen en derhalve wordt de boel tussen 11 en 13uur volledig afgesloten.

Na een heerlijk ontbijt en nog een keer extra afscheid genomen te hebben van Bernhard en Fida laden we de auto in en programmeerden we de TomTom om naar de Paarl Mall te gaan. Deze mall is op de route naar Kaapstad.

Zonder vertragingen kwamen we bij de Paarl Mall aan en liepen het grote winkelcentrum door naar Viljoen Jewelry.
Vorig jaar mei had ik daar namelijk voor mijn verjaardag een Trollbeads kraal besteld, de Cape Town trinity, en die kwamen we nu dan eindelijk ophalen.
De eigenaar van de zaak had ons vantevoren gevraagd of we eventueel tijd voor koffie hadden en derhalve gingen we na het afrekenen van de kraal even een bakkie doen bij het café van de naastgelegen Woolworths.

Na een gezellig gesprek namen we afscheid en nadat ik nog een kralen armbandje scoorde welke Woolworths in samenwerking met Relate op de markt brengt gingen we voor de lunch naar Spur.

Van de Paarl Mall reden we naar Century City om een vriend van Hildo te treffen. Tegen drieën kwamen we daar aan. We kregen een rondleiding door het kantoor, prachtig, en kletsen gezellig bij met hem en zijn zus, tevens zijn PA en HRM dame.

We reden in de spits terug naar de stad, gelukkig viel het stad in wel redelijk mee, enkel in het CBD was het druk.

Terug in ons vertrouwde hotel in Kaapstad begon ik de meiden koffers te reorganiseren. Ik wilde zoveel mogelijk zware aankopen (boek, creme's, fudge, huis-parfums en weet ik veel wat nog meer) in Madeleine haar koffer kwijt aangezien zij met haar 16 kilo ver onder de 23 kilo zat.

Nadat ik daar ver mee gevorderd was wilde ik nog een laatste keer proberen in te checken.

In de ochtend had ik het via de KLM website geprobeerd, dat lukte niet omdat je op de dite geen SA vluchtnummer jan selecteren. Op de SAA website lukte het me toen ook niet. Ik heb toen met de SAA klantenservice gebeld en zei zeiden dat het toch echt moest kunnen maar anders moest ik gewoon anderhalf uur voor vertrek op de luchthaven zijn.
Daarna had ik nog eens met KLM ge-tweet en zij gaven me een telefoon nummer van hun service desk op de luchthaven.
Onderweg had ik die gebeld en hun advies was, naast dezelfde anderhalf uur, om het toch nog eens via de SAA website te proberen.

Met redelijk stabiel wifi in het hotel de iPad dus gepakt en wonder boven wonder mijn boekingcode werd geaccepterrd!
Na het doorlopen van wat stappen, de stoelen durfde ik maar even niet te wijzigen, lukte het allemaal. Enkel nu nog het printen van de boarding passen die ik per e-mail toegestuurd kreeg.
Bij de receptie wilden ze dat wel voor me doen dus ik liep zeer blij naar het restaurant waar Hildo en Madeleine op me zaten te wachten.

Geplaatst door uhambo 4:48 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 9: woensdag 10 augustus: Mimosa Lodge

Mimosa Lodge - Montagu

sunny 28 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Lekker uitgeslapen, het bed in de Mimosa Lodge slaspt heerlijk.
Aangekleed, lange broek en vest want het was zo rond half tien nog maar 9 graden, best fris dus!

Na het ontbijt even een rondje door de hoofdstraat van Montagu gelopen, besloten om naar Robertson te gaan, wellicht een wijn-estate bezoeken oid.
Dus de auto in en koers gezet naar Robertson. Waar we even vergeten waren rekening mee te houden was het werk aan de weg onderweg. Een aantal stop & go's: verkeer van de ene rijbaan moet wachten omdat er maar een rijbaan open is. In sommige gevallen kan dit tot 20min duren.

Tegen de tijd dat we in Robertson aan waren gekomen was het wat later dan gepland. Enkel de Ribertson Wynery ingegaan. Dit is een coöperatie van 42 boeren, net zoals bijvoorbeeld de KWF Stellenbosch.
Ze hebben een mini-museum en de dame vertelde ons welke route mooi was om te rijden zodat we langs de leukste wijnhuizen zouden rijden.
De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 28 graden en we wilden later ook nog naar de Montagu Springs..
We besloten te lunchen en daarna terug te gaan om zwemspul te halen en naar de springs te gaan.

De wijnhuizen route bewaren we wel voor een volgende keer.

Terug in Mimosa Lodge de zwemspullen gehaald en naar de warme bronnen gereden.

Heerlijk gezwommen in het zwembad daar. Inmiddels zakte de temperatuur alweer terug naar een graad of 18. Het blijft natuurlijk wel winter hier!

Om 18uur werden we bij onze vrienden Bernhard & Fida en hun zoons verwacht.

Nadat ze verrast waren door onze meegebrachte cadeautjes: stroopwafels, jenever en een leuk spel voor de jongens kletsten we gezellig bij.
Madeleine vermaakte zich met de jongens, samen met de oudste ontdekte ze hoe je het spel moest spelen. Er zat een speluitleg bij in zowel Nederlands als Engels dus ze konden het beide in hun eigen taal lezen.

Op het menu stond een heerlijke stir-fry van kip en beef met heel veel groenten, met erbij noedels of gebakken rijst en nog een heerlijke salade. Aangezien Bernhard chefkok is weet hij wel wat koken is en hij categoriseert kip niet onder de groenten zoals veel mensen hier doen en het dus ook amper eten.
Het toetje haalde hij uit de Lodge. Extra makkelijk omdat ze tegenwoordig naast de lodge wonen en niet meer een kilometer verderop.

Na een gezellige avond namen we afscheid en liepen we terug naar onze kamer in de Lodge.

PS enkel op de Uhambo Facebook pagina lukt het om foto's te plaatsen, niet op her blog helaas....

Geplaatst door uhambo 3:50 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 7: maandag 8 augustus: Knysna

Knysna

sunny 20 °C
Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Na wederom een door mij home-made ontbijt van roerei, worstjes, spek en geroosterd brood konden we er wel even tegen.

Na al het nodige lekker langzaam aan te doen, hakuna matata zeg maar, en de vaat in de vaatwasser gedaan te hebben togen we richting Knysna.

Manlief wilde naar 'zijn kapper' dus zo gezegd zo gedaan.

Terwijl Hildo op zijn beurt wachtte gingen wij doen waar veel vrouwen goed in zijn: shoppen.

We gingen oa naar Edgars, Foschini, MrPrice, Woolworths en Ackermans. Aangezien de winteruitverkoop op z'n einde loopt, de lente begint hier 1 september, is er in veel winkels niet veel leuks meer te vinden, tja jammer. Madeleine wilde graag een shirtje hebben, soort van souvenier en omdat ze dan een shirtje heeft wat niemand anders heeft. Uiteindelijk bij Ackermans wat leuks gevonden. Na passen van diverse maten: 10-11, 11-12 en 12-13 moest ze maat 12-13 hebben. Of alles valt klein cq de kinderen zijn hier kleiner of de dame is groot..

Lunchen deden we daarna bij de Mugg & Bean alwaar Madeleine lunchte met een stuk taart, ach ja moet kunnen voor een keer. Het grootste deel ging overigens in een doggy bag mee naar huis.

Terug in Sedgefield reden we langs een dame die in het bestuur van de Cola Conservancy (een vereniging waar je als grond eigenaar van Colabeach lid van kan zijn) zit om onze jaarbijdrage te betalen. We hadden wat achterstand en hebben onze schuld ingelost.

Voor het diner gingen we weer naar Pili Pili voor een heerlijke pizza! Thuis aten we de rest van de taart op met een kopje rooibos thee erbij.

PS: het posten vanaf de telefoon lukt steeds niet, derhalve enkel het verhaal de foto's staan nu eenmaal enkel op de telefoon..

Geplaatst door uhambo 9:03 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 6: zondag 7 augustus: George

George


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Nadat we lekker uitgeslapen hebben ga ik ons Zuid-Afrikaanse ontbijt maken: gebakken worstjes, roerei, uitgebakken spek en geroosterd brood.
Erbij respectievelijk koffie, rooibos thee en junior rooibos thee. Heerlijk!

We laden de vuile vaat in de vaatwasser en gebruiken de tip die Hildo van een dame bij de servicedesk van de PicknPay kreeg: 4 druppeltjes afwasmiddel en 2 theelepels baking soda in het vakje voor de vaatwastabletten en de vaat wordt spic en span schoon.
Aangezien de kleinste verpakking vaatwastabletten 16 stuks was, maar uitverkocht, en ik een doosje met 32 een beetje veel vond was Hildo wezen vragen of ze die van 16 wellicht nog hadden omdat het schap leeg was. Toen de medewerkster naar haar computer liep was er dus een dame op hem afgelopen en die gaf dus deze tip, ze geloofde het eerst zelf niet maar had het getest en idd perfect schone vaat.

We besluiten dat we naar George zullen gaan, het weer is erg grijs en de hele dag in het huisje hangen trekt ons niet aan.
Net voor George is de Garden Route Mall, een heel groot overdekt winkelcentrum. Aangezien er nog het eea op ons kooplijstje stond leent deze grijze dag zich daar prima voor.

Als eerste scoor ik bij de Clicks (drogist) wat flesjes 'peacefull sleep', dat is een heerlijke spray voor op je kussen met oa lavendel erin.

Daarna lopen we naar de boekhandel voor het nieuwste boek van Deon Meyer in het Afrikaans. Het is nog in de actie ook, Anna heeft geluk!

We nuttigen een cappuccino en een soort warme chocomelk, winter hè, voordat we verder gaan. De volgende winkel is Woolworths waar Hildo een drietal broeken, type Dockers, maar dan van de Woolworths, scoort.

Daarna besluiten we om wat te lunchen, de winkels sluiten zo toch om 15uur omdat het zondag is.
Na een prima lunch bij Spur gaan we terug naar de auto en rijden we terug naar Sedgefield. Het blijft maar grijs en erg warm is het ook niet, dus langs het strand hoeven we niet te gaan.

90_IMG_2686.jpg

90_IMG_2687.jpg

90_IMG_2689.jpg

Geplaatst door uhambo 8:45 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 5: zaterdag 6 augustus: Sedgefield & Knysna

Sedgefield & Knysna


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Aangezien we om 8:30 op de markt hadden afgesproken met onze vriendin Irene om te ontbijten moesten we de wekker wel zetten.

Toen wij op de markt aankwamen was ze er al, ze had haar boodschappenronde al gedaan. De markt begint om 8:00 al namelijk. Toen vertelde ze de reden van haar vroege komst, haar man David was zeer naar gevallen afgelopen donderdag en heeft naast een vervelende hoofdwond een gebroken schouder en ze wilde hem dus zo kort mogelijk alleen laten als mogelijk.

Denk bij deze markt, die de Wildoats Farmers Market heet, aan een Pure Markt maar dan nog groter en met houten kramen die er permanent staan. Tafels en stoeltjes van boomstronken die overal staan en waar iedereen plaats neemt om zijn of haar ontbijt op te eten.

Madeleine had zin in pannenkoeken en kocht er dus gelijk twee, Hildo ging voor het Farmers breakfast van bacon & eggs en ik ging voor een bagel met oa zongedroogde tomaatjes en kaas.

Nadat Irene naar huis was gegaan en we hadden afgesproken om later bij hun langs te wippen om ook David even gedag te zeggen deden wij een ronde over de markt. We kochten oa een boerewors, verse scharreleieren, brood, groente en krielaardappeltjes. Ik ga zondag nog een keer in het huis koken, maar aangezien ik beperkte pannen heb moet ik goed kijken hoe of wat ik koop.
De groente is grof gesneden en in een aluminium bakje gedaan wat zo de oven in kan, de krieltjes zitten in een stoomzakje met knoflook en kaas erbij wat de magnetron in kan. Dat maakt het fijn: luie huisvrouw koken, maar het is natuurlijk ook vakantie!

Nadat we de boodschappen in het huis in de koelkast hadden gezet en de cadeautjes voor Irene en David hebben gepakt rijden we naar hun huis toe. Ze wonen in een huurhuis in een zogenaamd 'secluded village'. Dit betekent dat er een toegangspoort is en een muur omheen staat, van diefstal heb je in zo'n village minder snel last.

We treffen David zittend in een gemakkelijke stoel aan, zo eentje met uitklapbare voetensteun en verstelbare rugleuning. Hij ziet er behoorlijk beroerd uit, wat een pechvogel toch!
Irene is dolblij met onze cadeautjes: een blikje stroopwafels en twee zakjes drop.
We krijgen een rondleiding door hun leuke kleine huisje en praten een hele tijd gezellig bij. Op een gegeven moment zien we dat David vermoeid raakt en we besluiten dat het mooi geweest is.

We nemen afscheid en zeggen Irene dat we haar dinsdag als we wegrijden ons restant aan koelkast etenswaren zullen brengen. Aangezien we de twee nachten erna geen koelkast zullen hebben kunnen we het maar beter haar cadeau doen.

We besluiten naar Knysna te rijden, een leuk plaatsje richting het oosten. Er moet eerst geluncht worden, want het alweer zo laat en we besluiten, na Google geconsulteerd te hebben, bij een vis restaurant te eten wat zeer goed verstopt zit.
De vis ligt in bakken in de deels open keuken en de tafeltjes staan buiten in zand wat daar neergelegd is om een beach sfeertje te creëren, wat erg leuk oogt.

Na deze heerlijke lunch rijden we naar het centrum. Op dat moment bedenk ik dat het zaterdag is en alles, op de drankwinkels en supermarkt na, wel inmiddels gesloten zal zijn.
Hildo had graag naar 'zijn' kapper gewild maar dat gaat 'm dus niet worden!

We lopen de supermarkt even in voor nog wat essentiële zaken voor het ontbijt van morgen en gaan terug richting Sedgefield.

Daar aangekomen gaan we het strand op, want Madeleine wil even in de golven lopen. Het is vloed dus er is een groot lang deel waar ze kan lopen. Het is, logischerwijs want het is hier winter en 17 graden, erg rustig op het strand. Ik installeer me met leesvoer op een handdoek in een duinpan en hou het hier wel even uit.

Hildo is op het terras gaan zitten van het restaurantje wat achter het duin ligt en nadat Madeleine uitgespeeld is lopen we daarheen. Irene tipte dit restaurant om zijn super lekkere pizza's en we boeken een tafeltje voor die avond.

Omdat het begint af te koelen, Madeleine loopt in haar korte broek en heeft het dus een beetje koud, rijden we terug naar ons huis. Daar zetten we de vloerverwarming aan want de plavuizen zijn steenkoud.

De pizza's die we die avond bij Pili Pili eten zijn inderdaad erg lekker! We zitten lekker buiten me achter ons een groot vuur, dat is heerlijk want het koelt in de avonden af naar zo'n 8 á 10 graden.

IMG_2658.jpg

90_IMG_2659.jpg

90_IMG_2661.jpg

90_IMG_2670.jpg

90_IMG_2671.jpg

IMG_2673.jpg

90_IMG_2674.jpg

IMG_2676.jpg

90_IMG_2682.jpg

IMG_2683.jpg

Geplaatst door uhambo 8:45 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 4: vrijdag 5 augustus: Kaapstad > Sedgefield

Rij-dagje naar Sedgefield


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Vanmorgen in ons fijne hotel na weer een lekker ontbijt de koffers ingepakt. Alle spullen in de auto geladen en rond half tien reden we weg. De totale rij-tijd voor vandaag was ruim 5 uur. Met stops erbij zou dat betekenen dat we tegen 16uur in Sedgefield moeten kunnen zijn.

De weg is goed en het rijdt lekker door, rond half twaalf stoppen we even omdat we allemaal erg nodig moeten, nature calls!
De volgende stop is tegen éénen voor een snelle lunch bij de Wimpy, de Zuid-Afrikaanse Mac. Waar je overigens aan tafel bedient wordt en je eten geserveerd wordt op een aardewerken bord en het drinken in glas komt. Na een wrap voor mij, een tosti voor Madeleine en een bacon-cheese-burger voor Hildo gingen we weer op pad.

De volgende stop was Alcare Aloe waar we wat heerlijke Aloë Vera producten hebben gekocht en tevens de, sinds ons laatste bezoek van vier jaar geleden mooi verbouwde, toiletten nader geïnspecteerd hebben.

De volgende stop, iets over vieren, was dan Sedgefield, waar we eerst met de makelaar die ons stukje grond in de verkoop heeft een afspraak hadden. Haar advies is om te gaan bouwen, ons landje ligt erg mooi en is dus een uitstekende plek voor een huis. En we hebben de grond destijds ook heel gunstig gekocht jaren geleden, dus ja...stof tot nadenken.

De volgende stop was de PicknPay voor wat boodschappen om te kunnen koken vanavond. Onze ervaring met de tot nu toe gehuurde self catering huizen hier is dat mensen vaak eea achterlaten, denk aan koffie & thee, zout & peper, kruiden, olie, afwasmiddel enzovoort. Met dat in het achterhoofd boodschappen gedaan. Gehakt, ui, paprika, champignons, twee blikken tomatenblokjes, tomatenpuree, spaghetti en een stukje kaas, Parmezaanse was er niet dus een stukje harde mozzarella gekocht.

Langs het sleuteladres om de sleutel te halen en toen op naar Cola Beach. Eerst even langs ons stukje grond gereden en gezien dat we overburen hebben, vier jaar geleden stond er nog geen huis, nu een prachtig huis! Verder wonen er heel veel vogels in de fynbos bomen op ons landje, van die leuke yellow weaver birds die hangende nesten hebben. Het was een drukte van belang! Dus ondanks dat er geen huis van steen of hout staat zijn er wel bewoners, dat is mooi! Betalen we niet voor niets de jaarlijkse servicekosten voor oa de elektra die er ligt.

Toen de duinen verder in naar ons appartement. Het ligt in een mooie groene duinkom, met een prachtig uitzicht op de oceaan. De foto's op de website tonen een luxe en fraaie inrichting... Uhm tja de werkelijkheid is helaas iets anders. De eettafel is de tuintafel die op het balkon staat en zeer wankel is, we zijn bang dat hij zal instorten. De verf bladdert van de balkon balustrades af, de inventaris om mee te koken is zeer beperkt en zo zijn er nog wat dingen.

Ook zijn er helaas geen restanten van vorige huurders, er is wat thee en een potje geklonterd zout en iets dat voor peper moet doorgaan maar er erg vaag uitziet. We hebben geen zin om het dorp weer in te gaan dus de pastasaus moet zijn smaak hebben van de verse ingrediënten, kruiden zijn er niet en olie evenmin.

De pastasaus smaakte overigens uitstekend, en het restje wat over is vries ik in in een diepvrieszakje waar ik er een paar van mee heb genomen.
Alles wat we moeten kopen en niet mee kunnen nemen naar onze volgende plek, een boutique hotel, brengen we wel naar onze vrienden hier in het dorp. We waren niet van plan iets achter te laten namelijk.

Enige nadeel van de mooie plek in de duinkom is het hebben van een zeer slecht telefoonnetwerk, dus het uploaden van dit blog zal even moeten wachten ben ik bang voor...

IMG_2639.jpg

90_IMG_2641.jpg

IMG_2643.jpg

IMG_2648.jpg

IMG_2654.jpg

IMG_2656.jpg

90_IMG_2657.jpg

Geplaatst door uhambo 23:15 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 2: woensdag 3 augustus (2): Kaapstad

MTN nummer regelen, Kirstenbosch en het Rugby museum


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Nadat we heerlijk uitgeslapen hadden zaten we rond 9:30 aan het ontbijt.
Prima keuze in cereals, fruit, brood, kaas en vleeswaren en dan nog de mogelijkheid van een warm ontbijt: bacon & eggs enzo.

Na het ontbijt liepen we naar de auto verhuur op Strand Street, een mooi loopje van een minuut of 20.
Nadat Madeleine de zogenaamde 'boosterseat' de stoelverhoger getest had deze teruggebracht, veel te smal, daar zat ze niet lekker op. Ze is langer dan 135cm dus zonder mag, dan doen we dat ook maar.

Met de auto toen naar de V&A Waterfront gereden om bij de MTN winkel een zogenaamde 'Pay as you Go' simkaart te kopen. Nu zijn we bereikbaar op een lokaal nummer en zijn belletjes en sms'jes naar lokale vrienden en kennissen tenminste betaalbaar. Tevens bevat de bundel data en voor het uploaden, lees mailen van een e-mail met foto's naar het blog, is dat wel fijn. Tuurlijk op veel plekken is gratis wifi maar snel is het soms allerminst!

Na het aanschaffen van de sim en een kort rondje door de V&A Waterfront, waarbij we de eerste Zuid-Afrikaanse H&M winkel zagen en constateerden dat er in de vier jaar dat we niet in Kaapstad zijn geweest best het eea is veranderd hier gingen we weer naar de auto.

Kirstenbosch was onze missie! Dus hup erheen. Na een kort ritje aangekomen bij de botanische tuin. De zon scheen nog steeds volop en de bergen die de achtergrond van de tuin vormen staken machtig omhoog. Na een lunch bij Moyo, het restaurant wat daar zit, eens rond gaan wandelen. Prachtige strelitzia's gezien en veel mooie andere planten!
En dan te bedenken dat het hier winter is dus er bloeit minder als in bijvoorbeeld de lente of zomer. Maar nog steeds heel veel moois!

Onze wandeling voerde ons toen naar de Tree Canopy Walkway. Een hangbrug tussen boomtoppen. Nou ja tussen een deel van de boomtoppen dan want een deel is natuurlijk hoger, deze was erg mooi, met een mooi uitzicht op een deel van Kaapstad. Na nog een leuke wandeling door een stuk vam de tuin, het 'enchanted forest', waar enkel mooie bomen waren en geen elfjes, begon het ineens keihard te gieten. De berg die net nog zo mooi als achtergrond zichtbaar was, was ineens in wolken gehuld. Snel renden we naar een soort tunnel van bomen en vandaar gingen we snel naar de kas. Deze hadden we snel bekeken, inclusief de gekke Japanners met hun selfie-sticks!

Omdat de lucht er erg grijs bleef uitzien besloten we terug naar de Waterfront te rijden en naar het Springbok Rugby museum te gaan, een wens van Madeleine.
Toen we de heuvels uit waren en alweer vlakbij de stad zaten werden we getrakteerd op een stralend blauwe lucht en volop zon!

Het Springbok Rugby museum was erg leuk! En is voor rugby fans zeer de moeite waard! Na het aanschaffen van een Springbok shirt en pet, een belofte die Hildo Madeleine gedaan had, zijn we het V&A Waterfront gaan herontdekken.
Ik wist al wel dat er het eea veranderd was en was daar erg benieuwd naar.

Op de plek waar vroeger een craftmarkt zat is nu een permanente indoor food markt, een soort van Pure Markt maar dan binnen. Trek hadden we niet dus iets gegeten hebben we niet, maar het was er erg leuk.

De volgende ontdekking was dat in de volgende hal nu een mega-grote craft markt zat. Hier hebben we dus even rond gekeken. Omdat de jongedame klaagde over moeie benen zijn we terug richting de auto gaan lopen en zijn we enkel nog even de PicknPay (de AH van ZA) ingegaan om oa wat flessen water te kopen.

Hier blijkt men ook aan dierenplaatjes te doen! Madeleine had mazzel dat we over de ZAR 150 kwijt waren en kreeg derhalve een pakje met 4 dierenplaatjes!

Terug in ons hotel nog even van de zon genoten op ons balkon, want ja die gaat hier vroeg onder: vanaf 18:15 zakt de zon vlotjes de zee in en tegen 18:45 is het dan ook donker.

Na een prima maaltijd in het restaurant van ons hotel liggen de Krooken te slapen en tik ik nog even dit blogje.

IMG_2593.jpg

90_IMG_2594.jpg

90_IMG_2596.jpg

IMG_2599.jpg

90_IMG_2601.jpg

IMG_2602.jpg

IMG_2603.jpg

90_IMG_2604.jpg

90_IMG_2607.jpg

Geplaatst door uhambo 5:55 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

Dag 3: donderdag 4 augustus: Robben Island

Robben Island - Kaapstad


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Na weer een prima ontbijt zijn we naar de V&A Waterfront gereden en hebben de auto in een van de vele parkeergarages geparkeerd. Op ons gemakje richting de Clocktower gewandeld. We kwamen langs een tweetal grote winkels met Afrikaanse crafts, Madeleine zag een trommel, zo'n echte drum die je tussen je knieën neemt of op de grond zet, dit had ze van te voren al bedacht en gisteren had ze in de Watershed craft markt al eea gezien, alleen de prijs vond ze daar wel erg hoog.

Aangezien we nog ruim de tijd hadden wipten we even naar binnen, er stonden er een aantal en eentje trok meteen haar aandacht, die moest en zou het worden! Wat was de prijs was nu de vraag, want in deze winkel, in tegenstelling tot de stalletjes in de Watershed, kan je niet afdingen! De prijs bleek R 395, omgerekend is dit ongeveer 25 euro. Deze prijs was lager dan in de Watershed en deze moest het worden! Aangezien we met de boot naar Robben Island zouden gaan en dit dus overbodige ballast zou zijn vroegen we de dames deze apart te houden en zeiden we dat we als we terug waren 'm zouden komen ophalen en betalen, dit was akkoord.

Toen werd het langzaam tijd om naar de Nelson Mandela Gateway te gaan, nadat de kaartjes, die ik al online in Nederland had gekocht gescand waren en ook onze tassen door de scan waren geweest konden we richting de boot.
Daar bleken kinderen onder de 12 jaar een zwemvest te moeten dragen, dit zinde de jongedame abslouut niet; maar toen we hoorden dat kinderen onder de 16 niet op het bovendek mochten baalden wij ook. Gelukkig was er een plekje op de voorste rij bij een open deur, want een boottochtje van zo'n 35 minuten in een afgesloten ruimte trok mij niet echt aan.

Na aankomst op Robben Island is het een kwestie van naar een gereedstaande bus lopen en als deze vol is gaat deze rijden. De toerguide van onze bus was een man die al 19 dit werk deed en het met duidelijk veel overgave deed! Zijn verhaal was doorregen met persoonlijke ervaringen en ontmoetingen op Robben Island en zijn respect voor de mensen die hij door zijn werk had ontmoet was groot. Hij was oa in de gelukkige omstandigheid geweest om Nelson Mandela te ontmoeten. Zijn Engels was erg duidelijk en goed te verstaan, erg prettig want Madeleine begreep ook veel van zijn verhaal. Na een rit van zo'n uur, met een korte stop onderweg, was deze tour ten einde.

We werden afgezet bij de gevangenis waar een oud-gevangene de rondleiding zou overnemen. Een wat oudere man die zeer slecht verstaanbaar Engels sprak en waarbij ik na twee zinnen al afdwaalde en echt niet meer verstond en begreep waar het over ging. Doordat dit mijn 3e bezoek was kon ik door de vorige ervaringen Madeleine dingen vertellen. De groep bestond uit veel Indiase en Franse mensen en ook een flinke pluk Nederlanders, waaronder ook een flink aantal kinderen. De Indiase en Franse mensen hadden kennelijk minder moeite het Engels te volgen, maar ja nu ben ik over het algemeen niet zo onder de indruk van hun Engels dus wellicht dat ze de gids daarom begrepen? Op de terugweg op de boot vingen we een gesprek op van een Nederlands stel die ook bij de rondleiding waren die de gids juist super hadden gevonden, zij hadden vijf jaar geleden een gids gehad die amper wat had gezegd. Wij hadden juist een andere ervaring, wij vonden deze gids drie keer niets en juist de gids die wij jaren geleden hadden gehad geweldig! Die man had toen de hele groep doodstil weten te krijgen met zijn verhaal op de binnenplaats, je had er toen een speld kunnen horen vallen. Zo zie je maar dit soort ervaringen zijn erg persoonlijk en relatief.

In elk geval vond Madeleine het erg indrukwekkend. Al had zij graag maar een bepaald punt willen lopen wat ze tijdens het programma van 'Jan versus Geraldine in Zuid-Afrika' had gezien. Een kruispunt waar diverse gangen op uitkwamen, helaas daar kamen we niet en omdat je in de gevangenis niet zelf mag rondlopen, op het eiland mag je in principe op de paden wel zelf zondlopen, viel haar dit een klein beetje tegen.

Nadat de tour van de gevangene voorbij was zijn wij op een drafje naar de haven gelopen, we wisten dat er om 14uur een boot terug zou gaan en die wilden we graag halen. Inmiddels hadden we wel trek gekregen, de droge crackertjes die ik had meegenomen waren inmiddels ook op.
Bij aankomst werden we naar een grote al klaarstaande boot geleid, een boot die duidelijk langzamer zou varen als de boot van de heenweg, maar boven een groot, deels open, dek had waarop wij al een aantal kinderen, zonder zwemvest, zagen! Wij gingen dus dus snel aan boord.

Even later vertrokken we, deze boot was heerlijk, boven konden we zitten maar ook voorop het dek staan, dat laatste hebben we het grootste deel van de tocht gedaan. Toen we bij de zogenaamde inner harbour kwamen zei de kapitein dat er een walvis in de baai aanwezig was, we konden idd aan het water zien waar hij moest zijn, maar naar boven komen voor ons dat deed hij niet!

Iets over 15uur waren we weer op de kant, toen moesten we natuurlijk eerst de trommel ophalen, die de dames inmiddels keurig hadden ingepakt in bubbeltjes-plastic, keurig hoor!

Bij een super leuk tentje neergestreken, Vovo Telo, een bakkerij met meer dan alleen broodjes. Een pizza voor Madeleine, kippenlevertjes voor Hildo en voor mij een salade met heerlijke stukken kip en oa sinaasappel.
Nadat we nog even het Victoria Wharf in waren gelopen oa voor een pitstop en om te kijken wat er achter de H&M zat, voorheen zat daar een craftmarkt, maar dat die dus weg was wist ik al, maar wat er nu zat wilde ik ook graag weten. Een filiaal van Hamley's, een grote Engelse speelgoedwinkel, met meer personeel dan klanten.

Terug liepen we via de V&A Foodmarket waar we nog heerlijke Fudge hebben gescoord naar de Watershed waar we nog even snuffelden bij de diverse craftstalletjes. Onze auto stond in de garage naast de Watershed en na een kort ritje waren we tegen half zes weer terug in ons fijne appartement.

Na een redelijk laat en, voor mij, licht diner is het bijna tijd om te gaan slapen.
Morgen een lange rit (ruim 5 uur) voor de boeg, zulke lange ritten doen we normaal niet, maar omdat we deze weg al zo vaak gereden hebben en omdat we graag op vrijdag willen aankomen in Sedgefield doen we het nu toch.

IMG_2620.jpg

IMG_2624.jpg

IMG_2625.jpg

90_IMG_2629.jpg

IMG_2631.jpg

IMG_2632.jpg

IMG_2633.jpg

IMG_2634.jpg

Geplaatst door uhambo 13:45 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (0)

Dag 2: woensdag 3 augustus (1): Kaapstad

Kaapstad


Bekijk South Africa 2016 op uhambo's reiskaart.

Wat kiekjes van ons super appartement!

IMG_2581.jpg

IMG_2582.jpg

IMG_2583.jpg

90_IMG_2584.jpg

IMG_2586.jpg

IMG_2587.jpg

IMG_2588.jpg

Geplaatst door uhambo 13:55 Gearchiveerd in Zuid-Afrika Reacties (1)

(Berichten 91 - 100 uit 196) « Pagina .. 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 .. »